To co się dzieje w naszej piłce, to już parodia. Jak nie afera z panienkami dla naszych reprezentantów, to szum wokół barażu Lukullus- Garbarnia, jakieś wykrywacze kłamstw dla piłkarzy. Do tego kompromitacja Odry i Polonii w Intertoto.
Dowiedziałem się,że pan "BIRD"dogadał sie dzisiaj z władzami miasta i przenosi Piotrcovię do Szczecina-pod nazwa MKS POGOŃ SZCZECIN.Co z Lesiem Gondorem i Stowarzyszeniem tego nie wiem.Czyżby się wycofał z 2 ligi?Czy będzie grał w Gorzowie -tylko pod jaką nazwą?
Pogoń Nowa ma grać w 4 lidze.
P.S Współczucie dla wiernych kibiców z Piotrkowa!Zabierać komuś drużynę z miasta-to jak kupić i sprzedać za chwilę browar .Jeszcze nie wiadomo czy nie zrobią tak z Pogonią.
P.P.S Jeszcze żadna fuzja nikomu nie wyszła na zdrowie.
Z tych fuzji co pamiętam, żadna za długo nie zaistniała w futbolu:
- Olimpia Poznań do Gdańska
- Sokół Pniewy do Tychów
- Varta Namysłów do Opola
A tu szykuje się nowa fuzja Polar Wrocław ze Śląskiem.
robox napisał(a) Z tych fuzji co pamiętam, żadna za długo nie zaistniała w futbolu:
- Olimpia Poznań do Gdańska
- Sokół Pniewy do Tychów
- Varta Namysłów do Opola
A tu szykuje się nowa fuzja Polar Wrocław ze Śląskiem.
Jeszcze:
Zawisza-Polonia Bydgoszcz
Górnik-Zagłębie Wałbrzych
Tak być nie może!
Antoni P. wyczuł dobry interes. Łatwo wejść z pieniędzmi do klubu, który się z ich brakiem boryka. Do tego duże miasto, jakim jest Szczecin, z publicznością, która na mecze stawiała się w liczbie kilku tysięcy. W Łodzi, Piotrkowie sie nie udało, to może gdzie indziej się uda. A jak nie to znajdzie się znowu jakiś nowy klub. Zawsze trochę szumu, reklamy wokół swojej osoby, ważne żeby być w obiegu.
Oby w przypadku Pogonii się mylił, myślę, że już gorzej być nie może. Życzę jej jak najlepiej.
Jeszcze tylko miesiąc i rozgrywki ruszają .
robox napisał(a) Antoni P. wyczuł dobry interes. Łatwo wejść z pieniędzmi do klubu, który się z ich brakiem boryka. Do tego duże miasto, jakim jest Szczecin, z publicznością, która na mecze stawiała się w liczbie kilku tysięcy. W Łodzi, Piotrkowie sie nie udało, to może gdzie indziej się uda. A jak nie to znajdzie się znowu jakiś nowy klub. Zawsze trochę szumu, reklamy wokół swojej osoby, ważne żeby być w obiegu.
Oby w przypadku Pogonii się mylił, myślę, że już gorzej być nie może. Życzę jej jak najlepiej.
Jeszcze tylko miesiąc i rozgrywki ruszają .
W Szczecinie po tym wszystkim rozdwojenie jaźni...
Mało kto trybi o co tu chodzi!Pogoń Nowa ma kilkunastu juniorów -do tej pory ,trenera...i parę złotych,oraz chęć wejsćia do ...3 ligi
Czas pokaże,ale jestem sceptykiem!
Czuję,że pojadę na pierwszy mecz do Astry Ustronie Morskie...
Prezes Listkiewicz powiedział,że nasza liga jest czysta-krew człowieka zalewa,słuchając ignoranta
robox napisał(a) To co się dzieje w naszej piłce, to już parodia. Jak nie afera z panienkami dla naszych reprezentantów, to szum wokół barażu Lukullus- Garbarnia, jakieś wykrywacze kłamstw dla piłkarzy. Do tego kompromitacja Odry i Polonii w Intertoto.
moim zdaniem spawa lukullus-garbarnia to nic zniej nie będziejak z aferą Rywina,ale Polonia i Odra to powinny karę jakąś dostać za nieprofesjonalne podejście do spotkań w intertoto.najlepiej kara odjęcia punktów na starcie rozgrywek.
Wracając do fuzji na stronie Piotrcovii wyczytałem,że na stadionie rozebrali płot i robią stanowiska pod kolejny bazar Ptaszyska
Więcej nahttp://www.piotrcovia.glt.pl
Ale skurw...
Przeczytalem ten link i scyzoryk mi sie w kieszeni otworzyl Z tego co pamietam to kiedys ptaszysko rozwazalo zeby cos takiego zrobic z LKSem, na szczescie na rozwazaniach sie skonczylo. Chociaz jestem kibicem Widzewa ale nie podoba mi sie lodzka wojna i LKS tez jest mi bliski - nie wyobrazalbym sobie jego znikniecia z Lodzi. Rozumiem co czuja kibice Piotrcovii.
To samo co o tatusiu mysle o synalku 'menedzerze' Dawidzie Ptaku, mlodym gnojku co zupelnie sie nie zna na pilce a rzuca sie jak wesz na grzebieniu i mysli ze wszystko wie najlepiej.
Pogoniarz napisał(a) Jeszcze:
Zawisza-Polonia Bydgoszcz
Górnik-Zagłębie Wałbrzych
Tak być nie może!
Ja bym dodał:
Polonia - Szombierki
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pogoniarz napisał(a) Wracając do fuzji na stronie Piotrcovii wyczytałem,że na stadionie rozebrali płot i robią stanowiska pod kolejny bazar Ptaszyska
Mam nadzieję, że nie myśli o inwestowaniu w Pogoń przez pryzmat dalszej ekspansji swoich bazarowych stoisk na zachód .
Oczywiście nie kosztem piłki nożnej.
robox napisał(a) Mam nadzieję, że nie myśli o inwestowaniu w Pogoń przez pryzmat dalszej ekspansji swoich bazarowych stoisk na zachód .
Oczywiście nie kosztem piłki nożnej.
Sądzę,że w Szczecinie byłoby niewesoło na ulicach.
O bagienku w Pogoni można poczytać nawww.pogon.v.pl.
Comment