Jestem w szoku i...dobrze mi z tym mam nadzieję, że w euforii trwał będę także po meczu ze Szkocja.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Comment
-
Po przemyśleniu stwierdzam, że ten mecz był historyczny jeszcze z innych powodów - to nie Niemcy w starciu z naszymi walczyli do końca (druga bramka w 88 minucie) i to, że druga połowa w naszym wykonaniu była ponoć lepsza niż pierwsza (której nie oglądałem, więc polegam tylko na przekazie werbalnym).Comment
-
Z pewnością była lepsza niż zazwyczaj drugie połowy w wykonaniu naszych kopaczy...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Ciekawe wyniki w ostatnich kolejkach eME. Słowacja leje kogo chce, europejscy medaliści ostatnich mistrzostw świata solidarnie przyjmują po 0-2, na czele swoich grup Polska, Irlandia Płn., Walia czy Islandia.
Sprawdza się to co widzę, od lat, że umiejętności prowadzą na szczyt ale chęci tylko trochę poniżej.Comment
-
No jednak jest jakiś postęp - nadal zęby bolą patrząc na proste straty i nieudane interwencje w obronie, ale jest też walka do końca i to nie w rozpaczliwym stylu. Zabrakło centymetrów do zwycięstwa i zimnej głowy Mili przy dobitce...
No ale jeszcze Gruzja na wyjeździe i najgorsze - przerwa zimowa i walka z nadwagą...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Słabiutka pierwsza połowa. Przy obu bramkach źle obrona ale przy pierwszej Szczęsny spokojnie mógł wyjąć (porównajcie z obroną Szkota przy znacznie trudniejszym strzale Lewandowskiego), a przy drugiej mógł wyjść do nie lecącej szybko piłki. W I połowie słabo cała drużyna w defensywie, snując się w ataku. W II połowie znacznie lepiej, szybciej, agresywniej i co mnie zaskoczyło bardzo dobra gra Mili. Po jego zagraniu powinien być gol (a i sam powinien dobić). Mogliśmy wygrać ale nadal jesteśmy liderem po wpadce Niemców i gramy dalej. W II połowie ta reprezentacja jak na warunki Polskie mi się się podobała, były emocje. Oczywiście były kłopoty z rozgrywaniem i utrzymywaniem piłki ale to mnie nie dziwi bo przecież z dnia na dzień nie narodziły się nowe talenty."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Szkoda bardzo tych punktów, bo Irlandia zdobyła jeden w Niemczech. Plus jest jeden - mimo beznadziejnej gry przez większość spotkania pokazali, że potrafią się podnieść, zacząć w końcu prowadzić grę. Może faktycznie rodzi się drużyna, tylko chciałbym ją widzieć przez 3/4 meczu, a nie tylko 1/4. Przecież od bramki na 1:1 do jakichś 10 minut przed wyrównaniem na 2:2 o zwycięstwo grali wyłącznie Szkoci i prawie im się udało.
Bramka Milika wraz z rozegraniem piękna, a to co wyczyniał emeryt Mila, to jakiś kosmos - biegał, wściekał się, cisnął rywali, no i ta akcja z siatą...Comment
-
Słabiutka pierwsza połowa. Przy obu bramkach źle obrona ale przy pierwszej Szczęsny spokojnie mógł wyjąć (porównajcie z obroną Szkota przy znacznie trudniejszym strzale Lewandowskiego), a przy drugiej mógł wyjść do nie lecącej szybko piłki. W I połowie słabo cała drużyna w defensywie, snując się w ataku. W II połowie znacznie lepiej, szybciej, agresywniej i co mnie zaskoczyło bardzo dobra gra Mili. Po jego zagraniu powinien być gol (a i sam powinien dobić). Mogliśmy wygrać ale nadal jesteśmy liderem po wpadce Niemców i gramy dalej. W II połowie ta reprezentacja jak na warunki Polskie mi się się podobała, były emocje. Oczywiście były kłopoty z rozgrywaniem i utrzymywaniem piłki ale to mnie nie dziwi bo przecież z dnia na dzień nie narodziły się nowe talenty.
Pozytyw, że grali do końca i to nie jakoś rozpaczliwie. Ale nie należy pompować dalej tego balonika - do awansu daleko, bo i Szkocja i Irlandia, a i Niemcy nie odpadli i raczej nie odpadną...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Szkoda bardzo tych punktów, bo Irlandia zdobyła jeden w Niemczech. Plus jest jeden - mimo beznadziejnej gry przez większość spotkania pokazali, że potrafią się podnieść, zacząć w końcu prowadzić grę. Może faktycznie rodzi się drużyna, tylko chciałbym ją widzieć przez 3/4 meczu, a nie tylko 1/4. Przecież od bramki na 1:1 do jakichś 10 minut przed wyrównaniem na 2:2 o zwycięstwo grali wyłącznie Szkoci i prawie im się udało.
Bramka Milika wraz z rozegraniem piękna, a to co wyczyniał emeryt Mila, to jakiś kosmos - biegał, wściekał się, cisnął rywali, no i ta akcja z siatą...
Ale może i lepiej, bo dopiero by było - że już mamy awans w kieszeni, a tak może powoli zbuduje się jakaś drużyna...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Mecz potwierdził, że Lewandowski ma sporą szansę zostać Warzychą trzeciego tysiąclecia a bramki strzeli pewnie Gruzji i Irlandii, że Grosicki to jeździec bez głowy i na koniec, że jest spora szansa na awans jeśli w każdym meczu zawodnicy będą jeździć na dupach a nie udawać, że potrafią grać w piłkęLast edited by leona; 2014-10-15, 09:41.Comment
-
Lewy przede wszystkim za mało strzela sprzed pola karnego, a przecież potrafi się szybko uwolnić i ładnie uderzyć (co zresztą pokazał ze Szkotami i kilka razy w tym sezonie w Bayernie). Na kilka dograń w "szesnastkę" nie ma za bardzo co liczyć, nie ten zespół za plecami.Comment
-
Zmieniając temat - od jutra do soboty w Warszawie finały V Turnieju Orlika dla dziewcząt i chłopców 10-11 i 12-13 lat. Grają zwycięzcy 16 finałów wojewódzkich w każdej kategorii.
Gdyby ktoś chciał pokibicować piłkarkom UKPK Kania Toruń, to zapraszam w czwartek 10.00-13.00 i w piątek 14.00-17.00 na boiska OSiR Bemowo.
Może będę miał chwilkę przerwy, aby pogadać.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
Comment