Dziś media donoszą, że przedstawienie u prezydenta RP z nadaniem obywatelstwa polskiego Brazylijczykowi, to było po prostu medialne oszustwo. Roger dostał teczkę w której miałyby być dokumenty o nadaniu obywatelstwa polskiego, ale teczka była ... pusta Potwierdza to rzeczniczka wojewody mazowieckiego. Obywatelstwo Roger dostanie podobno dzisiaj, z rąk wojewody mazowieckiego. Piłkarsko-prezydencki Matrix
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Takie rzeczy to tylko w...................Polsce są możliwe gdzie każdy robi co chce.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
A o kibiców w Sosnowcu się nie martw. Po 1991 roku pozostali najwierniejsi i nie odwrócili się od klubu nawet gdy ten grał w 5 lidze. Teraz też zostaną. Nie przez przypadek naszym mottem jest hasło: "WIARA, KTÓRA PRZETRWAŁA!"
Na dobre i na złe, i w każdej lidze...
Z piłkarsko-fanatyczno-kibicowskimi pozdrowieniami - TwojeComment
-
No tak, ale przecież wszyscy do Ekwadoru nie wyjedziemy. Zresztą, przenosiny klubów zdarzają się także w innych krajach (np. Milton Keynes Dones czyli dawny Wimbledon), a w USA są sprawą naturalną.Comment
-
Comment
-
USA jest pod względem kibicowskim bardzo dziwnym krajem gdzie nie istnieje coś takiego jak przywiązanie do klubu czy jego historii więc nie stawiaj amerykanów jako wzór.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Nawet nie chodzi o kibiców. Same struktury np. amerykańskiej ligi koszykarskiej to jest dla mnie jakaś pomyłka. Od lat te same drużyny, nikt nie spada, nikt nie awansuje. Ja bym się zanudził, choć trzeba przyznać, że po prostu mają inną filozofię i tyle.
W "Dymie" lub "Brooklyn Boogie" pojawił się wątek Brooklyn Dodgers, który to klub został przez właściciela przeniesiony do Kalifornii. Był sobie przez lata na Brooklynie klub, a nagle pyk i odlatuje do LA, bo nikt się nie mógł dogadać w kwestii budowy nowego stadionu.Comment
-
Natomiast MK Dons gra w 4 lidze i średnio chodzi 4 tyś.to sporo zważywszy,że Milton Keynes to "małe miasteczko".Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Właśnie wróciłem z Olimpijskiej i zaraz idę do roboty. Polonia zremisowała w derbach Śląska 1:1 z Ruchem.Szkoda punktów które uciekły.Zaczyna się robić coraz ciaśniej w dole tabeli,zobaczymy co będzie dalej.A końcówka tuż,tuż.
Świetny i głośny doping niebieskich praktycznie przez cały mecz.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Kurde co się stało to ja nie wiem, jest wyraźna poprawa w grze, czy po prostu takiego farta mają???? Przecież takich wyników to Pogoń by się nie powstydziła, a gdzie tam porównywać oba kluby pod każdym względem...
Jak to nie będzie mogła liczyć na doping Stalówka???? Przecież na meczu w rundzie jesiennej ich klub kibica był aktywny i widoczny !!! Sam ich wypatrzyłeś pod koniec meczu i chyba coś się darli
Oni mają doping zawsze i wszędzie, to klub przyszłości - skład juniorski, publika też
Ósmy mecz na wiosnę i 24 punkty zainkasowane
Dzisiaj dała o sobie znać "ekipa ultras Stali",serpentyny latały jak szalone i dzieciaki pośpiewały sobie troszkę
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Onet donosi, że kibice Polonii z miłości do klubu są zdolni do rzeczy wielkich.
Chociaż pewnie zaraz się okaże, że poszło o dziewczynę albo jakiś dawny dług. Ale i tak miło wiedzieć, co potrafią prawdziwi kibice.
23-letni kibic Ruchu Radzionków zmarł w wyniku pobicia przez grupę kibiców Polonii Bytom, do którego doszło w centrum Radzionkowa (Śląskie) - poinformował oficer prasowy policji w Tarnowskich Górach asp. Rafał Biczysko.
Zatrzymano już pięciu mężczyzn podejrzewanych o udział w zajściu.
Według dotychczasowych ustaleń 23-latek szedł wieczorem ulicą z kolegą, kiedy podeszła do nich grupa młodych mieszkańców Radzionkowa, kibiców Polonii Bytom. Kolega uciekł, 23-latek został brutalnie pobity. W wyniku odniesionych obrażeń zmarł w szpitalu w Bytomiu.
Policjanci zatrzymali pięciu mężczyzn w wieku od 19 do 28 lat. - Przesłuchujemy świadków, przeglądamy też zapis z kamer miejscowego domu kultury, w pobliżu którego doszło do zdarzenia - powiedział asp. Biczysko.
Ruch Radzionków gra obecnie w czwartej lidze, Polonia Bytom w ekstraklasie.Comment
-
Pieczarku, no co Ty, przecież to była prowokacja Policji i Onetu aby zdysksredytować kibiców Polonii B.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment