przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Byłem na wczorajszym meczu, moja pierwsza wizyta na wrocławskim stadionie miejskim. Powiem tak, wynik 2:0 absolutnie nie oddaje tego co się działo na boisku, to był typowy mecz na 0:0 gdzie męczyły się dwie drużyny słabych piłkarzy. Nawet doping kibiców w drugiej połowie był dużo bardziej niemrawy, bo ciężko ciągle wykrzykiwać jakieś pochwalne okrzyki kiedy piłkarz nie umie nawet podać do kolegi, tylko przypadkiem daje ją przeciwnikowi. I takich akcji było mnóstwo, zagrywki albo kiepskie, albo asekuracyjne (ciągłe podawanie do tyłu). Jak dotąd żadnych wniosków po Euro nikt nie wyciągnął, a Mołdawia przegrała właściwie przypadkiem, równie dobrze mogło być 2:0 dla nich.
Mecz tragedia. Tak grać nie można po prostu. Zero ruchu, wyjść na pozycje, wszystko szarpane. Przypadkowy karny z akcji z której i tak nic by nie było i bramka pod koniec jak Mołdawia się odkryła. Na plus coś tam szarpał Błaszczu, kilka akcji pociągnął Polanski, parę razy rozegrał Mierzejewski. Reszta na chodzonego. Szczerze mówiąc żałowałem czasu i pieniędzy i wokół mnie na trybunach słychać było komentarze i okrzyki w stylu "oddajcie pieniądze".MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Niefrasobliwość bo ci co chcieli kupić bilet w kasach przed meczem (a takich było wielu, bo w przedsprzedaży poszło mniej więcej 20 tys.) trafili na... 4 otwarte kasy. Wielu ludzi odeszło z kwitkiem, wielu nie doczekało się kupna (na 15 min wydawać 80 zł albo 120 zł to bezsens). Stąd połowa dopingu to PZPN, PZPN itdComment
-
No właśnie dlatego że było sporo wolnych miejsc. W necie jak kupowałem dzień wcześniej bilety to miejsc do wyboru do koloru. Niektórzy też się z mediów dowiedzieli. Gdyby było jak należy, czyli nie 4 a z 10 kas otwartych to i zamieszania by nie było i więcej biletów by sprzedali. 4 kasy to na 2 lidze są czynne.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
No i Widzew nadal liderem. Może znów wrócą kultowe mecze Legia - Widzew o mistrzostwo.
I znów kolejka sędziowska. Wydrukowany mecz Wisły z Pogonią oraz Polonii z Jagą.W tym drugim błysnął mój ulubieniec Małek (tym razem za poradą jednej z gazet, zgodnie z nurtem liberalno - tolerancyjnym nazwę go waginosceptykiem).Comment
-
Doskonały wybór. W obu tych dyscyplinach Polska jest światową potęgą. W szczególności warto kibicować golfistom. Najbliższy ważny turniej w USA.Comment
-
Hokeiści obecnie grają w odpowiedniku 3 ligi.
Klubów nie śledzę to nie wiem ale jakoś mi w oczy nic nie wpadło (transmisje w TVP Sport są nieoglądalne - może na żywo to lepiej wygląda).
Właściwie to trudno znaleźć w Polsce sport drużynowy, który miałby mniej sukcesów.Comment
-
Rozumiem, że znasz jakiś klasowy polski klub hokejowy. Napisałem głównie o reprezentacji bo o klubach to już naprawdę nie ma co wspominać.Comment
-
JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
[QUOTE=bayern71;1076661]Taaak? To ciekawe. A na czym opierasz swoją opinię?. Piłkarze grali w finałach ME i MŚ 2002, 2006, 2008 i 2012. Hokeiści odpowiedniki tych imprez oglądali w tv. Żaden z Polaków - hokeistów nie gra w klasowym zespole europejskim (o NHL nie wspomnę, poza Wolskim, ale on akurat unika reprezentacji). Piłkarzy się kilku zbierze.
Hokeiści obecnie grają w odpowiedniku 3 ligi.
Po pierwsze, nie porównuj klubów z reprezentacją.
Po drugie: reprezentacja hokejowa stoi wyżej w rankingu światowym, niż reprezentacja piłki nożnej. Jednak trzecia liga hokejowa to miejsce dwudzieste, a nie sześcdziesiąte.
Po trzecie: kluby hokejowe grają w europejskich pucharach - w ubiegłym roku Cracovia w turnieju półfinałowym Pucharu Kontynentalnego (odpowiednik dawnego Pucharu Mistrzów w piłce nożnej) odpadła, zajmując trzecie miejsce w grupie (za Ukraińcami i Rosjanami, czyli nic dziwnego). Do porównywalnego etapu nasze kluby piłkarskie nie dochodzą.
Po czwarte - porównując nakłady na hokej i piłkę nożną efekty w hokeju są o wiele lepsze. To samo w odniesieniu do popularności tych dyscyplin, czyli udziału w społeczeństwie.
Dokładnie to samo można powiedzieć o rozgrywkach piłki nożnej w Polsce, na dowolnym ich szczeblu.Last edited by Krzysiu; 2012-09-19, 09:49.Comment
Comment