A dajcie mi święty spokój...
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
-
Już i na forum czas zacząć przygotowania do nowego sezonu.
Po pierwsze, brawa dla kibiców z Ostrowa za walkę do końca.
Po drugie, Wanda! Wanda! Wanda!
Po trzecie, zespoły ukraińskie, stan: 0
Po czwarte, Poloniści mogą wreszcie o coś powalczyć, jeżeli wszyscy utrzymają lub podniosą formę. Pilscy zresztą teżLotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Wanda to już bywało że startowała, a podczas sezonu brakowało kasy na jego dokończenie. Ciekaw jestem tych nowych tłumików, ale z tego co piszą to zmiana raczej in minus. Ja interesuję się tym co we Wrocławiu. Powrót na stare śmieci Bjerre i Świderskiego, pożegnanie Nichollsa, Watta (mimo że jego postawa została oceniona przez klub pozytywnie) i Jędrzejaka, blisko odejścia był Jeleniewski. Mimo ofert został Janowski. Zagadką będzie postawa odkrycia końcówki ubiegłego sezonu - Madsena. Myślę że Bjerre i Świder są w stanie robić w każdym meczu razem ok 15-20 pkt. Plus Crump i Janowski - powinno być nieźle...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Jarek Hampel jeździ po dachu Spodka w KatowicachLech... Zawsze się dzieje.... ;-))
Niech zwycięża Lech.... Wielki Kolejorz KKS!!!Comment
-
Tłumiki będą, mimo że ja nie widzę pozytywów ich stosowania. Przegrzewają silniki, są drogie dla zawodników z niższych lig, no i zmniejszają ten jakże miły hałas dla ucha Ale boją się podskoczyc FIM.MRKS Kuźnia Jawor
-
Moje wróżby na 1 kolejkę Ekstraligi:
Unibax - Betard WTS: 59:31
Tauron Azoty - Falubaz: 39:51
Włókniarz - Polonia: 42:48
Caelum Stal - Unia: 46:44golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.Comment
-
Wzorem lat ubiegłych i na ten sezon przygotowuję programy do wypełniania na komputerze. Niestety z braku czasu i zmian regulaminowych, w chwili obecnej do ściągnięcia jest program na Ekstraligę. W przygotowaniu programy między innymi na inne ligi oraz SGP i SWC. Zapraszam na www.speedwayprogram.glt.plComment
-
Comment
-
Wrocław planowo niestety przegrał z Toruniem. Niestety, kreowani na następców niechcianych Watta i Nichollsa - Bjerre i Świderski pojechali słabo. O ile 6 pkt Świdra można jeszcze przełknąć o tyle wobec 3 pkt Bjerre gazety tu już się rozpisują że może być drugi Nicholls. Równie słabo Madsen, ale wiadomo było od początku że postawienie na niego to ryzykowne posunięcie i bez silnego rezerwowego w składzie może być problem. Tak jak w zeszłym sezonie, sytuację ratowali Janowski z Crumpem. Jak dla mnie Wrocław czeka obrona przed spadkiem. Madsen niekoniecznie będzie miał wyższą średnią niż Jędrzejak, może ciut lepiej od swoich poprzedników będą jeździli Bjerre ze Świderskim, ale mamy tylko 1 dobrego juniora. Słabo wygląda sytuacja finansowa. Dwie poważne firmy wspierające klub zrezygnowały, został praktycznie sam Betard i kibice. Za tydzień mecz z Lesznem na przebudowanym torze. Podobno ma być bardziej widowiskowo. Wybieram sięMRKS Kuźnia Jawor
-
"Szwedzka Federacja Motocyklowa (SVEMO) zdecydowała, że w kraju Trzech Koron będą w tym sezonie obowiązywać nowe tłumiki. W związku z tym Eric Andersson zdecydował się na rezygnację ze startów w swoim rodzimym kraju!"
- wreszcie pierwszy odważny , nasi to tylko narzekać potrafią a jak co do czego to kasa na pierwszym miejscu.
"Światło dzienne ujrzała sprawa wymuszania przez władze FIM na producencie starych tłumików zaprzestania produkcji tych tłumików."
- jeśli obejdzie się to bez echa to się okaże, że starych tłumików nie będzie można kupić i niepotrzebne będą uchwały poszczególnych federacji aby zawodnicy zaczęli stosować te nowe.Comment
-
W przyszły weekend wybieram się do Leszna na GP, prośba o informacje czy Pod Lipami leją jeszcze Bartka i do której w soboty mają otwarte?Comment
Comment