Wisła Płock umoczyła 0:1, a Legia na razie ......... no coments
Mecz Wisły Płock był wyrównany, no i Jeleń nie wykorzystał karnego Wynik jest do odrobienia, szczególnie, że dobrych sytuacji mieliśmy więcej.
Za wyeliminowanie Grasshopers
Meczu ni eoglądałem, bo kapslowałem piwo. Nie żałuję...
Tragedii jeszcze nie ma, ale nie będzie Legii łatwo, zwłaszcza, ze do super formy, to im sporo brakuje. W ciut lepszej sytuacji jest Wisła Płock, choć jak w Płocku przeciwnicy się zamurują, to może być podobny efekt, jak Krakowska Wisła zaliczyła z Velerengą
Groclin zagrał tak jak miał zagrać i wogóle, od początku uważałem, że jak się pokazuje w telewizji jeden mecz, zamiast trzech, to należałoby pokazać właśnie ten. Wydawało mi się oczywiste, że będzie najciekawszy i że będzie najwięcej bramek.
Poczekamy teraz na rewanże.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Poziom meczu Legia - FC Zurych żenujący. Wyniki Wisły Płock i Legii może nie odbierają całkowicie szans ale jednak wstyd. A jedyna drużyna która wygrała swój mecz to nie wiadomo dla kogo się pcha do tych pucharów - nikt nie chce jej oglądać ani w TV ani na stadionie - 1500 osób na meczu pucharowym z niezłą w końcu słowacką drużyną to żenada.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Poziom meczu Legia - FC Zurych żenujący. Wyniki Wisły Płock i Legii może nie odbierają całkowicie szans ale jednak wstyd. A jedyna drużyna która wygrała swój mecz to nie wiadomo dla kogo się pcha do tych pucharów - nikt nie chce jej oglądać ani w TV ani na stadionie - 1500 osób na meczu pucharowym z niezłą w końcu słowacką drużyną to żenada.
Mecze z drużynami ze Słowacji już dawno nie wzbudzają większych emocji.
Groclin się nigdzie nie pcha. W lidze dał się wyprzedzić tylko Wiśle, więc miejsce w pucharach należy mu się jak psu buda. Szkoda tylko, że nie potrafią tego zrozumieć kibice kolosów na glinianych nogach.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
To dlaczego Widzew ma obecnie -3 punkty, mimo że wygrał oba mecze w lidze?
Oglądałem ostatnie pół godziny meczu pucharowego w telewizorze i doszedłem do wniosku, że Szwajcarzy są beznadziejni...
To błąd, odebranie punktów Widzewowi zostało na razie zawieszone i nie wiadomo co z tego będzie.
Poza tym, jeśli za opóźnienia w spłacaniu długów dostaje się -6 punktów i zakaz transferów, a za olanie długów -9 punktów, to jest to dość ciekawe i nowatorskie podejście. Taka np. Wisła ze swoją kadrą mogłaby cały rok nie płacić zobowiązań, w czerwcu przejść jakąś transformację, a potem zacząć sezon od -9 i zdobywać seryjnie mistrzostwa.
Szwajcarzy byli beznadziejni, a Legia jeszcze gorsza.
Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nieuczciwej ukarał SSA Ruch Chorzów 6 punktami karnymi oraz zakazem transferów za długi Stowarzyszenia. W Chorzowie spółka akcyjna przejęła te długi i mozolnie je spłaca, więc dostała po tyłku. W Widzewie długi zostawili bankrutowi i zaczęli "nowe" życie i nikt im słowa nie powiedział.
Kowal zawinił, Cygana powiesili
A Ty w kółko POMIDOR. Przekształcenia w Widzewie były zgodne z prawem i wyciąganie ciągle tej sprawy jest objawem jakiejś paranoii i alergii na Widzew
Przypominam, że np.:Polonia Warszawa dokonała identycznych przekształceń jak Widzew - dlaczego przywołujesz tylko Widzew?
Mecze z drużynami ze Słowacji już dawno nie wzbudzają większych emocji.
Groclin się nigdzie nie pcha. W lidze dał się wyprzedzić tylko Wiśle, więc miejsce w pucharach należy mu się jak psu buda. Szkoda tylko, że nie potrafią tego zrozumieć kibice kolosów na glinianych nogach.
Ja podałem tylko czysty fakt. Klub na który w meczu pucharowym przychodzi 1500 widzów powienien grać w okręgówce bo tam mniej więcej bywa taka frekwencja. O tym, też , że taki klub jest niepotrzebny polskiemu futbolowi świadczy frekwencja na meczach ligowych oscylująca w granicach meczu Huragan Wołomin - Wicher Kobyłka i "zainteresowanie" Tv - żadna nie chciała tego transmitować nawet za darmo.
Klub ten jest jedynie zaspokojenie prywatnych ambicji właściciela. Tak rozumiem słowo - pcha się do pucharów. W normalnej lidze kluby z takich miast grają w III lidze.
(...) Klub ten jest jedynie zaspokojenie prywatnych ambicji właściciela. Tak rozumiem słowo - pcha się do pucharów. W normalnej lidze kluby z takich miast grają w III lidze.
Zythum, masz chyba w tej kwestii wyjątkowo (jak na Ciebie) "koncernowo-masowe" podejście do tematu Jeżeli kwestie piłkarskie przełożyć na piwne, to zgodnie z Twoim podejściem w I lidze piwnej powinna zostać jedynie masówa, bo spożywa ją najwięcej ludzi.
Dla mnie jeżeli Dyskobolia gra dobry futbol, to jest najważniejsze i jest to tożsame z małym regionalnym browarem robiącym dobre piwo dla społeczności lokalnej.
Ja podałem tylko czysty fakt. Klub na który w meczu pucharowym przychodzi 1500 widzów powienien grać w okręgówce bo tam mniej więcej bywa taka frekwencja. O tym, też , że taki klub jest niepotrzebny polskiemu futbolowi świadczy frekwencja na meczach ligowych oscylująca w granicach meczu Huragan Wołomin - Wicher Kobyłka i "zainteresowanie" Tv - żadna nie chciała tego transmitować nawet za darmo.
Klub ten jest jedynie zaspokojenie prywatnych ambicji właściciela. Tak rozumiem słowo - pcha się do pucharów. W normalnej lidze kluby z takich miast grają w III lidze.
Ale z drugiej strony Pan Drzymała ma prawo wydawać swoje pieniądze tak jak mu się podoba i jeżeli go stać na utrzymanie bardzo dobrego (jak napolskie warunki) I ligowego klubu przy małym zainteresowaniu publiczności i mediów to jest tylko jego sprawa.
Comment