Dzięki!!
Do zobaczenia w Warszawie-na Łazienkowskiej,postaram się tam być.Ciekawe kiedy wypadnie mecz...?
Mam jeszcze kilka tematów do omówienia ,ale z piwem czeka.Szkoda Widzewa-mecze z adrenalinką podniesioną były.
Poczekamy, zobaczymy...
grzeber napisał(a) Nie twierdze, że ten bandytyzm powinien ujść na sucho, uważam jednak że ludzie z PZPN powinni bardziej pomyśleć przed organizacją tego meczu.
Organizatrem meczu jest klub piłkarski, a nie PZPN i zgodnie z ustawą o imprezach masowych odpowiedzialność za wydarzenia ponosi w całości Legia.
Ja widzę jedno rozwiązanie - runda jesienna na Łazienkowskiej bez publiczności. Twarze na nagraniach widać. Znaleźć i posadzić. I przez pomyłke mogliby spaść ze schodów
No cóz Pogoniarz już świętuje awans do ekstraklasy. Gratulacje .
Zagłębie wygrało ważny mecz z Bełchatowem i pewnie już nie odpuści drugiego miejsca, a co się z tym wiąże awansu .
Gratulacje Pogoń Więcej klubów w Ekstraklasie z taką ilością i jakością kibiców. Pogoniarz, szczęśliwcu
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Gratulacje dla "Portowców"! Zasłużony awans, nie ma co ukrywać. Dobrze że taka drużyna awansowała, będzie więcej emocjonujących meczów z pełnymi trybunami. No i gratulacje dla Bogusia Baniaka, powoli staje się specjalistą od awansów. Ciekawe czy tym razem uda mu się równie skutecznie poprowadzić drużynę w I lidze.
Nareszcie będą mecze z kibicami gości!W drugiej lidze tylko trzy kluby zaprezentowały się godnie Arka,Cracovia i ŁKS i w miarę Ruch(dobre ekipy!)Choć jest kilka klubów gdzie niepotrzebny będzie kretyński zakaz PZPN-u odnośnie zakazów stadionowych-i tak jeżdżą w ilościach śladowych.Najważniejszy będą mecze z Leszkiem ,wtedy to jest ciśnienie!Byłem chyba z osiem razy w Poznaniu na Lechu,Warcie,Olimpii i reprezentacji i lubię tam jeździć.Nudzić się nie sposób
Pociągnął sędziego za ucho - nie zagra do końca sezonu
Marek Grendziak, piłkarz Swornicy Czarnowąsy, nie zagra do końca sezonu. Został zawieszony przez Śląski Związek Piłki Nożnej za pociągnięcie sędziego za ucho po meczu z Odrą Opole – pisze "Gazeta Wyborcza".
Po meczu III ligi pomiędzy Odrą a Swornicą do schodzących do szatni sędziów podszedł zawodnik gości Marek Grendziak. Według sędziego głównego miał on pociągnąć go za ucho i mu wygrażać. Zawodnik twierdzi, że było inaczej.
Spotkanie jako główny arbiter prowadził Witold Romanowski z Wadowic. Grendziak z powodu kontuzji zszedł z boiska jeszcze w pierwszej połowie. Jego zespół, skazywany na porażkę, bronił się bardzo dzielnie i pewnie utrzymałby bezbramkowy wynik do końca meczu, gdyby nie kontrowersyjna decyzja arbitra z 86. minuty. Po starciu Sławomira Maciuszka ze Swornicy z Krystianem Golcem w polu karnym sędzia podyktował jedenastkę dla Odry.
- To była jedenastka "z kapelusza" - twierdzi prezes Swornicy Krzysztof Kantorski. Ostatecznie Odra wygrała 1:0.
W budynku klubowym do sędziego podszedł przebrany już Grendziak i zdaniem arbitra miał go pociągnąć za ucho i wulgarnie wygrażać. Opisał to zresztą w pomeczowym protokole, który podpisują kierownicy obydwu drużyn. - Miał miejsce incydent, ale nie przebiegał on w taki sposób, jak to jest opisane w protokole. Rzeczywiście podszedłem do sędziego, ale z mojej strony nie padły żadne wulgaryzmy. Zapytałem go tylko, czy jest zadowolony z siebie i z tego, co zrobił. Bardzo nas skrzywdził tym rzutem karnym - tłumaczy piłkarz z Czarnowąsów.
- Wyciągnąłem rękę w kierunku ucha sędziego, ale dokładnie nie pamiętam już tej sytuacji. To były emocje. Chyba złapałem go za ucho, ale z całą pewnością nie ciągnąłem - twierdzi Grendziak. - Nie powinienem się tak zachować - dodaje.
Na sytuację szybko zareagowali działacze Swornicy. - Wysłaliśmy przeprosiny do sędziego i wyjaśnienie sytuacji do śląskiego związku. Oczywiście czuliśmy się pokrzywdzeni przez sędziego, ale nie zmienia to faktu, że nie pochwalamy zachowania naszego zawodnika. Emocje emocjami, ale tak postępować nie można - tłumaczy prezes Swornicy. Klub z Czarnowąsów zawiesił też piłkarza na trzy mecze.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
No proszę, niegrzeczny był pan sędzia to pan piłkarz, wytargał go za ucho.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Comment