Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuTu, Kiszot, to napisałeś. Spróbuj zachować choć odrobinę logiki.
Powiedziałem dokładnie to:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotZ tego co wiem już.
Pobity jeden zawodnik Polonii przez policję.
Drugi mazałożone szwy bo dostał gumowa kulą.
Jedna osoba odwieziona do szpitala z raną postrzałową głowy.Gdyby nie interwencja ludzi obecnych na miejscu to z relacji lekarza pogotowia,prawdopodobnie wykrwawił by się na śmierć..Przy biernej postawie policji.
Strzelanie do tłumu w którym były kobiety i dzieci.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Czy klub (jako byt prawny) złożył doniesienie do prokuratury na Policję za napaść?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuZ innej beczki - Gdzie Polonia będzie grać? Z tego, co wiem, żaden stadion w Bytomiu nie ma weryfikacji na II ligę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosCzy klub (jako byt prawny) złożył doniesienie do prokuratury na Policję za napaść?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Na podstawie wyczytanych informacji wyłania mi się taki oto obraz zajścia: kibice szli sobie spokojnie, ubrani w białe szaty, z kwietnymi wiankami na głowach i śpiewali pobożne pieśni, dziatwa beztrosko baraszkowała sobie w tłumie, przed nimi bieżył baranek, nad nimi leciał motylek, wtem z zaułka wyskoczyła zgraja na czarno ubranych policjantów, iskry leciały spod kopyt. Ustawili karabin maszynowy i bez ostrzeżenia zaczęli strzelać w tłum kobiet, dzieci i starców w ciąży. Rozlgegły się jeki, westchnienia i nawoływania, tłum padł na kolana i wzniósł ręce ku niebu w oczekiwaniu pomocy, całkiem jak pierwsi chrześcijanie w Koloseum.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotMiasto podobno ma się zabrać za remont stadionu.Ale ile kasy włożą,kiedy zaczną robić i czy zdążą na inaugurację II ligi to tego nie wiadomo...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilkTrenerem Polonii został Kubicki. Czy to dobrze, czy to źle, czas pokaże...
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Kolejny trener?...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
(za onet.pl)
"PS": Engel zostanie trenerem Wisły Kraków!
To może być prawdziwa bomba. Jak poinformował bowiem "Przegląd Sportowy", Jerzy Engel, były selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, zostanie następcą Wernera Liczki i to może nawet w tym tygodniu.
Engel ustalił już warunki kontraktu z Bogusławem Cupiałem, właścicielem Wisły, choć niczego jeszcze nie podpisał. Do roli asystenta przygotowywany jest Edward Klejndinst, który w kadrze zajmuje się bankiem informacji.
Klub może rozwiązać z Liczką kontrakt pod warunkiem, że wypłaci mu jednak odszkodowanie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
...i kolejne problemy z odszkodowaniem dla niego?zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilkTrenerem Polonii został Kubicki. Czy to dobrze, czy to źle, czas pokaże...
Kubicki jest tylko trenerem i to średnich lotów a nie cudotwórcą , samo pozyskanie nowego trenera nic nie wniesie . Wiśle gratuluję EngelaCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Sam Engel najchętniej zostałby w Wiśle menedżerem odpowiadającym za transfery, nadzorującym także pracę trenera (odpowiednik dyrektora sportowego). Przerabiał to już w Polonii Warszawa - wtedy też koordynował, a trenerem był Dariusz Wdowczyk i wspólnie zdobyli mistrzostwo Polski.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Sam Engel najchętniej zostałby w Wiśle menedżerem odpowiadającym za transfery, nadzorującym także pracę trenera (odpowiednik dyrektora sportowego). Przerabiał to już w Polonii Warszawa - wtedy też koordynował, a trenerem był Dariusz Wdowczyk i wspólnie zdobyli mistrzostwo Polski.
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Cieszę się ,że Pogoń pokonała dwukrotnie Tiligul aplikując rywalom dziewięć bramek,tracąc dwie.Teraz kolej na Sigmę Ołomuniec i tu jest wielce prawdopodobne ,że zakończą swoje występy w Jntertoto(obym się mylił ). Z innej beczki,trzeba się zbierać i zaklepać sobie karnet na przyszłą rundę-mam jeszcze tylko dwa dni na to by siedzieć na tym samym miejscu.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Polecam wyjazd do Ołomuńca - fajne miasto, fajne knajpy a rzut pociągiem (jakieś 15 minut) mikrobrowar z restauracją U Krale Jecminka.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment