A Polonia wywiozła punkcik z Gdańska.Czyli nie jest źle.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Jest okazja ZAMKNĄĆ przybytek zwany PZPN. Jak nas wyrzucą z międzynarodowych rozgrywek, żadnej krzywdy nam nie zrobią a unikniemy kolejnych kompromitacji.
Pozamykać sędziów, działaczy, trenerów, zawodników zamieszanych w handel.
Rozwiązać ligę I,II,III i dalsze i niech pozostali zawodnicy w klubach grają o okazję na grę w ligach. Żaden zawodnik nie powinien zarabiać więcej niż średnia krajowa.
Zrobić w tym szambie porządek.
Jest okazja ZAMKNĄĆ przybytek zwany PZPN. Jak nas wyrzucą z międzynarodowych rozgrywek, żadnej krzywdy nam nie zrobią a unikniemy kolejnych kompromitacji.
Pozamykać sędziów, działaczy, trenerów, zawodników zamieszanych w handel.
Rozwiązać ligę I,II,III i dalsze i niech pozostali zawodnicy w klubach grają o okazję na grę w ligach. Żaden zawodnik nie powinien zarabiać więcej niż średnia krajowa.
Zrobić w tym szambie porządek.
Amen.
"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
501 534 588 Po meczu Polska _Finlandia wyślij sms o treści CIPKI
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Po prostu tragedia. Brak słów .
Beenhakker to emeryt rozmieniający się na drobne. Rozumiem , można przegrać, ale dajcie spokój to tylko Finlandia, czyli głębokie zaplecze europejskiej piłki. Naprawdę współczuję Szpakowskiemu , trzeba mieć "dobrą bajerę" żeby komentować taki chłam.
PS. nie wypowiadam się na temat naszych kopaczy, bo szkoda klawiatury......
No to dzisiaj przestudiowałem pierwszy efekt mojej kampanii "zero nerwów na repre i kluby Polskie". Trwam tak od ostatnich MŚ i dzisiaj sporo nerwów oszczędziłem, a w środe zapewne będzie drugie tyle oszczędnści. Dajcie spokój, ile można kroić sobie serce za tych dziadów?? Przeżywałem MŚ 2002, 2006, mało nie płakałem po kolejnych porażkach Wisły z Anderlechtem i Panathinaikosem. Po meczu naszych z Kostaryką dałem sobie spokój i ta porażka to mało mnie już boli. Zagrali oczywiście żenująco, tylko pytanie czy kto inny zagrałby lepiej i co z trenerem - czy kredyt zaufania już minął?? Co na to "Polska myśl szkoleniowa"?
Koszmar trwa nadal, to nawet za Bońka kadra grała lepiej. Cholera, człowiek organizuje spotkanie z sąsiadami, przygotowuje różnego rodzaju piwne specjały, a tu dostaje taaaaaaki chłam. Nie oczekuję zbyt wiele od naszych kopaczy, choćby odrobiny walki, zaangażowania. To już chyba koniec polskiej piłki.
Asystent Beenhakkera, Dziekanowski, powiedział po meczu :
"Nie sztuką jest wygrać. Sztuką jest wyciągnąć wnioski z przegranej."
Z takim podejściem, to Beenhakker powinien na zbity pysk wyrzucić tego pajaca. To samo byłego managera Dudka. Ci ludzie traktują pracę przy reprezentacji jako sanatorium w Ciechocinku dla emerytów. Podobnie jest z kilkoma zawodnikami, tylko w reprezentacji mają szansę w ogóle grać na boisku, bo w swoich klubach grzeją ławki rezerwowych, bo się już na nich trenerzy wystarczająco poznali. Trener powinien zacząć do reprezentacji powoływać najlepszych i najbardziej ambitnych zawodników polskiej ligi, grających w podstawowym składzie swoich klubów, a nie jakiś rezerwowych w klubach zagranicznych, przyblakłe gwiazdy minionej epoki. No chyba, że zamiast emocji piłkarskich chodzi o kabaret. Ciekawe co na to sponsorzy, przecież to żadna promocja dla firmy, jak się reklamuje , że się wspiera takich parodystów piłkarskich.
Asystent Beenhakkera, Dziekanowski, powiedział po meczu :
"Nie sztuką jest wygrać. Sztuką jest wyciągnąć wnioski z przegranej.
To ja się z Dziekanowskim nie zgodzę , bo wg mnie sztuką jest właśnie wygrać. Na tym polega futbol. On się nadaje, żeby gwoździe u szewca prostować co najwyżej.
Comment