IX1 napisał(a)
Myślę,że Smuda zmotywuje odpowiednio Widzewiaków do gry.On to potrafi.Mecz z Polonią może być początkiem walki o utrzymanie.
za Legię aby pokonała Polkowice(to jest też w interesie Polonii)
Myślę,że Smuda zmotywuje odpowiednio Widzewiaków do gry.On to potrafi.Mecz z Polonią może być początkiem walki o utrzymanie.
za Legię aby pokonała Polkowice(to jest też w interesie Polonii)
Czy Dyskobolia odpuściła sobie mecz? Trudno wyczuć, ale raczej nie podeszli do gry pod hasłem: "e tam, z Polonią możemy przegrać" - mając aspiracje mistrzowskie i 8 punktów straty do lidera tak podchodzić nie można. Co najwyżej pomyśleli, że wygrają bez żadnego wysiłku - i zemściło się lekceważenie przeciwnika. Oczywiście kolejne mecze (z czego 5 u siebie, z drużynami ze środka i dołu tabeli; mecz z Wisłą w ostatniej kolejce może już być meczem o przysłowiową pietruszkę) zwerykują wartość drużyny z Konwiktorskiej; wierzę, że na plus.
Engel może pomóc Polonii (o ile oczywiście pan Raniecki, główny właściciel nowej spółki, powstrzyma trochę swe dyktatorskie zapędy); nie chciałbym, aby po miesiącu podzielił los Macieja Szczęsnego. Czy on wie, co chciałby robić? - to już jest inna kwestia. Zobaczymy. Jeszcze dwie-trzy kolejki - i wiele niewiadomych się wyjaśni, albo przynajmniej rozjaśni.
Tak czy owak - za polską ligę.
Comment