Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8118

Ciekawe czy Włókniarz padnie.Gdzieś czytałem,że własciciel jest niezadowolony ze współpracy z miastem i rozważa sprzedaż akcji.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• arzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
      Ciekawe czy Włókniarz padnie.Gdzieś czytałem,że własciciel jest niezadowolony ze współpracy z miastem i rozważa sprzedaż akcji.
      możesz sobie przypomnieć gdzie to czytałeś
      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      Bractwo Piwne
      Skład Piwa
      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Gary
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2004.10
        • 57

Wczoraj był wyborny dzień lubuskiego żużla...
        Pogrom Stali przez drużynę Apatora. Torunianie w tym roku są ekipą nie do pokonania i ta sztuka już raczej nikomu w rundzie zasadniczej się nie uda. Aż się boję co za tydzień będzie się działo podczas rewanżu w Gorzowie. Siła Stali opiera się tylko na tercecie liderów, ale jak taki Peter Karlsson przywozi w grodzie Kopernika 0 pkt.

Piękne baty zebrał za to Falubaz od Unii Przyjemnie się to oglądało Zengota zrobił sam więcej punktów niż Walasek z Protasiewiczem...naprawdę będa z niego ludzie!!!

Comment

• iommi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.07
          • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
          Może chodziło o Włókniarza, ale Kietrz...

A w temacie - RKM zebrał planowane bęcki w Ostrowie, teraz w niedzielę przyjmujemy ich u siebie. Też bęcki będą, ale mnie ominą bo mam zaplanowany wyjazd na wschodnie rubieże RP.
          A z przyjemnych spraw - 5 tysięcy ludzi (jak na Rybnik, dobry wynik) oglądało sobotni turniej pamięci Łukasza Romanka. Organizowały go Rybki Rybnik, a nie RKM. Fajna impreza, wygrał Hancock przed Dobruckim i Ułamkiem. A swoją drogą oglądając tego ostatniego zastanawiałem się, jak on to robi że tak słabo punktuje w lidze...

Comment

• Maremali
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1955

Piękny półfinał i wspaniale rozegrany bieg finałowy Tomek Gollob na najwyższym podium w GP Kopenhagi
            http://maremali.web-album.org/

Comment

• kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
              Może chodziło o Włókniarza, ale Kietrz...

.
              O ile jest tam ekipa żużlowa to tak
              Już nie pamiętam ale pisało o tym w Dzienniku albo Wyborczej.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• dzidek1960
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1548

Gratulacje dla Tomka za zwycięstwo w GP Danii! Szkoda, że pozostali polacy słabo.
                "Ma jednak kraj polski napój warzony
                z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                wybornym smakiem"
                Jan Długosz, Historie Piwne
                Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• pirackamuza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
                  Gratulacje dla Tomka za zwycięstwo w GP Danii! Szkoda, że pozostali polacy słabo.
                  Wrrrr...
                  Toruń przeprasza za Radio Maryja
                  www.bobofruty.pl

Comment

• dzidek1960
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza
                    Wrrrr...
                    ups!
                    wybornym smakiem"

Comment

• Maremali
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1955

Poloniści wsparci nowym nabytkiem Jacusiem Gollobem, w wyjazdowym spotkaniu na Łotwie wywalczyli tylko bonus
                      a w Toruniu bolesne potknięcie lidera

Comment

• iommi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.07
                        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
                        Poloniści wsparci nowym nabytkiem Jacusiem Gollobem, w wyjazdowym spotkaniu na Łotwie wywalczyli tylko bonus
                        a w Toruniu bolesne potknięcie lidera
                        Na tych dwóch wynikach zarobiłem trochę u buków .
                        Na porażce mojego RKM w Poznaniu też. Ale w zasadzie to nic śmiesznego, bo jesteśmy coraz bliżej baraży o utrzymanie w pierwszej lidze. Z Daugavpils u siebie powinniśmy wygrać, ale bonusa raczej nie będzie. Takie czasy przyszły...

Comment

• Maremali
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1955

Dzisiejsze zawody GP w Cardiff wygrał J.Crump przed G.Hancockiem i N.Pedersenem. Polacy słabiutko żaden nie załapał się do półfinałów. A sędzia zawdów niejaki M.Wojaczek popisał się potrójną błazenadą - facet chyba dzisiaj ślepy był chociaż miał okazję korzystać z powtórek telewizyjnych po takim sędziowaniu nie powinien już otrzymać propozycji prowadzenia jakichkolwiek a tym bardziej międzynarodowych zawodów żużlowych. Dzisiejsze zawody oglądałem na SKY SPORTS i jedno co mogę powiedzieć, że naszym sztywniakom z canalu+ lata swietlne do nich.

Comment

• dzidek1960
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.01
                            • 1548

Marek masz rację co do występu naszych. Ja bym to nawet nazwał żenadą. Nie wiem tylko czy bardziej żenujący był występ zawodników na torze, czy też występ Wojaczka. Zresztą tor też był w opłakanym stanie. Tłumaczenie Golloba, że musiał skupiać się na utrzymaniu się na dziurawym torze a nie na sportowej walce też jest żenujące bo przecięż wszyscy mieli takie same warunki. Ogólnie nie wiem po co się wkur....em oglądając te zawody bo wszystko było ŻENUJĄCE!
                            PS.
                            Mój komentarz do tych zawodów też jest żenujący
                            wybornym smakiem"

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

Wczoraj pierwszy raz w tym sezonie wybrałem się na mecz WTSu. Przeciwnikiem była drużyna z Rzeszowa, a stawką - 6 miejsce w lidze, gwarantujące udział w play - off, czyli w przypadku tych drużyn - pewnie utrzymanie się w ekstralidze. Niestety, emocji jak na lekarstwo. Rzeszów już w pierwszym biegu stracił 2 juniorów po kraksie i kilka biegów było w składzie 3 osobowym, ponieważ karetka odwiozła obu. Poza tym wyraźnie nic im nie szło. Nichols tylko bezradnie rozkładał ręce, Bjerre jedyne punkty jakie robił to na naszym juniorze Janowskim, Watt punktu nie zdobył wcale. Jedynie na swoim poziomie pojechał Zagar, czyli naszą drugą linię objeżdżał, a z liderami przegrywał. Trener Stali też chyba w pokera mocny nie jest, bo po kiego grzyba wystawił złotą rezerwę taktyczną akurat w biegu 8 (Zagar), jak w tym biegu jechał niepokonany Crump!! Ja rozumiem że pierwsze pole, ale... W sumie Wrocław zmiótł Rzeszów, ale generalnie nudy. Mijanki może były ze trzy i to tylko i wyłącznie gdy albo Crump zaspał na starcie i połykał Rzeszowian na dystansie, albo jak Janowski znalazł się przez takim Nicholsem, to Szkot w końcu musiał go dopaść. Przygotowania do meczu imponujące - 3 dni trenowali, w sobotę dołączył Crump, Cieślak bronował, a reszta ugniatała. Rudy poustawiał jeszcze wszystkim motocykle no i Rzeszowa nie ma. Na trybunach też nic się nie zmieniło - może 5-6 tys ludu. Całe szczęście po sezonie mają przebudować tor, a i Cieślak ma odejść. Choć ostatnio trochę się do niego przekonuję. Dobrze prowadzi Janowskiego, a i nasz skład w zasadzie 1 ligowy jest bliziutko utrzymania się w ekstralidze
                              Ostatnia zmiana dokonana przez babalumek; 2008-07-28, 18:36.
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Dawno nikt nic nie piszę, a sezon dobiega powoli końca. W zasadzie dla Wrocławian już się skończył po laniu z Częstochową. No ale kto myślał o przejściu dalej, był chyba niepoważny. Liczyłem po cichu na awans poprzez najlepszy bilans z tych co odpadają, ale brak Crumpa w meczu rewanżowym obnażył wszystkie słabości tego składu, który i tak wykonał dobrą robotę. Na więcej po prostu nas nie stać, sam Crump wiosny nie czyni. Więc podsumowując: Crump normalka, silny obcokrajowiec, spełnił swoje zadanie bardzo dobrze. To głównie dzięki niemu (co mecz niemal komplet pkt, pomoc w dopasowaniu sprzętu dla kolegów z drużyny) utrzymaliśmy się w Ekstralidze i nie ma tu żadnego ale. Ciekawe czy zostanie na przyszły sezon. Wiadomo że musi mieć pewną kasę na czas i indywidualnego sponsora, ale może będzie chciał przejść do silniejszej ekipy walczącej o mistrzostwo. Jędrzejak błysnął formą na początku sezonu, media się nim zachwycały że to będzie jego sezon, że zawsze było wiadomo że ma talent, że był w cieniu Andersena. Niestety z upływem sezonu mocno spuścił z tonu (podobno efekt coraz większych problemów ze sprzętem po kolejnych remontach) i w sumie wyszło na to że to zawodnik typowy do 2 linii. Jeleniewski, tak jak zapowiadał, jeździł w kratkę. Na początku otumaniony, co sam przyznawał, poziomem ligi, z czasem jednak zaczął sobie radzić całkiem dobrze, raz nawet przywożąc komplet pkt. Jednak podobnie jak Jędrzejak na wyjazdach sobie nie radził i tak jak on, nie jest to raczej zawodnik na "prowadzącego parę". Słaboń - początek katastrofalny i gdy wszyscy mieli już go dość, wreszcie się przebudził. Gdyby wcześniej przywoził po 6-8 pkt a nie 0-4 pkt na mecz, byłoby inaczej. Schlein - słabiutki początek, jazda w kratkę z przewagą na minus, więc Cieślak dał sobie z nim spokój. A on pod koniec sezonu świetnie jeździ w Anglii, mogli go sprawdzić a nie stawiać ciągle na słabego Węgrzyka. Miał on iść gdzie indziej, ale dobra postawa w sparingach dała mu miejsce w drużynie. O ile na własnym torze z cieniasami punkty zbierał, o tyle na wyjazdach i z mocniejszymi była "olimpiada". Według mnie typowy zawodnik na 1 ligę, chętnie bym go na Świderskiego wymienił. Max - sezon stracony w każdej lidze, kompletny niewypał. No i Janowski - pisałem że jest dobrze prowadzony i ma talent co potwierdza. Młodzieżowy Mistrz Polski, świetna postawa w ostatnich meczach, nawet najlepiej punktujący zawodnik (do tego junior wystawiony jako ZRT!!). Oby mu się w głowie nie poprzewracało. Sitera porażka na całej linii, dobre wrażenie zrobił Barker, ale pojechał niestety tylko w 1 meczu. Ogólnie - w każdym meczu można było liczyć na Crumpa, 1 młodzieżowca i często ktoś tam zrobił te 2-3 pkt więcej niż zwykle. To nawet nie połowa składu, więc sukces że zostajemy w Ekstralidze.
                                PS wreszcie ma być remont toru
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment