Świat idzie do tyłu Najpierw Stasiak wyprowadził druligową piłkę z Opoczna do Ostrowca a teraz chce sprzedać KSZO i znalazł się kupiec ....z Opoczna. Pan Wojciechowski już bardzo dużo zrobił dla opoczyńskiej piłki i teraz mówi, że chce odzyskać to na co całe miasto pracowało latami
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Opoczno 100 % Widzew Poważnie życzę Wam powrotu klubu na piłkarską mapę (choć liczyłem, że WOY zainwestuje w Widzew )To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Jest 50 minuta meczu w Krakowie, a Bełchatów punktuje Wisłę 4-0
W 30 minucie było już 3-0 dla Bełchatowa, potem czerwień dla Ujka.
Wisła gra jak d...."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin FranklinComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumOpoczno 100 % Widzew Poważnie życzę Wam powrotu klubu na piłkarską mapę (choć liczyłem, że WOY zainwestuje w Widzew )
Ps. a co do inwestowania w Widzew to pierwsze słyszę no ale moim zdaniem Wojciechowski jest za malutki aby dał radę w drugiej lidze a co dopiero w ekstraklasie. Ledwo sobie radzi w IV lidze. W Opocznie maja mu pomóc biznesmani z Moskwy, których nagrał Grzesiu Piechna.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Ja tylko żartowałem, nic nie słyszałem o inwestowaniu przez Woya.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Znalazłem coś takiego w niecie.
Trzy kluby grają nielegalnie
Gazeta Wyborcza | 2006.11.13 06:42
Wyniki meczów z udziałem tych klubów powinny być anulowane - wynika z opinii prawnej sporządzonej na wniosek Ekstraklasy SA. Dziś problemem ma się zająć rada nadzorcza spółki, która zarządza ligą, a być może i walne zgromadzenie udziałowców.
W ligach zawodowych w Polsce, a taką jest Orange Ekstraklasa, mogą - zgodnie z ustawą o sporcie kwalifikowanym - występować tylko spółki akcyjne. Widzew, Odra i Górnik Łęczna są stowarzyszeniami kultury fizycznej.
I dla nich jest wyjątek - mogłyby grać, gdyby uzyskały czasową, do momentu przekształcenia się w spółkę, zgodę ministra sportu. Według naszych informacji PZPN poprosił o nią latem ministra Tomasza Lipca. Ten jednak wnioski Widzewa i Odry odrzucił, a do wniosku Górnika w ogóle się nie odniósł.
Ministra Lipca spytaliśmy, czy wie o tym, że Widzew, Odra i Górnik grają w ekstraklasie nielegalnie. Rzeczniczka Katarzyna Doraczyńska przekazała nam tylko informację, że "ministerstwo wyrazi zgodę na grę w ekstraklasie tych klubów".
To jednak nie rozwiązuje problemu. Z opinii prawnej, którą dysponuje Ekstraklasa SA, wynika bowiem, że nawet jeśli w trakcie sezonu kluby przekształcą się w sportowe spółki akcyjne bądź też dostaną zgodę od ministra, nie jest możliwe zatwierdzenie ich udziału w lidze zawodowej. Co więc powinno się stać? Kluby powinny zostać wykluczone z rozgrywek, a ich wyniki - anulowane.
Oj tate to chyba wyjątkowo nieszczęśliwy będzie jeśli te spekulacje się ziszcząComment
-
Cóż Wisła Płock szuka uratowania ekstraklasy, a pan Dmoszyński już nie pierwszy raz próbuje zniszczyć Widzew. (Dochodzi do tego niechęć ministra Lipca spowodowana tym, że kibicem Widzewa jest Leszek Miller - wróg numer jeden rządzącej prawicy). A, że przy okazji oberwie Odra, musieli kogoś dokoptować aby nie wyglądało, że chodzi tylko o Widzew.
Ja zapytam prosto - czemu takiego wymogu nie było w wymogach licencyjnych? I dlaczego wtedy na początku przy przyznawaniach licencji nikt ani z PZPN ani z Ekstraklasy S.A. o tym nie wspominał.
NIestety skończy się to upadkiem Widzewa - bo nawet jeżeli okaże się, że wcale nie odejmą punktów a Widzew gra legalnie to po raz kolejny nie uda się pozyskać sponsorów. Jest pewna prawidłowość. Przed każdą rundą ukazuje się w prasie antywidzewski artykuł (a to, o starych sprawach, a to wywiad ze spoconymj jankiem,, a to z grajewskim, a to wyciąganie jakiś niby nieprawomocnie przyznanej licencji czy rzekomych długach obecnego stowarzyszenia itp). Każda z tych spraw kończy się tym, że okazuje się, że pismaki kłamią albo przeinaczają fakty i w sądzie Widzew wygrywa ale...
jest właśnie ale, przez te artykuły i zamieszania Widzew nie podpisuje kontraktów ze sponsorami (od roku leżą do podpisu cztery z poważnymi sponsorami alepo każdym taki artykule odkładają oni podpisanie umowy na później.
Czy nie mam w związku z tym prawa myśleć o tym, że ktoś prowadzi celową grę, wybierając odpowiednie momenty na publikacje różnych bzdur godzących w Widzew, aby Widzew zniszczyć albo nie dopuścić do jego odrodzenia.????Last edited by zythum; 2006-11-13, 10:16.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumJa zapytam prosto - czemu takiego wymogu nie było w wymogach licencyjnych? I dlaczego wtedy na początku przy przyznawaniach licencji nikt ani z PZPN ani z Ekstraklasy S.A. o tym nie wspominał.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiW ligach zawodowych w Polsce, a taką jest Orange Ekstraklasa, mogą - zgodnie z ustawą o sporcie kwalifikowanym - występować tylko spółki akcyjne. Widzew, Odra i Górnik Łęczna są stowarzyszeniami kultury fizycznej.
1. Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Z Ustawą o sporcie kwalifikowanym każdy kto bawić się chce w poważny sport POWINIEN się zapoznać. To tak jak ktoś pracując w kancelarii tajnej nie znałby ustawy o ochronir informacji niejawnych
2. Ty naprawdę wierzysz w to, że WSZYSCY chcą zniszczyć Widzew? PZPN, Ekstraklasa SA, władze miasta, Żydzi, masoni, komuniści i PISowcy? Nie przesadzaj, bo się tylko ośmieszasz.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Bo Widzew jest takim bagnem, w które nie warto inwestować. A to co piszesz:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythuma to, o starych sprawach, a to wywiad ze spoconymj jankiem,, a to z grajewskim, a to wyciąganie jakiś niby nieprawomocnie przyznanej licencji czy rzekomych długach obecnego stowarzyszenia itpLast edited by YouPeter; 2006-11-15, 01:09.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPrzed każdą rundą ukazuje się w prasie antywidzewski artykuł (a to, o starych sprawach, a to wywiad ze spoconymj jankiem,, a to z grajewskim, a to wyciąganie jakiś niby nieprawomocnie przyznanej licencji czy rzekomych długach obecnego stowarzyszenia itp).
No i tak jak napisał Ahumba - prowadzenie działalności jako klub I-ligowy wiąże się ze znajomością przepisów które reguluja taką działalność. A tu chyba jakaś amatorka wyszła.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
A jak nastroje przed meczem z Belgią?? Same złe wieści ciągle dochodzą. Najpierw Leo narzekał, że dlaczego gramy o pynkty, jak większość zespołów gra towarzysko, a na dodatek będzie miał 2 dni na treningi i taktykę, gdy przed Portugalią miał 10 dni. Do tego kłopoty ze składem. Nie zagrają: Jeleń, Golański, Rasiak, Krzynówek, Lewandowski, Radomski. Każdy z nich mógłby liczyć na grę w podstawowym składzie. Teraz podobno jest możliwe że zagrają Wasilewski i Rafał Murawski. No ja optymistą jakoś nie jestem...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
WygramyTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosA tak walczyłeś o wielkie litery w nazwie pewnego klubu. Może zaczniesz od siebie?
No i tak jak napisał Ahumba - prowadzenie działalności jako klub I-ligowy wiąże się ze znajomością przepisów które reguluja taką działalność. A tu chyba jakaś amatorka wyszła.
Jeden chce a drugi prawie doprowadził do upadku Widzew - nie wymagaj ode mnie obiektywizmu w tej sprawie.
Natomiast nigdy nie napisałem z małej litery nazwy żadnego klubu piłkarskiego, nawet tych których szczerze nienawidzę więc nie dobieraj niewłaściwych przykładów do niewłaściwych rzeczy.
ps. Prowadzenie klubu opiera się na dokumentach które przychodzą do kllubu po wypełnieniu których spełnia się bądź się nie spełnia licencji. Licenjca oznacza jednoznacznie, że dany podmiot ma zezwolenie na grę. NIe rzeczą klubu jest zastanawianie się czy warunki licencji odpowiadają ustawie tylko tego kto wymogo licenycjne tworzy czyli PZPN i Ektraklasa S.A.Last edited by zythum; 2006-11-15, 13:09.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaZythum:
2. Ty naprawdę wierzysz w to, że WSZYSCY chcą zniszczyć Widzew? PZPN, Ekstraklasa SA, władze miasta, Żydzi, masoni, komuniści i PISowcy? Nie przesadzaj, bo się tylko ośmieszasz.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumJan Tomaszewski vel Spocony Janek i Andrzej Grajewski - Knur - teraz lepiej?
Jeden chce a drugi prawie doprowadził do upadku Widzew - nie wymagaj ode mnie obiektywizmu w tej sprawie.
Natomiast nigdy nie napisałem z małej litery nazwy żadnego klubu piłkarskiego, nawet tych których szczerze nienawidzę więc nie dobieraj niewłaściwych przykładów do niewłaściwych rzeczy.
ps. Prowadzenie klubu opiera się na dokumentach które przychodzą do kllubu po wypełnieniu których spełnia się bądź się nie spełnia licencji. Licenjca oznacza jednoznacznie, że dany podmiot ma zezwolenie na grę. NIe rzeczą klubu jest zastanawianie się czy warunki licencji odpowiadają ustawie tylko tego kto wymogo licenycjne tworzy czyli PZPN i Ektraklasa S.A.
Co do licencji - sprawa ponoć załatwiona, minister antydatuje zgody na grę jako stowarzyszenia.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
Comment