"Ma jednak naród polski napój warzony z przenicy, chmielu i wody, po polsku piwem zwany. Ale nie ma nadeń lepszego dla pokrzepienia ciała. Jest nie tylko rozkoszą mieszkańców, lecz i cudzoziemców." Z tych pięknych czasów pozostał nam Haineken, Carlzberg ...
Jan Długosz napisał ..
Collapse
X
-
Krzysiu napisał(a)
Miejsce cytatów jest w "Twórczości", co łatwo sprawdzić, zaglądając do tego działu.
Comment
-
-
Widzisz Kopernik , wychodzi , że nie bywasz na spotkaniach forumowo-giełdowych. [ Patrz inny temat < Przy piwie > ] Trzeba było widziec Krzysia , gdy w Świdnicy zagajał spotkanie w salce za zapleczu. Jak mu się głos ze wzruszenia łamał , gdy witał nas wszystkich. Jak nie potrafił dobrać właściwych słów, aby wyrazić swą radość !! .
Ja dopiero od Świdnicy należycie interpretuję jego komentarze.
A w twórczości ja sam niedawno zamieściłem cytat z Wańkowicza z reportażu-pamiętnika po wyprawie do Prus Wschodnich , i nikt się mnie nie czepiał.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
kopernik napisał(a)
W "Twórczości" też byś się czepiał, że coś jest nie tak. A cytat zamieściłem, bo w mało kto czyta Długosza, a takie opisy polskiego piwa często się nie trafiają.
Skąd wiesz, że też bym się czepił? Wiesz lepiej ode mnie?
Comment
-
-
ppns napisał(a)
Widzisz Kopernik , wychodzi , że nie bywasz na spotkaniach forumowo-giełdowych. [ Patrz inny temat < Przy piwie > ] Trzeba było widziec Krzysia , gdy w Świdnicy zagajał spotkanie w salce za zapleczu. Jak mu się głos ze wzruszenia łamał , gdy witał nas wszystkich. Jak nie potrafił dobrać właściwych słów, aby wyrazić swą radość !! .
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment