Już dawno takiego młynu nie było, Piast niedawno świętował awans do ekstraklasy, teraz się okazuje, że musi grać w barażach, Arka szykowała się na baraże, okazuje się, że niepotrzebnie...
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Comment
-
Last edited by kiszot; 2008-05-27, 19:34.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Kiszot, masz mnie za idiotę? Jasne że szukali, tylko kto chce zainwestwoać w taki szemrany klub z takimi powalonymi kibolami? Miasto ten klub uratowało przed katastrofą kilka lat temu, wykyjąc akcję od kolejnych "genialnych" sponsorów, gdyby nie to, to skończyliby jak Pogoń Szczecin, tyle że w B-klasie.Comment
-
z onetu
Apel o przemyślenie koncepcji fuzji Śląska i Groclinu
PAP /27.05.2008 16:16
Na kilka dni przed oficjalnym podpisaniem umowy o połączeniu Śląska Wrocław i Groclinu Grodzisk Wlkp. poseł PO Michał Jaros i przewodniczący Komisji Sportu i Rekreacji w Radzie Miejskiej Wrocławia Maciej Zieliński, zaapelowali we wtorek do prezydenta miasta i radnych m.in. o ponowne przemyślenie koncepcji fuzji obu klubów.
"Nie mówimy fuzji nie, ale należy ponownie zastanowić się, co dzięki fuzji zyska miasto, kibice i cała społeczność Wrocławia" - powiedział Jaros na konferencji prasowej.
Zieliński dodał, że on sam nie ma żadnych informacji na temat całego przedsięwzięcia. Projekt nie został również przedstawiony Komisji Sportu i Rekreacji.
Czytaj dalej
REKLAMA
"Nikt z nami nie rozmawiał, jesteśmy w absolutnej ciemności. Klub ma ponad 60-letnią tradycję i nie możemy teraz tego uciąć i przebrać Groclinu w barwy Śląska, bo jest to niedopuszczalne" - mówił Zieliński.
Obaj zaapelowali również o to, aby Śląsk nie występował w Pucharze UEFA. Jaros zaznaczył, że wrocławski klub powinien grać w I lidze piłkarskiej na swojej licencji.
"Śląsk nie wywalczył prawa do gry w pucharze UEFA. Klub wywalczył prawo do gry w pierwszej lidze i dla mnie jest niedopuszczalne żeby Śląsk występował w rozgrywkach pucharowych" - podkreślił poseł.
Zdaniem Zielińskiego z występami w europejskich pucharach wiąże się pewien prestiż i szacunek, ale "w sporcie ten szacunek trzeba zdobyć biegając po boisku i pokonując rywali". "Nie można go zdobyć pozasportowo, jak to może się wydarzyć tutaj we Wrocławiu" - zaznaczył były koszykarz.
W opinii Jarosa trzeba również zrobić wszystko, żeby zatrzymać na stanowisku trenera, obecnego szkoleniowca Śląska Ryszarda Tarasiewicza. "Zaczął on budować drużynę w trzeciej lidze i awansował z nią najpierw do drugiej, a następnie do pierwszej ligi. Poprzednie sezony pokazały więc, że potrafi dobrze pracować" - mówił poseł.
W rozmowie z Polską Gazetą Wrocławską Tarasiewicz pytany, co by się stało gdyby otrzymał propozycję prowadzenia nowego zespołu, odpowiedział: "Musiałbym się mocno zastanowić. Bo moim zdaniem nie będzie to już prawdziwy Śląsk Wrocław".
"Jeśli to nie będzie jego Śląsk, to nie będzie również mój Śląsk i tak naprawdę nie wiadomo czyj on będzie" - powiedział Zieliński.
Jak powiedział rzecznik prasowy Groclinu Jerzy Pięta, uroczyste podpisanie umowy o połączeniu Śląska Wrocław z Groclinem Grodzisk Wlkp. ma nastąpić jeszcze w tym tygodniu.Mniej książków więcej piwaComment
-
Za tydzień okaże się się,że wszystko wróci do pierwotnej wersji...
Czy nikt nie może tych oszołomów z pzpn-u wypie...na zbity pysk,czy oni są jak prezesi spółdzielni mieszkaniowych mianowani praktycznie dożywotnio???
Aha a co z Korupterem i Zagłębie L???
Ale bagno.
Z innej beki,wczorajszy mecz z Albanią oglądałem przysypiając i to chyba wystarczy za komentarz.Wasilewski jak zagra z Niemcami to na bank dostanie kartkę,może i nawet nie dograć do końca.Pomylił wyraźnie dyscypliny.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
1. Dokładnie o to mi chodziło (i chodzi nadal) co w swoim Apelu cytowanym przez Anteksa chcieli przekazać ci dwaj panowie.
2. Mecz z Albanią nawet niezły w 1 połowie, widać było kilka przebłysków, jestem uspokojony po tym co pokazali w poniedziałek.
3. Zamiast Pazdana wziąłbym jednak Majewskiego, zresztą w czym Saganowski jest lepszy od Brożka czy Wichniarka, a Pazdan od Jelenia ?MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
Nie wierzę abstynentom.Comment
-
Nie ma co podważać decyzji Beenhakkera, który jest z piłkarzami obecnie cały czas przez prawie dwa tygodnie, oglądał ich mecze w swoich klubach, rozmawia z nimi bezpośrednio kiedy chce, ma o nich opinie od różnych lekarzy, ma ich testy sprawnościowe, widzi co prezentują na treningach (których przeciętny widz może oglądnąć w tv raptem kilkanaście sekund). Zwłaszcza, że to trener bardzo utytułowany, prowadził najbardziej na świecie znane kluby i np reprezentację Holandii. A zakwalifikowanie się dwóch małych wysp Trynidad i Tobago do mistrzostw świata, pod jego przewodnictwem, to tak jakby w Europie z najlepszymi drużynami narodowymi zaczęło wygrywać księstwo Monako.Comment
-
Nawet Bramkarz Hislop był znany w Europie. Pozatym TiT nie miało takiej konkurencji w Ameryce jak druzyny z Europy. W zasiegu TiT byly Jamajka, Kanada Honduras i to wystarczyło. Jednak Leo naprawde potrafi z druzyny wykrztusić wszystko co dobre. Mam nadzieje ze jednak pokażą pazur z Niemcami. Osobiście zagram u bukmachera na Polske i na remis Austrii z Chorwacja
Raz sie żyje.
DO BOJU POLSKABrowar gawron to witaminy!!Comment
-
No to jeśli to krztuszenie z Albanią i Macedonią to było wszystko, co najlepsze w naszej reprezentacji, to słowo "przerażenie" w niewielkim tylko stopniu oddaje poziom tej ekipy.Comment
Comment