przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Oczywiście można wszystko zwalić na budżety i być zadowolonym. A fakty są takie, że Śląsk kompromituje naszą piłkę regularnie. Ty chyba już nie ale ja pamiętam zeszłoroczne "popisy" najpierw w eliminacjach LM a potem LE (pogromy z Helsinborgiem a potem z Hannoverem). Wtopa z Sevillą (a po drodze łomot od Legii) jest dla mnie kolejnym odcinkiem serialu, którego reżyserem jest Levy. Porównaj sobie wyniki obu trenerów w ostatnich dwóch sezonach i zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś.
Legia ma większy budżet od innych klubów ale nie zapominaj, że szkoli młodzież (w odróżnieniu od np. Śląska), obsługuje zadłużenie wobec właściciela. Prezydent Warszawy nie zastanawia się, która spółka miejska pożyczy w tym miesiącu pieniądze Legii na przeżycie kolejnego miesiąca. Jesteśmy silnym klubem siłą swoich portfeli a nie dzięki kaprysowi jakiegoś łapserdaka.
Leśnodorski jest rzeczywiście chory na media, ale nie można zapominać, że jest świetnym negocjatorem. Zakończył konflikt z kibicami, unormował relacje z właścicielem oraz załagodził spór z władzami województwa.
W jednym z poprzednich postów napisałeś, że potrzeba wam 2-3 wzmocnień aby walczyć o najwyższe cele. A ja postawię tezę, że wystarczą 3 transfery z klubu (Mila, Sobota, Paixao), żeby was w lidze nie było. Pod wodzą Levy'ego.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Klub z chęcią go wypchnął, bo za pół roku kończy mu się kontrakt i nie zarobiliby ani grosza. A tak dostaną 1,5 mln euro mimo że klauzulę miał na 1 mln. To też pokazuje że Belgowie, którzy zostali wyeliminowani przez ten słaby Śląsk i już nie grają w pucharach mogą sobie pozwolić na wydanie 6 mln na gościa którego za pół roku mogli mieć za darmo. A czemu akurat tam? Ma szanse na 1 skład, oferta była konkretna, swoje zarobi a liga belgijska jest mocno penetrowana przez skautów zachodnich klubów.MRKS Kuźnia Jawor
-
Wy tu sobie pitu pitu a przedwczoraj otwocka policja skatowala, w wiekszosci nastoletnich, kibicow Hutnika Warszawa.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Comment
-
Wczoraj byłem ostro wkurzony po tym meczu i, podobnie jak redaktor TVP, liczyłem na deklarację dymisji Fornalika... Nie widziałem w tym meczu cech oznaczających jakąkolwiek poważną taktykę, ale najbardziej zirytowały tragiczne zmiany, gdzie Wszołek poza bieganiem nic nie pokazał, ale najgorszy i tak był Mierzejewski, który chyba nie miał jednego dobrego zagrania, a ostatnia sytuacja w meczu z jego udziałem była tego podsumowaniem... a no i jeszcze Kubuś na lewej w 1 składzie, choć trzeba przyznać że Boenish rozczarował, a cała obrona oprócz Jędrzejczyka prezentuje się zadziwiająco słabo jak na taki potencjał (liga rosyjska, niemiecka, włoska i mistrz Rumunii, uczestnik LM - i wszystko 1 skład). Ale teraz jak emocje opadły, trzeba dostrzec pozytywy. Wreszcie ofensywne ustawienie, bardzo odważne postawienie na niektórych zawodników (Sobota trochę wystraszony, ale Klich - rewelacja, a myślałem że będzie do zmiany po 15 min). Fornalikowi trzeba oddać że trafił na trudny okres przebudowy zespołu i gdyby traktować te eliminacje jako etap przejściowy, to młodzi wydają się tworzyć kolektyw, grają bardzo ambitnie i coraz lepiej. Więc niech Fornalik to dogra, zobaczymy co będzie dalej, nowy selekcjoner poza kosztownym kontraktem i tak już nas nie uratuje w tych eliminacjach.MRKS Kuźnia Jawor
-
Obrona w teorii faktycznie wygląda nieźle, ale praktyka jest taka że w tym składzie zagrała pierwszy raz (Szukała wychodzi w pierwszym składzie i od razu mecz o taką stawkę). Obrona może nie jest cienka kadrowo ale zupełnie niezgrana i ciągle przebudowywana, bez cienia porozumienia. Ja się nie spodziewałem awansu i dlatego nie jestem zawiedziony. Żałuję tylko, że takiego zaangażowania jak w pierwszej połowie nie widziałem u naszych piłkarzy w meczach ubiegłych z Mołdawią i Ukrainą. Znów budzimy się gdy mamy już nóż na gardle.
No i musze stwierdzić, że zachowanie Lewego (uciszanie palcem publiczności, jakby symboliczne gaszenie krytyki) jest dla mnie komiczne. Pierwsza bramka z gry w siódmym meczu eliminacji dająca ledwie remis z poszatkowaną kontuzjami Czarnogórą a zachowanie jakby ustrzelił hat-trick na Wembley w meczu o awans.Comment
-
Nie, niech nie dogrywa, nic z tego nie będzie (i nie chodzi mi o awans, bo że awansu nie będzie, to wiadomo już od kichy w Kiszyniowie). Jutro z San Marino pożegnanie "Waldka Kinga", a na październikowe mecze niech już będzie ktoś nowy, kto będzie miał pomysł i wizję, jak zawalczyć o francuskie Euro. Bo potencjał jakiś jest (a przypominam, że awansują aż 24 drużyny – nie załapać się w takim układzie, to byłby jednak wstyd), ale Fornalik nie da rady go wydobyć.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Ani Boniek umowy nie rozwiąże (powiedział o tym wprost), bo za dużo by to kosztowało PZPN, ani Fornalik nie odpuści (też powiedział wprost), bo ma dobrego prawnika.Comment
-
-
Lewy nie zagra z SM, ma kontuzjęWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Nie podaliWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment