Słabiutka Wisła przy pomocy sędziego pokonała w wyjazdowym meczu Liteks - wynik cieszy, gra martwi. Przy pierwszej bramce dla Wisły mozna było gwizdnąć spalonego - wracający przez pole karne Wiślak absorbował uwagę bramkarza i obrońców...dwie poprzeczki, kilka setek...nieuznana bramka dla Bułgarów i indywidualna akcja Meliksona i gol na 2-1 dla Wisły. A w piątek rusza najlepsza liga świata
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Bez jaj, nie gwiżdże się spalonego jak dwóch zawodników wraca w odległości 20 m od strzelca nie uczestnicząc w żaden sposób w akcji. Już bez przesady, bramka prawidłowa. Faul na obrońcy Bułgara też według mnie był i sędzia słusznie gola nie uznał. Inna sprawa że obrońca nie może tak łatwo dać się zdominować w polu karnym. Sprawiedliwym wynikiem byłby remis, ale mam nadzieję że ta drużyna dopiero łapie formę. Lech też rok temu ze Spartą zagrał słabiutko, by potem prezentować się w każdym kolejnym meczu już lepiej.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziBez jaj, nie gwiżdże się spalonego jak dwóch zawodników wraca w odległości 20 m od strzelca nie uczestnicząc w żaden sposób w akcji. Już bez przesady, bramka prawidłowa. Faul na obrońcy Bułgara też według mnie był i sędzia słusznie gola nie uznał. Inna sprawa że obrońca nie może tak łatwo dać się zdominować w polu karnym. Sprawiedliwym wynikiem byłby remis, ale mam nadzieję że ta drużyna dopiero łapie formę. Lech też rok temu ze Spartą zagrał słabiutko, by potem prezentować się w każdym kolejnym meczu już lepiej.
żeby nie było - kibicuję WiśleKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziSmuda to idiota.
Dlatego powoła każdego, kto potrafi grać w piłkę, może odebrać polski paszport i jakimś cudem da się go do tego przekonać. Bo w Polsce każdy gracz mający miejsce w składzie przeciętnego klubu Bundesligi jest na wagę złota.
Comment
-
-
Problem w tym, że najemnicy są dobrzy do wykonywania konkretnych zadań. W długofalowej polityce się nie sprawdzają bo za lepszy żołd przechodzą nawet na drugą stronę.
Arcy, oczywiście masz rację, że Franek myśli wyłącznie o ME jako celu samym w sobie i dynda mu co potem będzie z "polską piłką". A kwintesencją tego jest fakt, że na niecały rok przed turniejem, najchętniej wystawioną przez niego parą stoperów byliby "Ułaziaj" Arboleda i Perkis (nie wiem jak go się pisze). Rzeczywiście są to dwie gwiazdy jakich na naszych boiskach nie ma i przez lata nie będzie.
Nie demonizowałbym też presji kibiców. Procent oczekujących jedynie wyników i tych nie uważających, że cel uświęca środki jest pewnie taki sam.
Comment
-
-
W długofalowej polityce mamy wyrwę pokoleniową, a z następcami jest coraz gorzej. Nawet piłkarze w wieku juniorskim wyekspediowani na Zachód, nie mogą się tam przebić i albo tkwią w przeciętności, albo wracają do Polski.
Na dodatek na najemników stawiają też polskie kluby, bo nie mają innego wyjścia. Więc Smuda nie będzie ostatnim selekcjonerem posiłkującym się Obraniakami i Polanskimi.
Comment
-
-
Smuda jest chyba ślepy.Jak mozna powoływać do kadry gościa który twierdzi,ze jest Niemcem? Skoro woli Niemców to czego szuka w kadrze Polski?
Ja wolę oglądac Niemców i nie wpadło mi do głowy oglądanie Polaków tylko dlatego,że będą grać na Euro.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziSmuda jest chyba ślepy.Jak mozna powoływać do kadry gościa który twierdzi,ze jest Niemcem? Skoro woli Niemców to czego szuka w kadrze Polski?
Ja wolę oglądac Niemców i nie wpadło mi do głowy oglądanie Polaków tylko dlatego,że będą grać na Euro.
Comment
-
-
Zamyka oczy.
Wisła miała furę szczęścia, ale nieważne. Niech wreszcie awansują do tej LM, wszystko jedno w jakim stylu. Na wodotryski przyjdzie jeszcze czas, na razie trzeba natrzaskać punktów, żeby nie tłuc się co roku po wszystkich możliwych rundach eliminacyjnych.
Plan na sezon: Wisła w LM, Śląsk i Legia w LE.
Comment
-
Comment