Polonia Bytom i Ruch Chorzów jednak zagrają w ekstraklasie
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Będzie okazja conajmniej dwukrotnie popić Spiża i BIerhalle w Katowicach oraz Imielin w Chorzowie, po drodze na meczyki.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Comment
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Comment
-
No właśnie i później śpiewaliśmy w Szczecinie "Ja się wos pytom kaj są ta Polonia Bytom",gdy było Polonii okrągłe 0 na Papricanie
Co jest w końcu z tym Zagłębiem Sosnowiec?Podobno ma zagrać w OE,a po zakończonym sezonie ma spaść o klasę ,lub może dwie za przekręty...Ło so tu chodzi...?Last edited by Pogoniarz; 2007-07-25, 15:29.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
O post Zythuma,że nie tacy próbowali zaatakować ekipę jadącą na wyjazd (dokładnie nie wiem o jakich nie takich Jemu chodziło) Stwierdzam fakt ,że czasem na zbiórce wpada inna załoga i rozgania towarzystwo ,a i ci co im się udało jechać jakoś inaczej zostają później wyłapani i zalicza się wyjazdowe 0.W sumie to powinno być oczywiście do Zythuma ,ale jakoś nie wiem skąd pomyślałem o Polonii B. i Tobie.
Hm przemęczenie materiału
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Całe wakacje ćwiczyłem uciekanie - osiągam coraz lepsze wyniki Tak więc zawsze jakoś dam radę
Wczoraj w Teatrze Wielkim w Łodzi odbyła się prezentacja strategii i misji Widzewa Łódź na najbliższe 10 lat. Przedstawiono też nowego właściciela pana Cacka.
BUDUJEMY WIELKI WIDZEW
1. Mottem działania Widzewa będzie - "Futbol to nie sprawa życia i śmierci, to coś znacznie ważniejszego"
2. Zanim przed drużyną zostaną postawione cele sportowe wybudowana zostanie infrastruktura - modernizacja stadionu, boiska ze sztuczną nawierzchnią.
3. Widzew stworzy ogólnopolską Akademię Piłkarską dla dzieci i młodzieży
4. Dopiero po tych działaniach przyjdzie czas na wyniki sportowe - celem są stałe występy w LM (czas - w ciągu 5 lat osiągnięcie dominującej pozycji w Polsce, w ciągu 10 lat zadomowienie się i osiąganie stałych corocznych sukcesów w europejskich pucharach)
5. Ten rok jest przejściowy - drużyna ma zająć miejsca 6-9, budżet netto do końca roku 11,5 mln PLN.
6. Boniek powiedział, że zawodnik który jeszcze dojedzie (nie chodzi o Clotteya) będzie gwiazdą polskiej ligi. (podejrzenia są o rozgrywającego bułgarskiej reprezentacji).
Powiem tak - to są oczywiście ogólniki ale dawno nie było tak dobrze i z przyszłością w Widzewie. Oczywiście ja chciałbym mistrzostwa teraz i już ale trzeba trochę poczekać i potem regularnie wygrywać.
DZIELI NAS RÓŻNICA SKALI WIDZEW JEST WIELKI
ps. na ten sezon jak zajmą miejsce około 9 będę zadowolony ale bardziej jeszcze zależy mi na wygranych w derbach i Legią na Ł3.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
-
Wczoraj w Teatrze Wielkim w Łodzi odbyła się prezentacja strategii i misji Widzewa Łódź na najbliższe 10 lat. Przedstawiono też nowego właściciela pana Cacka.
BUDUJEMY WIELKI WIDZEW
.......
4. Dopiero po tych działaniach przyjdzie czas na wyniki sportowe - celem są stałe występy w LM (czas - w ciągu 5 lat osiągnięcie dominującej pozycji w Polsce, w ciągu 10 lat zadomowienie się i osiąganie stałych corocznych sukcesów w europejskich pucharach)
....
6. Boniek powiedział, że zawodnik który jeszcze dojedzie (nie chodzi o Clotteya) będzie gwiazdą polskiej ligi. (podejrzenia są o rozgrywającego bułgarskiej reprezentacji).
...
Ad4.
To i tak nie ma sensu. Jak kopie się szmaciankę u siebie na podwórku, to i taką piłkę gra się w rozgrywkach europejskich. Z piachu kija nie ukręcisz.
I to nieważne, czy to będzie Widzew, Legia, Wisła, Lech czy obecnie Zagłębie
Ale ja rozumiem, szefostwo musi mieć biznesplan
Ad6.
Ostatnio gwiazdą ligi miał być uznany piłkarz ligi ukraińskiej i co z tego wynikło wiemy. Lepiej nie zachwycać się przedwcześnie.
A taki Dolha, mało reklamowany - a proszę.
ps. czy właściciel będzie czy nie będzie się z Wami Cacka-łbla bla blaComment
Comment