przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Raczej udało sie go nie otworzyć, bo zamknięty był od dawna...
Miałem nie oglądać tego meczu, ale przez przypadek obejrzałem pierwszą połowę.
Lepiej było nie oglądać, ale czego się spodziewać po drużynie która nie ma obrony (zwłaszcza pierwsza bramka) i parówę na bramce...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Co do obrony to trudno się nie zgodzić, ale z tą "parówą" to hamuj gościu. Akurat Boruc jako jedyny zaprezentował się poprawnie w tym spotkaniu. Miał jedną wpadkę wyrzucając piłkę pod nogi przeciwnika, ale poza tym nie ma się czego wstydzić. Wpuścił trzy bramy, ale przy żadnej nie miał szans na obronę, a gdyby nie jego interwencje to mecz nie skończył by się rezultatem 1:3 tylko 1:5 albo 1:6. Generalnie uważam, że Boruc to najlepszy polski bramkarz. Nie mówię, że nie zdarzały mu się wpadki czy gorsze okresy gry, ale ma doświadczenie, charakter i jeśli jest w formie, to prezentuje najwyższą, światową klasę.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?Comment
-
tak jak Boruc nigdy nie był najlepszym bramkarzem tak i Lewandowski nie jest najlepszym napastnikiem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
A teraz coś z zupełnie innej beczki. Obejrzałem kolejny mecz Janowicza i gość wydaje mi się coraz bardziej antypatyczny. Ciągłe dyskusje z sędziami, prowokowanie rywali i publiki, tylko dobrego tenisa trochę mało. Wczoraj mnóstwo niewymuszonych zepsutych piłek i podwójnych błędów serwisowych, mam nadzieję, że trochę się pohamuje, bo widać u niego talent. Agresja może być w sporcie atutem, ale jej nadmiar niekoniecznie. W każdym razie nie w tenisie.Comment
-
Bramkarz? nie wiem jak to wyglądało w TV, ale z perspektywy trybun (przy bramkach dla UA siedziałem na wysokości Boruca) druga bramka obciążała w równym stopniu bramkarza jak i obrońców.
A co do napastnika.... Lewy kompletnie źle ustawiony w reprezentacji, albo.... po prostu słaby (Messi też nie pokazał bóstwa na Mundialu) Ja stawiam na To(lka)mka Frankowskiego
cała drużyna zagrała żenująco, ale skłamał bym, gdybym napisał, że jak nigdy, bo tak słabo graja Polacy często....Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Ojrzyński na trenera reprezentacji. Przynajmniej zaczną się angażować w grę. To co wygaduje po meczach Błaszczykowski woła o pomstę do nieba. No i wstawienie Majewskiego w pierwszym składzie to decyzja wręcz zabawna. Przez pół roku stawiamy na Obraniaka i najważniejszym meczu zmiana. Chyba chciał pokazać jaki jest oryginalny. To samo z Borucem. Bramkarz musi się zgrać z obrońcami.
Coś mi się wydaje że będzie zmiana bo chemii między Fornalikiem a Bońkiem nie ma a i kasa dla trenera szokująca (mówi się o 150 000). PZPN na to nie stać więc czekają na pretekst. Chyba się właśnie pojawił.Comment
-
A teraz coś z zupełnie innej beczki. Obejrzałem kolejny mecz Janowicza i gość wydaje mi się coraz bardziej antypatyczny. Ciągłe dyskusje z sędziami, prowokowanie rywali i publiki, tylko dobrego tenisa trochę mało. Wczoraj mnóstwo niewymuszonych zepsutych piłek i podwójnych błędów serwisowych, mam nadzieję, że trochę się pohamuje, bo widać u niego talent. Agresja może być w sporcie atutem, ale jej nadmiar niekoniecznie. W każdym razie nie w tenisie.
Boli to, że przegrał z gościem, który grał w sumie bardzo przeciętnie. Ale wykorzystał fakt, że Janowicz praktycznie sam się wykończył. 53 niewymuszone błędy w trzech setach to naprawdę żałosna statystyka. A była świetna okazja, żeby nabić sobie masę punktów do rankingu i wskoczyć do pierwszej "20" (w Indian Wells i Miami nie bronił punktów wywalczonych rok temu)Comment
Comment