przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
A z innej bajki - ciekawe, że europejskie drużyny grają w klimacie dżungli (ponad 30 Celsjuszów, wilgotność powietrza koło 90 procent), a "autochtoni" - 23 Celsjusze wilgotność "zaledwie" 60 procentów... Przypadek?Last edited by iron; 2014-06-14, 23:11.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Niezły mecz - Włosi nie grają jak w stereotypie, Anglicy też nieco inaczej. Na razie tylko 1:1, ale nie można się nudzić - zwłaszcza szybka wymiana ciosów "zrobiła" mecz bardziej ciekawym - nikt nie ma czego bronić...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Zauwazylem sporo strzalow z dystansu, to chyba taktyka na dzisiaj.5450 kapsli z wypitych piw
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
-
Dla mnie taktyką w tych warunkach byłoby przeżyć, no ale w końcu to zawodowcy...
Ktoś jeszcze ogląda oprócz Latarnika?
Ale on ma akurat popołudnie, a nie środek nocy...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
U mnie mecze rozpoczynaja sie o 12, 15, 18 i 21.
Nie jest zle5450 kapsli z wypitych piw
-
Ja oglądam, aczkolwiek jednym okiem. Zastanawiam się, czy ze zmęczenia pierwszy padnę ja, czy też piłkarze
Dotychczasowe mecze są dość emocjonujące i nie pozwalają zasnąć / nudzić się. Bramki padają, piłkarze nie udają, że grają; nawet sędziowie podkręcają atmosferę. Oby tak dalej.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
-
A tak z zupełnie innej beczki - trener Anglików to z wyglądu taki pieprzony, antypatyczny lord - "wy angole jestescie tacy, kurwa, pompatyczni" chciało by się zacytować klasyków...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
-
Też oglądałem Włochy - Anglia. Japończyków i WKS już sobie odpuściłem. A dziś miałem na kuponie Szwajcarię (gol w ostatniej sekundzie) i Francję do przerwy (gol w 45. minucie). I tak sobie myślę, że szkoda, że lotka nie zapuściłem, bo grubo z fartem. Żeby nie było, obstawiam za 2-5 zł, dla sportu. Zresztą dobrze mi idzie...
Czy tylko ja mam wrażenie, że Francja na tych mistrzostwach może naprawdę mocno namieszać? Ja wiem, że grają z HonduRasiakami, ale i tak. Patrząc na kolejne formacje, potencjał i ogólnie klimat w zespole po tej żenadzie 4 lata temu - myślę, że półfinał spokojnie w zasięgu, jak nie lepiejComment
-
Spotkanie Anglii z Włochami na razie dla mnie najlepsze na MŚ, to był futbol drużyn ze strefy medalowej. A spodziewałem się nudów, bo: a) Włosi, wiadomo, czasem trochę pograją na początku, aż strzelą bramkę i do końca już pilnują wyniku b) Anglia gra od kilku lat nieporadnie i/lub nudno. Ale zapomniałem, że mają teraz z przodu tych dwóch dzików z Liverpoolu. Niesamowite tempo i multum sytuacji - czegóż chcieć więcej? No, może odwrotnego wyniku.
PS Dostrzegł może ktoś choć jednego piłkarza w zwykłych, czarnych korkach, a nie kraciastych, oczojebnych lub różnokolorowych (lewy czerwony, a prawy niebieski, jak dziś chyba dwóch Francuzów)?
PS2 Kiedy odsuną od komentowania Jońcę... Ani meritum, ani klimatu. Oglądałem w sieci mecz z komentarzem Jońcy właśnie, ale transfer mi się rwał i przełączyłem na jakiś inny, z telewizji angielskiej, a później jeszcze hiszpańskiej albo brazylijskiej. Jońca ciągle o dwie sekundy za akcją, przeciąga zdania i słowa w nieskończoność, opowiada nie wiadomo o czym, a jego wiedza o piłce sprowadza się do "Alexis Sanchez, jak wszyscy państwo wiedzą z Barcelony".
Tymczasem we wspomnianych zagranicznych transmisjach po ważnych sytuacjach kilka, kilkanaście zdań z analizą gry i ustawienia, komentarz żywy, dotyczący akcji, a nie bzdety, ogólniki, komunały i wata słowna pomiędzy "yyyy", "eeee". Z polskich komentatorów odkryciem był dla mnie w RPA bodajże Zieliński; nie wiem, czy dali mu te mistrzostwa, wydaje mi się, że go słyszałem.Last edited by żąleną; 2014-06-15, 22:46.Comment
-
Też oglądałem Włochy - Anglia. Japończyków i WKS już sobie odpuściłem. A dziś miałem na kuponie Szwajcarię (gol w ostatniej sekundzie) i Francję do przerwy (gol w 45. minucie). I tak sobie myślę, że szkoda, że lotka nie zapuściłem, bo grubo z fartem. Żeby nie było, obstawiam za 2-5 zł, dla sportu. Zresztą dobrze mi idzie...
Czy tylko ja mam wrażenie, że Francja na tych mistrzostwach może naprawdę mocno namieszać? Ja wiem, że grają z HonduRasiakami, ale i tak. Patrząc na kolejne formacje, potencjał i ogólnie klimat w zespole po tej żenadzie 4 lata temu - myślę, że półfinał spokojnie w zasięgu, jak nie lepiejbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Comment