przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Comment
-
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Comment
-
Wygrana Tottenhamu i to na wyjeździe z mocnym w tym roku Southampton, ciekawe czy to koniec kryzysu Kogutów?
Wczorajsza przegrana Milanu nieco dziwi bo z tego co widziałem, w pierwszej połowie, mieli więcej sytuacji i przewaga była po ich stronie. Balotelli tradycyjnie cienias za to Kaka widać odradza się powoli po powrocie na stare śmieci. Ciekawe czy zostanie powołany i zagra na MŚ przed własną publicznością?
Valencia-Real mecz doskonały (oglądałem od 40minuty) Królewscy fuksem wygrali bo momentami Nietoperze dyktowały grę pokazując klasę, zwłaszcza Mathieu choć miał również kilka brutalnych wejść.
Szkoda Lille, tylko remis a wygrana była bardzo blisko i mogło być jeszcze ciekawiej w Ligue 1.
Marsylia oraz Lyon srogie rozczarowania ale te kluby od jakiegoś już czasu w kryzysie.
Weekend obfitował w kilka fajnych strzałów piłkarskichComment
-
Definicja piłkarskiego hipstera: http://okonski.blog.onet.pl/2013/10/...oba-definicji/
Ktoś się łapie?Comment
-
To koniec sagi z naszą gwiazdą. Zgodnie z oczekiwaniami Lewy podpisał 5-letni kontrakt w Bayernie. Mój dobry znajomy który jest wieloletnim fanem Bawarczyków i działa nawet w zarządzie oficjalnego fan clubu przyjął tą wiadomość z dużym niesmakiem, uważając że teraz przybędzie niedzielnych fanów Bayernu (czyt. Lewego - Polskiego Bayernu), a ponadto że Mandżukić jest lepszy, a zapewne odejdzie...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Czy kolega przyjął z niesmakiem też grę i wyniki Bayernu w LM? Myślę że po nich trochę polskich fanów Bawarczykom przybyło.
Nie sądzę, aby nastąpił jakiś znaczący wzrost fanów Bayernu po tym transferze. Z Borussią sprawa jest szczególna, bo gra tam trzech Polaków i odgrywają kluczowe role, strzelając i wypracowując sporo bramek.
Nawiasem mówiąc, szkoda że Lewy uparł się na ten Bayern. Nie tylko dlatego, że nie przepadam za tym klubem, ale miałem nadzieję, że przeniesie się do Anglii. Najlepiej do Arsenalu, w którym Wenger po kilku latach zagubienia chyba w końcu się odnalazł.Comment
-
Czy kolega przyjął z niesmakiem też grę i wyniki Bayernu w LM? Myślę że po nich trochę polskich fanów Bawarczykom przybyło.
Nie sądzę, aby nastąpił jakiś znaczący wzrost fanów Bayernu po tym transferze. Z Borussią sprawa jest szczególna, bo gra tam trzech Polaków i odgrywają kluczowe role, strzelając i wypracowując sporo bramek.
Nawiasem mówiąc, szkoda że Lewy uparł się na ten Bayern. Nie tylko dlatego, że nie przepadam za tym klubem, ale miałem nadzieję, że przeniesie się do Anglii. Najlepiej do Arsenalu, w którym Wenger po kilku latach zagubienia chyba w końcu się odnalazł.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Ciekawe jak będzie wyglądała regularność gry Lewandowksiego, wszak Guardiola ostatnio lubi wypuszczać Bayern bez nominalnego napastnika niczym Hiszpania podczas Euro. Na pewno jest to top topów jaki dawno nie był w zasięgu żadnego polskiego piłkarza. Na pewno jest to wspaniały kontrakt, ale ja podobnie jak Żą marzyłem o polskim napastniku w Premier League.
No i trochę żal mi Borussi, ze Bayern ją skubie co sezon z kluczowych piłkarzy. Cięzko rywalizować o majstra w takich warunkach.Comment
Comment