przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Ja tu w sumie o czym innym chciałem napisać,a mianowicie o tym jak to w końcu będzie z tą OE?Kto w końcu spadnie,ile zespołów zagra w barażach,czy do jasnej cholery to się w końcu wyjaśni? i kiedy?No przecież tak dalej być nie może,że co miesiąc zmieniają decyzje .Czy jest w tym kraju chociaż jeden kompetentny działacz?
Teraz właśnie przeczytałem ,że umoczony jest Korupter,Zagłębie Lubin i Cracovia i kary ich nie ominą-ciekawe kiedy się o tych karach dowiedzą?Potem będą się pewnie odwoływać etc.i dalej będzie bajzel.Jeny co za chory kraj
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci sięComment
-
Takie same praktyki działają w Anglii, Francji, Niemczech czy Rosji. Podobnie jest w ligach zawodowych hokeja, fotbolu amerykańskiego czy koszykówki. Nie bardzo więc rozumiem, w czym TEN kraj miałby być gorszy od tamtych.
A w końcu nikt nie broni kibicom, żeby zrobili zrzutkę i odkupili sobie "swój" klub.Comment
-
Co do tego o czym piszesz juz wielokrotnie wyrażałem swoje zdanie,ale jak widać ...niezrozumiale
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Na przykład szczęśliwa wygrana na Papricanie...
Ja tu w sumie o czym innym chciałem napisać,a mianowicie o tym jak to w końcu będzie z tą OE?Kto w końcu spadnie,ile zespołów zagra w barażach,czy do jasnej cholery to się w końcu wyjaśni? i kiedy?No przecież tak dalej być nie może,że co miesiąc zmieniają decyzje .Czy jest w tym kraju chociaż jeden kompetentny działacz?
Teraz właśnie przeczytałem ,że umoczony jest Korupter,Zagłębie Lubin i Cracovia i kary ich nie ominą-ciekawe kiedy się o tych karach dowiedzą?Potem będą się pewnie odwoływać etc.i dalej będzie bajzel.Jeny co za chory kraj
A teraz możecie po mnie jechać......
ps. Uważam, że wszystkie kluby którym udowodni się korupcję powinny być ukarane ale NIE W TRAKCIE SEZONU. W trakcie sezonu wogóle nie powinno być żadnych przecieków do mediów ani nic, natomiast po zakończeniu sezonu powinno się podjąć szybkie decyzje.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Ja zaprezentuję swoją spiskową teorię. Pan Tomczak który nigdy nie ukrywał, że jest kibicem Legii robi wszystko aby Legia jednak zagrała w pucharach. Stąd na gwałt szukanie haka na każdego poza Legią (która ma nie mniej na sumieniu). Zresztą zamieszanie też jest wodą na młyn Legii (już dzięki temu łatwo wygrała z Arką z którą w normalnych warunkach w tym sezonie nie miałaby szans). A teraz nagle na najważniejszym etapie sezonu jakieś przecieki (oczywiście do Życia Warszawy) o ukaraniu Lubina czy Kielc. Wszystko pod Legię.
A teraz możecie po mnie jechać......
ps. Uważam, że wszystkie kluby którym udowodni się korupcję powinny być ukarane ale NIE W TRAKCIE SEZONU. W trakcie sezonu w ogóle nie powinno być żadnych przecieków do mediów ani nic, natomiast po zakończeniu sezonu powinno się podjąć szybkie decyzje.
W ps. masz stuprocentową rację. Kary powinny być ostre ale po a nie w trakcie sezonu.
A stwierdzenie dotyczące Legii i Arki to dla mnie kuriozum. Oglądam wiele meczy w C+ (Legii wszystkie od 2 lat, Arki dużo) i są to moim zdaniem zespoły z innych lig. I to nawet uwzględniając wpływ Stawowego.Comment
-
Comment
-
Nie Ziomku Warki nie piję.Nie jestem pokroju Zythuma któremu nagle zaczą smakować Harnaś.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
ale pomyśl o klubie, jeśli ta akcja z Warką ma uzdrowić sytuacje - to naprawde warto !
Ja się zastanawiam bo z każdego kapsla 10gr dla klubu, ale na razie piję Sląskie łamiąc domowymi - dobrze robię ?Comment
-
Jakoby jutro ma być podjęta uchwała o zasadach spadku/awansu do OE. Decyzja o tym, że spadają tylko Arka i Łęczna ma być (albo już jest) unieważniona na żądanie ministra Lipca. Krążą plotki o następujących koncepcjach:
- bez zmian, w przyszłym sezonie w I lidze zagra 14 klubów;
- trzy ostatnie kluby OE grają baraże z drużynami z miejsc 3-5 II ligi, pokonany spada;
- spadają dwa ostatnie zespoły oraz Łęczna i Arka, z II ligi awansują bezpośrednio 4 zespoły (tudzież w wersji z dodatkowym barażem między I-14 a II-5).
Gdyby w barażu miała grać Łęczna (albo Arka, ale to raczej nieprawdopodobne), to w przypadku zwycięstwa "utrzymuje się" i zostanie karnie zdegradowana do III ligi, natomiast nie wiadomo, co z pokonanym przezeń drugoligowcem? Chyba musi awansować, bo inaczej zostanie tylko 15 klubów w I lidze...
Oczywiście, nie jest powiedziane, że po wybraniu jakiegoś rozwiązania, kolejne karne degradacje WD nie rozpirzą tej misternej układanki. Poza wspomnianymi klubami OE, mówi się też co nieco o karze degradacji dla II-ligowego Sosnowca. Wówczas może dojść do przebojowego barażu o niewejście do I ligi Górnik Łęczna - Zagłębie Sosnowiec...
Nie mówiąc już o tym, że w II lidze może zabraknąć drużyn do awansu...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
Comment