Tak ale co innego kibicowanie drużynie z Polski a co innego z zagranicy. Jeśli jest Liga Mistrzów to ja co roku kibicuję Juventusowi, zawsze jestem za nimi obojętnie jak grają i czy z Realem czy z Chelsea. Kibicuję Juve już od czasów podstawówki, mam ich szalik z Włoch i koszulkę sprzed około 10 lat (pierwsza partia Polskich replik koszulek zagranicznych klubów - kto się tym interesował to wie o co chodzi). Ale przede wszytkim kibicuję naszym drużynom. To jest na pierwszym miejscu. Jestem Polakiem i kibicuję polskim drużynom, dla mnie to odiotyzm kibicowanie np. Szachtarowi za tydzień tylko dlatego że ktoś Legii nie lubi. To mniej więcej tak jak ktoś kibicuje na MŚ Polsce i jeszcze np. Włochom. Kibicuje Włochom ktoś taki w ich meczach grupowych i w dalszych fazach, ale najbardziej się nastawiamy wszyscy na mecze Polaków i nawet jeżeli Polacy trafili by na takich Włochów to kibicowanie tym drugim schodzi na plan dalszy oczywiście.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekAle przede wszytkim kibicuję naszym drużynom. To jest na pierwszym miejscu. Jestem Polakiem i kibicuję polskim drużynom, dla mnie to odiotyzm kibicowanie np. Szachtarowi za tydzień tylko dlatego że ktoś Legii nie lubi.
Albo się kibicuje jakiemuś klubowi albo nie.A kraj pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotBredzisz panie i to bardzo. To tak jak picie Tyskiego w knajpie majac do wyboru jakieś ciekawe zagraniczne piwo tylko dlatego bo Tyskie jest z Polski.Bzdura kompletna.
Albo się kibicuje jakiemuś klubowi albo nie.A kraj pochodzenie nie ma tu nic do rzeczy.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyCzyli Twoje kibicowanie drużynie (np. Juve) w zależności od rywala się nie zmienia, aczkolwiek się zmienia.
Tak na marginesie to jeżeli np. Kiszot czy Arcy obsesyjnie kibicują Realowi Madryt i wielbą jego wiernych i wielkich piłkarzy - Raula czy Casillasa, a nienawidzi Wisły Kraków na której byłych lub obecnych piłkarzach oparta jest kadra to co: w meczu Hiszpania - Polska kibicowałby Hiszpanii????MRKS Kuźnia Jawor
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekWłaśnie że ma tu do rzeczy najwięcej, nie rozumiem w ogóle sytuacji żeby taki normalny Polak (nie mówię tu o pseudokibicach) kibicował zagranicznej drużynie w spotkaniu z naszą - dajmy na to za tydzień Szachtarowi, bo to taki przykład na czasie. A porównanie do picia piwa jest mocno nietrafione. Ja lubię próbować różne piwa i po kiego grzyba miałbym pić po raz 500 Tyskie mając w knajpie jeszcze np. lane Newcastle. To może na tej podstawie byśmy wysnuli wniosek że wobec tego mógłbym też popróbować pokibicować innej drużynie? Np gra Polska - Japonia to po kij Polsce kibicować jak zawsze - można by tak Japonii dla odmiany. Także bez sensu takie porównania są...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekTak na marginesie to jeżeli np. Kiszot czy Arcy obsesyjnie kibicują Realowi Madryt i wielbą jego wiernych i wielkich piłkarzy - Raula czy Casillasa, a nienawidzi Wisły Kraków na której byłych lub obecnych piłkarzach oparta jest kadra to co: w meczu Hiszpania - Polska kibicowałby Hiszpanii????Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Pozwole sobie cos wtracic, tak z daleka.
Moim zdaniem kibicem (polskim) mozna byc tylko jakiejs polskiej druzyny.
Druzyny spoza granic naszego kraju mozna byc sympatykiem i tyle.
Bo jesli zagraniczna druzyna, ktorej jestesmy sympatykiem gra z jakimkolwiek polskim zespolem i kibicujemy zespolowi polskiemu, to dla kibica bylaby to zdrada a dla sympatyka nie.
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Oj widzę, że zupełnie NIE CHCECIE się dogadać, jedni swoje, a inni swoje.
Dla mnie jasne jest co chciał napisać Babalumek, choć tak mu namieszaliście, że w ogólności wyszły niezłe farmazońske przykłady .
A zacznijmy od dwóch prostych pytań.
Co to jest kibicowanie?
i
Dlaczego kibicujesz tej właśnie drużynie?bla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LatarnikPozwole sobie cos wtracic, tak z daleka.
Moim zdaniem kibicem (polskim) mozna byc tylko jakiejs polskiej druzyny.
Druzyny spoza granic naszego kraju mozna byc sympatykiem i tyle.
Bo jesli zagraniczna druzyna, ktorej jestesmy sympatykiem gra z jakimkolwiek polskim zespolem i kibicujemy zespolowi polskiemu, to dla kibica bylaby to zdrada a dla sympatyka nie.
MRKS Kuźnia Jawor
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezNa Interii napisali "niespodzianka w Łodzi".
Jaka niespodzianka????? A co to Groclin ????
Miej trochę szacunku dla innych i patrz bardziej obiektywnym okiem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Po prostu Widzew zmobilizował się na Groclin jak to beniaminek na pierwszy mecz i żadnych wniosków z tego meczu nie należy wyciągać dopóki nie zobaczymy Widzewa w jeszcze kilku potyczkach. Podobna sytuacja miała miejsce jak Ruch Radzionków zmasakrował Widzew w swoim pierwszym meczu w I lidze.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotNo i wielki ponadczasowy Widzew padł ze słabym malutkim Bełchatowem
Ale częściowo się z Tobą zgadzam , że wielki i ponadzczasowyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezWypadek przy pracy .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezAle częściowo się z Tobą zgadzam , że wielki i ponadzczasowy
A ja zaraz uciekam na meczyk z Hydrobudową.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment