Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się -
No niestety świętowanie przypada na nie najlepszy okres dla klubu . Walka o drużynę stoczona pomiędzy dwoma SSA na początku roku , zakończona zwycięstwem grupy "Reportera" , obudziła nadzieję kibiców na szybki powrót do 1 ligi ale to tylko nadzieja. Fatalna gra , nieopuszczający drużynę pech a czołówka oddala się coraz bardziej. Zresztą 2 liga w tym sezonie jest wyjątkowo ciekawa wiele dobrych klubów ciasno w górze tabeli.
Zresztą oficjalnie urodziny przełożono na wrzesień .Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Dzisiaj swoje urodziny obchodzą jeszcze dwa inne śląskie kluby: GKS 71 Tychy (34 lata) i Pogoń Zabrze (60 lat). Wprawdzie nie są to tak utytułowane kluby jak Ruch ale mam wrażenie, że ta data jest jakaś magiczna na śląsku
A o GKS-ie Tychy to najlepiej wypowie się oficjalna strona klubu
"Piłkarze GKS Tychy ... awansowali w 1974 roku do 1 ligi. Entuzjazm ogarnął miejscowych kibiców w 1976 roku, gdy tyscy piłkarze zdobyli tytuł wicemistrza Polski. ...
Najlepszych piłkarzy wykupiły inne klubu, a tyski GKS spadł do 2 ligi(w 1977 roku)"
"Pod koniec lat 90 do Tychów zawitała 1 liga. Stało się to za sprawą pana Bullera. Także za sprawą tej samej osoby rozwiązano klub z powodu długów. Jeszcze przed rokiem 2000 założono ponownie klub GKS Tychy i zgłoszono do rozgrywek piłkarskich. Obecnie w Tychach jest 4 liga."
Sukcesy:
- Wicemistrzostwo Polski - sezon 1975/76
- Występy w Ekstraklasie - 3 sezony - słownie TRZY (jak rozumiem w latach 70-tych) !!!
- Występy w II lidze - 9 sezonów
Widać, że nawet sam klub nie ceni sobie sukcesu grania w pierwszej lidze jako jakiś Sokoło-Miliardero Pniewo-TychyLast edited by kalifat; 2005-04-20, 11:33.bla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatPogoń Zabrze to (o ile się nie mylę) była kiedyś taką młodzieżówką Górnika ZabrzeComment
-
Yeż 20 ale stycznia 1920 roku została założona Polonia Bytom.Niestety nie jest tak utytuowana jak Ruch.Ale za to miała w swoich szeregach sporo najwyższej klasy piłkarzy.No i uznanego za najlepszego bramkarza wszechczasów Edwarda SzymkowiakaLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Jagiellonia właśnie pokonała w Łodzi tamtejszy Widzew 2-1 i wciąż liczy się w walce o ekstraklasę!!!
a Wisła pod wodzą Liczki znowu tylko remis - chciałoby się rzec Henri wróć!!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumNie mogę dzielić Twej radości Piecia ale cóż gra toczy się dalej. Co prawda już na pewno o tylko miejsce barażowe ale i to jest jakaś szansa.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatNie wiem, czy należałoby tak świętować te daty, bo Pogoń Zabrze to (o ile się nie mylę) była kiedyś taką młodzieżówką Górnika Zabrze i nie wiem, czy jeszcze istnieje.
A o GKS-ie Tychy to najlepiej wypowie się oficjalna strona klubu
"Piłkarze GKS Tychy ... awansowali w 1974 roku do 1 ligi. Entuzjazm ogarnął miejscowych kibiców w 1976 roku, gdy tyscy piłkarze zdobyli tytuł wicemistrza Polski. ...
Najlepszych piłkarzy wykupiły inne klubu, a tyski GKS spadł do 2 ligi(w 1977 roku)"
"Pod koniec lat 90 do Tychów zawitała 1 liga. Stało się to za sprawą pana Bullera. Także za sprawą tej samej osoby rozwiązano klub z powodu długów. Jeszcze przed rokiem 2000 założono ponownie klub GKS Tychy i zgłoszono do rozgrywek piłkarskich. Obecnie w Tychach jest 4 liga."
Sukcesy:
- Wicemistrzostwo Polski - sezon 1975/76
- Występy w Ekstraklasie - 3 sezony - słownie TRZY (jak rozumiem w latach 70-tych) !!!
- Występy w II lidze - 9 sezonów
Widać, że nawet sam klub nie ceni sobie sukcesu grania w pierwszej lidze jako jakiś Sokoło-Miliardero Pniewo-TychyJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Kolejorz dzisiaj na 3:1 z GKS. Mecz średni, jak z Zagłębiem. Plus dla Gieksy za otwartą grę i sporo inicjatywy, a nie murowanie bramki przez 90 minut i liczenie na kontry
Bezsprzecznie najlepszy na boisku po raz kolejny był Piotr Świerczewski - ważna bramka na 2:1 przed przerwą i asysta w ostatniej minucie meczu. W sobote mecz z przyjaciółmi z Krakowa. Ale tylko na trybunach - na boisku liczę na twardą grę i pełne zaangażowanie!
W górę serca(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotYeż 20 ale stycznia 1920 roku została założona Polonia Bytom.Niestety nie jest tak utytuowana jak Ruch.Ale za to miała w swoich szeregach sporo najwyższej klasy piłkarzy.No i uznanego za najlepszego bramkarza wszechczasów Edwarda Szymkowiaka
Wszedłem na oficjalną stronę Polonii i czytam
Towarzystwo Sportowe Polonia powstało 4 stycznia 1920 roku w Bytomiu z inicjatywy Polskiego Komitetu Plebiscytowego.Pierwszym prezesem został Edmund Grabianowski.
...
Ponieważ rozwój sportu był ściśle powiązany z wydarzeniami politycznymi, po okresie powstań, plebiscytu i podziału Śląska, w 1922 r. Polonia została zlikwidowana.
Patrzę zatem na 90minut.pl
Klub Sportowy Polonia w Bytomiu
Data założenia: 21 maja 1945
Uwagi
• Klub nawiązuje do tradycji Polonii Bytom założonej z inicjatywy Polskiego Komisariatu Plebiscytowego (7 stycznia 1920 r.), jednak zaniechała ona działalności już w końcu 1922 r.
Niemal wszędzie przewija się data 4 stycznia, a nie znalazłem nic o 20-tymbla bla blaComment
-
Ja uważam że dzisiejszy mecz Lecha był o wiele ciekawszy niż pojedynak z Zagłębiem , przede wszystkim dlatego że Katowiczanie za grali z wielka ambicją. Druga część meczu była faktycznie przeciętna i nerwowa , ale pierwszą oglądałem z przyjemnoscią .Comment
-
"Teddy" już zdążył być prezesem, był nawet na meczu w Poznaniu z Pogonią i zdążył zasłynąć tekstem: "Panie sędzio, ale dokończymy od stanu 0-1!" kiedy sędzia przerwał mecz na wieść o śmierci papieża...
Ale z prezesury musiał zrezygnować, bo nie może łączyć funkcji prezesa klubu i mendżera piłkarskiego. Chyba jakieś przepisy UEFA tego zabraniają. O on miał sporą kasiorkę z kontraktu Jacka Krzynówka, którego jest mendżerem. Tak więć wybór był prosty.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
Comment