przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
A Tobie się wydaje że FIFA i UEFA pozwolą na jakieś wybryki? To ta sama mafia i pralnia pieniędzy tylko skala większa.Comment
-
Trenerem po Leo miał być pupil PZPN-u - Stefan Majewski. Ostatecznie został Smuda. Między innymi dzięki temu ruch antypezetpeenowski ucichł.Comment
-
Comment
-
Ale numer! Polonia Warszawa wyparowala (sprzedana) z ekstraklasy.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Według mnie po utracie przez PZPN członkostwa w organizacjach międzynarodowych, będzie można pozbawić go tytułu "polskiego związku" i przywilejów z tym związanych.Last edited by ucho; 2012-07-17, 07:19.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Prawnie jedno nie ma nic do drugiego. Tytułu reprezentanta polskiej piłki nożnej może PZPN pozbawić nie FIFA czy UEFA, a państwo polskie. Tyle że póki co tego nie zrobiło, bo bało się wykluczenia polskiej piłki nożnej ze struktur międzynarodowych, a w ostatniej dekadzie kadrze często udawało się awansować do MŚ czy ME, plus oczywiście Euro 2012, no i kluby miewały niezłe występy w pucharach. Teraz wygląda na to, że będzie słabo i na polu reprezentacyjnym, i klubowym, więc być może to najlepszy moment, żeby wziąć PZPN za mordę. No ale zobaczymy, być może przyjdzie mi tę prognozę odszczekać, bo chłopaki pojadą Anglię, Śląsk wejdzie do LM, a Legia, Lech i Ruch do LE, porywając swoją grą tłumy na stadionach i przed telewizorami.Comment
-
Dawno przestałem komentować mecze Polonii, bo zauważyłem dziwną prawidłowość, że jak coś napiszę choć trochę pozytywnego, to robi się zaraz sraka. Teraz sraka zrobiła się już całkiem sama, więc już nic nie zaszkodzi, jak coś dodam od siebie.
Dla mojego zdrowia psychicznego, to chyba jest bardzo dobre rozwiązanie. Nerwy odpoczną, puls się ustabilizuje. Fakt, że za JW było trochę radości (zwłaszcza w meczach derbowych), ale generalnie, to trzeba było się wykazać niezłym zacięciem, żeby zdzierżyć.
MKS POLONIA 95 czy jakoś tak, została zgłoszona do pucharu i b-klasy. Trenować ma Libich, juniorski skład mają uzupełnić Dziewicki, Stokowiec i może jeszcze ktośtam. Czyli idziemy mniej więcej tą drogą, co Pogoń. I dobrze. Parę lat minie i klub się odbuduje. Mam nadzieję, że już normalniejszy.
A Katowicom szczerze współczuję, mimo, że nigdy Gieksy nie lubiłem.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Prawnie jedno nie ma nic do drugiego. Tytułu reprezentanta polskiej piłki nożnej może PZPN pozbawić nie FIFA czy UEFA, a państwo polskie. Tyle że póki co tego nie zrobiło, bo bało się wykluczenia polskiej piłki nożnej ze struktur międzynarodowych, a w ostatniej dekadzie kadrze często udawało się awansować do MŚ czy ME, plus oczywiście Euro 2012, no i kluby miewały niezłe występy w pucharach. Teraz wygląda na to, że będzie słabo i na polu reprezentacyjnym, i klubowym, więc być może to najlepszy moment, żeby wziąć PZPN za mordę.Last edited by ucho; 2012-07-17, 16:56.Comment
-
To niezle jaja...Wydymani zostali zarowno kibice Poloni jak i GKSu Katowice.Choc ci ostatni wydali oswiadczenie w ktorym nie zgadzaja sie na twor KP Katowice.Comment
-
Na świecie są dziesiątki federacji bokserskich, z tego liczą się bodaj cztery. Czy Adamka lub Szpilkę może ktoś pozbawić tytułu reprezentanta Polski podczas prywatnego mordobicia? Ktoś im taki honorowy tytuł nadawał, kogoś o niego prosili? Traktujcie reprezentację PZPN w ten sam sposób. Od razu będzie Wam lżej.
Tak samo na olimpiadę zawodników kieruje nie państwo, a prywatna, niezależna od polskich władz organizacja Polski Komitet Olimpijski. Jak demokratyczne państwo miałoby wtrącać się w sprawy jakiejkolwiek prywatnej organizacji zachowującej się śmiesznie, głupio, mało honorowo, ale w zgodzie z prawem?Comment
-
PZPN będzie przez prawo traktowany inaczej niż każdy inny powołany związek piłkarski. Na przykład tylko PZPN ma prawo nazywać piłkarskie zawody tytułem "Mistrzostwa Polski" czy "Puchar Polski". I właśnie z powodu tego statusu prawnego, mogę zgodzić się, że reprezentacja PZPN jest tą oficjalną.Comment
Comment