Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy -
Polonia wygrała z Falubazem i jest dobrzeoby nie przegrać w najbliższą niedzielę za dużo a będzie sensacja - Bydgoszcz w finale ekstraligi 2009!
golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.Comment
-
Polonia rzeczywiście zadziwia. Nie spodziewałem się zwycięstwa nad Falubazem.
Wrocław wyjechał to 51:39 nad Gdańskiem i można powiedzieć że jest nieźle choć było już przez moment 18 pkt przewagi. Wreszcie jakoś nieźle pojechał Nicholls, dokoptowany tym razem do pary z Crumpem. Szkoda tylko że zamiast Watta (4 pkt) nie pojeździł sobie będący ostatnio w dobrej formie Janowski. Dobrze pojechali ci o których obawiano się najbardziej, czyli Jędrzejak i Jeleniewski, nie mający ostatnio okaazji do startów, ale prawdziwą rewelacją okazał się junior Leon Madsen, który w ostatniej chwili zastąpił rewelacyjnie spisującego się w lidze angielskiej Barkera. Crump raz przyjechał trzeci a raz w ostatnim wyścigu ostatni, więc jak na niego pozostaje leciutki niedosyt hehe.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Moje typy zupełnie się nie zgadzająw połowie sezonu pewnym mistrzem dla mnie wydawał się Apator, który skończył sezon na pierwszym miejscu, ale zaliczył dwa pokaźne pogromy. Także przed play offami stawiałem na finał Falubaz - Włókniarz i Apator - Polonia o miejsce trzecie. Falubaz jest moim zdaniem drużyną najrówniej jeżdżącą przez cały sezon, ale 12 punktowa porażka w Bydgoszczy to już mały problem nie mając w obwodzie Protasiewicza... Apator myslę, że wygra wyżej u siebie niż Włókniarz, także 6 pomorskie derby i to w finale ?? Nie lada sensacja w tym roku Polonia!! Ja sam typowałem ich na 8 miejscu...Żużel jest sportem nieprzewidywalnym a runda finałowa gdzie liczy się bardziej dyspozycja dnia i osłabienia w skutek kontuzji doskonale to potwierdza. Liczę, że Polonia będzie lepsza w dwumeczu i zobaczymy ją w finale z Apatorem. Szkoda Unii Leszno i mojej Stali...
Comment
-
No i w Zielonce nie pojechalim. Ciekawe, kto się bardziej zepnie na brązowy medal.
Tymczasem ja się zastanawiam, jak będzie przebiegał baraż. Jeżeli wygra Wrocław, gdzie tylko bodajże tylko Crump i Nicholls kiedykolwiek startowali na torze w Dyneburgu, to może być ciekawie...
Porażka z Unią nic tu nie znaczy. Jaskółki były na pewno przygotowane pod tor, który jeszcze po eszczu nie był optymalnie przygotowany pod gospodarzy....Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Maremali... bardzo mi przykro, nie będzie derbów w finaleToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Wracając do meczu to nędzne widowisko (nagranie już poszło do kosza) - kilka pechowych sytuacji na początku meczu podcieło skrzydła Polonistom i chyba za bardzo chcieli i nic im nie wychodziło.
Za to za dwa tygodnie Greg i Nicki będą mieli pełno-płatny trening przed bydgoskim GP.Comment
-
Wczoraj w Coventry rozegrano eleminacje do przyszłorocznej GP. Wygarł Magnus Zetterstrom przed Chrisem Holderem i Jarkiem Hampelem i oni zagwarantowali sobie udział w GP 2010. Poza podium znaleźli się obecni uczestnicy cyklu (Walasek, Bjerre, Harris oraz Lindgren).Comment
-
Nieźle jechał Protasiewicz, ale po dwóch wygranych, jadąc w trzecim biegu na prowadzeniu spowodował karambol co wykluczyło go z rywalizacji o awans. I chyba dobrze się stało bo wolę Hampela od niego.
Wrocław chyba ocalony. Bez Crumpa udało się nie tyle obronić zaliczkę z Wrocławia, co nawet wygrać w Gdańsku. Ale zapowiedzi były dość optymistyczne, szczególnie po kontuzji Vaculika. ZZ za Crumpa wypaliło bo wreszcie dobrze na wyjeździe pojechał Jeleniewski i fantastyczną passę kontynuował Madsen, który w końcówce sezonu jest prawdziwą rewelacją. W ogóle siłą Wrocławskiej drużyny w tym sezonie był Crump, juniorzy i czasem Jeleń... Teraz pozostaje ograć Lokomotiv coś tam, mam nadzieję że problemów nie będzie, chociaż na wyjeździe mogą być problemy...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Gratulacje dla medalików za zajęcie najniższego podium - chociaż przy takim składzie to raczej dla nich porażka. Poloniści dzisiaj tylko do piątego biegu byli w stanie nawiązać równorzędną walkę. Przy przeziębionym Emilu i chimerycznie jeżdzących Szwedach pierwszy raz widziałem aby do biegów nominowanych wystawiono zawodnika z zerowym dorobkiem punktowym
Do szału doprowadził mnie realizator transmisji w TVP Sport. Transmisja trwa blisko dwie godziny, biegów jest 15 po około 65s. reszta to jakieś powtórki biegów, transmisje z parkingu, wywiady i takie tam a ten idiota zajawki z zapowiedziami najbliższych transmisji - zajmowały około 1/6 ekranu pokazywał właśnie, gdy zawodnicy ruszali ze startu
. Takego kiepa to tylko przenieść w nagrodę do telewizji TRWAM.
Comment
-
Wreszcie za piątym razem udało się rozegrać pierwszy mecz finałowy speedway ekstraligi.
Na tor w Zielonej nawieziono całkiem nową nawierzchnię i ubito maszynami drogowymi. Prezes myszowatych chwalił się jak to w 24 godziny moźna przygotować przepisowy tor - tylko dlaczego dopiero na dzisiaj go przygotowano i co w takim razie z terminem Złotego Kasku, który już od blisko miesiąca nie może się odbyć w tym zacnym grodzie?. Po niezbyt fascynującym widowisku wygrały Falubazy sieścioma punkcikami, najlepszym zawodnikiem spotkania był junior Zengota. Niby temperatura bliska zeru a większość zawodników przed kamerami popijała jakieś napoje energetyzujące tylko właśnie Zengota po biegu popijał herbatkę możliwe, żę była z prądemJutro rewanżyk na motoarenie w Rydzykowie.
Comment
-
No i mamy nowego Mistrza, Mistrza na którego nikt nie stawiał.
Moje gratulacje płyną do odwiecznego rywala Leszczynian. Gratulacje dla Zielonki, zrobiliście wielką niespodziankę. Mimo, że jestem z Leszna to szczerze Wam gratuluję. Cieszcie się póki możecie, bo za rok to z pewnością Was rozjedziemy"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Chociaż za obydwoma finalistami nie przepadam to muszę przyznać, że w meczach finałowych bardziej równy skład miały Falubazy. No i im trzeba złożyć gratulacje. Szanse na teoretyczną wygraną Aniołów odebrał deszcz, gdyby nie przesunięcie czasu o godzinkę meczyk skończył by się po 15 biegach a tak przerwano po dwóch karambolach w 14 biegu. Sędzia dzisiaj nie błyszczał, dla mnie przynajmniej 3 razy podjął krzywdzącą dla gości decyzję (puścił lotny start Rayana, wykluczył Iversena gdy Miedziak się na nim położył oraz wykluczył Dobruckiego gdy Jagoda wjechał mu w tyłek). Lekarz zawodów też się nie popisał aczkolwiek ten decyzji właśnie nie podejmował i przez to narażał zdrowie innych startujących zawodników (Zengota po powtórzonym biegu przed kamerami przyznał, że jeszcze mu się kręci w głowie po upadku jak w takim przypadku można dopuscić do startu zawodnika oraz pozwolił jechać Jagusiowi w biegu po karambolu jak on z ledwością zakładał rękawicę
) w GP takie przypadki są niedopuszczalne ale u nas w lidze jeżdzą twardziele nie bacząc na zdrowie innych kolegów z toru.
Teraz pozostaje jedynie czekać na ruchy transferowe i nominacje dzikich kart do GP.Comment