(...)
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Last edited by albeertos; 2007-12-03, 12:18.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! -
Współczynnik w tych miasteczkach może i jest lepszy ale możliwości niestety nie.Dlatego Amica juz nie istnieje a Dyskobolia wisi na włosku.Świtu tez już chyba nie ma.Najlepiej z tego wszystkiego chyba wychodzi Górnik Łęczna ale na pewno frekwencja w Łęcznej wyglądała by inaczej gdyby Motor Lublin awansował do Ekstraklasy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Nie słyszałes jak Drzymał od jakiegos juz czasu rozmyśla nad przeniesieniem klubu do większego miasta bo męczy go już 2-3 tyś kibiców na meczach ?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Tylko niech Drzymała nie przenosi się do Bytomia, bo nie dość, że przyjdzie 1000 kibiców, to jeszcze będzie musiał stadiony w innych miastach wynajmować.Comment
-
No a nie w twoim ukochanym małym miasteczku? Przecież tam procentowo chodziło dużo ludzi na mecze a w takim Poznaniu tylko 1 góra 2 %.I to nie do końca bo mnustwo ludzi jexdzi na Lecha z całej Wielkopolski.
A to już by był jego problem a nie Twój.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Co do procentów, masz rację. Tyle, że frekwencja na meczach Polonii wygląda żenująco nie tylko na tym poziomie, ale również w liczbach bezwzględnych. I tu jest pies pogrzebany - słabiutki klubik ze słabymi piłkarzami i bez stadionu wskutek zawirowań korupcyjnych zaszedł dalej, niż powinien. A mieszkańcy miasta, zamiast pomóc, mają to gdzieś.
Naprawdę uważasz, że Bytom zasługuje na klub w I lidze bardziej niż Grodzisk, Polkowice czy Wronki? Na jakich podstawach?Comment
-
Ankieta nieco podobna do włoskich "strachów na Lachy" znajduje się na stronie niemieckiego Bild-u. Ja już zapodałem Chorwację i Polskę jako faworytów grupy B.
Comment
-
Czy zasługuje bardziej tego nie wiem ale teoretyczne możliwości ma większe a,że w praktyce jest inaczej to już inna bajka.Zresztą pisałem o tym wcześniej.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Komentarz we włoskiej prasie, za onetem:
W Zurychu i Bernie, gdzie grać będą Azzurri i ich rywale, zobaczymy cudowne mecze, a jeśli chodzi o pozostałe, to można będzie po prostu wyłączyć telewizor, chyba że ktoś zechce oglądać Rosję, która przyjedzie na Euro 2008 po samobójstwie Anglii, albo Austrię, zajmującą 91 pozycję w światowym rankingu, zaraz za Armenią
Tia, Włosi z pewnością zagrają cudowny i porywający futbol, jak w każdych mistrzostwach. Już nie mogę się doczekać.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Na przykład możliwość tułania się po obcych stadionach przy śladowej w skali miasta publiczności. O tym, jaki potencjał i możliwości ma Bytom, przekonało się już kilka klubów. Koszykarze, piłkarze Szombierek i przez lata Polonii.Comment
-
PIŁKA NOŻNA Mikołaje z Polonii
wczoraj
Piłkarze Polonii wcielili się wczoraj w role świętych Mikołajów i rozdawali prezenty dzieciom z bytomskich Domów Dziecka oraz Pogotowia Opiekuńczego.
- Czerwone stroje Mikołajów założyli Wojtek Mróz i Przemek Grajek. Dodatkowo obaj mieli wspaniałe białe brody. Rozdawaliśmy dzieciakom paczki ze słodyczami i zabawki, które ufundowali klubowi sponsorzy, a także opowiadaliśmy o karierze piłkarza. Dzieciaki były bardzo zadowolone, a i my cieszyliśmy się, że mogliśmy im sprawić trochę radości - powiedział napastnik Polonii Mariusz Mężyk.
Impreza odbyła się w auli zespołu Szkół Hotelowo-Gastronomicznych w Bytomiu. Wzięło w niej udział około dwustu dzieci. Oprócz paczek mikołajkowych dostali oni w prezencie także klubowe gadżety. Nie zabrakło również występów cheerleaderek Polonii oraz popisów artystycznych najmłodszych.
(jac) - POLSKA Dziennik Zachodni
Nagorsze jest to,że nikt nawet słowem nie wspomniał,że pomysłodawcą współorganizatorem i sponsorem było Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom.Po co pisać w takim tonie o kibicach,lepiej pisac,że się leją na meczach.
Była to już chyba 4 lub 5 taka akcja dla dzieciaków organizowana prze SKK a pierwsza do której dołączył klub.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment