Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans
    Gollob bezkonkurencyjny na Motoarenie,do tego dobre jazdy i miejsca Małego i Miedziaka(szczególnie Hampela).Dobrze zaprezentował się Holta,też nasz rodak.Normalnie nie ma się czego przyczepić,mallyna.Po południu kolejka ligowa,oby pogoda dopisała.
    Wygrana trójki Polaków wszystko rekompensuje, ale jednak mam kilka uwag
    po pierwsze termin pokrył się z giedą żywiecką
    po drugie brak piwa na stadionie
    po trzecie zbyt mało toi toi a pęcherz ma swoją pojemność

ale atmosfera na stadionie super, no i mazurek na rozpoczęcie i zakończenie
    http://maremali.web-album.org/

Comment

• babalumek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1207

Zwycięstwo w Bydgoszczy nadspodziewanie wysokie no i z Bjerre w składzie !
      Podobno zawodnik doszedł do porozumienia z klubem, ale niektórzy twierdzą że był to epizodyczny występ, dlaego że Kenio miał blisko z Torunia po GP a poza tym chciał się zapoznać z torem na którym będzie jeszcze rozgrywana edycja IMŚ.
      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
        No właśnie, był tu kiedyś jeden "fan" Rafałka...
        Znaczy o mnie piszesz? Fakt, przeróżne sytuacje w roli głównej z Szombierskim miałem. Stało się jednak coś niesamowitego - Rafał zmądrzał, a może raczej zrozumiał że życie to nie tylko zabawa. Rozmawiałem z nim kilka razy w maju i jestem zbudowany. Tym bardziej, że dziś otaczają go mądrzy ludzie, którzy niekoniecznie chcą tylko kilka groszy na jego plecach zarobić.
        Całą zimę solidnie przepracował (co widać dziś na torze), dostał dobry sprzęt (Krawczyk i Marcel Gerhard). Wie też, że to jego ostatnia szansa. Ja trzymam za chłopaka kciuki i wierzę, że jeszcze kilka fajnych biegów pojedzie. Tym bardziej, że to talent nieprzeciętny, tylko zimnej głowy mu w pewnym momencie zabrakło!
        Last edited by iommi; 2010-06-25, 14:28.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

Wygląda na to że zamiast Golloba pierwszym Polakiem który zdobędzie mistrza świata będzie Mały
          Już był - Jerzy Szczakiel.

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Tak rzeczywiście, Szczakiel bodajże w latach 60-tych kiedy IMŚ miały inną formułę. Właśnie kolegę Iommiego miałem na myśli pisząc o Szombierskim Ale jakoś poza 1 meczem nie idzie mu za dobrze, chyba powinien najpierw pojeździć w 1 lidze, a potem ekstraligę dopiero atakować.
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

Tak, w latach 60. Dokładnie w 1973 r.

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Choć my się śmiejemy z kamieniarzy ze Stilonu, że z Gorzowa do nas jeżdżą po zakupy i do pracy, oni ze my na żużel i tak jest faktycznie, ale kibice Pogoni , nie popcorny jeżdżą na Falubaz, anie na Stal G., w skromnych ilościach , ale są.Muszę się kiedyś do Zielonki przejechać na żużelka.

Doping, oprawa bardzo wysoki poziom

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

3 mecze u siebie w przeciągu tygodnia i 6 pkt Z Bjerre w składzie, na własnych śmieciach i mając średnio wymagających rywali, to było raczej do przewidzenia. Niestety nie byłem na żadnym z meczów, planuje się na mecz z Toruniem wybrać. Gdyby nie zawiłości z Bjerre i przez to 2 porażki, byłaby szansa na ścisłą czołówkę tabeli na koniec sezonu.
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• danhaj
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.04
                    • 619

Chyba nawet 9 punktów, bo w każdym meczu był jeszcze bonus.
                    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• fans
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2010.04
                      • 195

Podczas GP w Cardiff miał zostać przedstawiony nowy model silnika do motocykla żużlowego,czy ktoś coś wie na ten temat?.W generalce nasi nadal w czubie.

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Nic nie słyszałem. Z ligowych aren - dwa wyjazdy z najlepszymi w tej chwili drużynami w lidze i dwie planowe porażki, dość wysokie zresztą. Ale 3 miejsce powinno być na koniec rundy zasadniczej, gdyby nie kłopoty finansowe i nieobecnośćBjerrego, byłoby jeszcze lepiej. Ostatnio sąsiadka prezydenta Dutkiewicza, czyli prokurent klubu WTS, wydeptała kilka ścieżek i finanse nieco się poprawiły - bodajże 250 tys od miasta plus sponsor za 150 tys. Bjerre jest na zero A jednak budzi to mały niesmak, bo wiele innych dyscyplin we Wrocławiu pada nie mogąc się doczekać choćby i 10 razy mniejszego wsparcia.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• fans
                          • 2010.04
                          • 195

Nikt nie cieszy się z sukcesu naszej narodowej plus Holtańskiego?.

Comment

• danhaj
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 619

No na przykład taki ja, bardzo się cieszę Tym bardziej, że w jakimś stopniu do wygranej przyczynił się wychowanek tarnowskiej Unii Janusz Kołodziej. Człowiek, który przychodząc do knajpy, zawsze zamawiał jako jedyny z towarzystwa colę zamiast piwa
                            Last edited by danhaj; 2010-08-02, 13:18.
                            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

Kołodziej ma świetny sezon, na dobre mu wyszedł transfer do Leszna. Obok Golloba i Hampela mam nadzieję że będzie kolejną naszą pociechą w turniejach GP, bo dość już Ułamków, Walasków czy innych Protasiewiczów.
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• fans
                                • 2010.04
                                • 195

Kołodziej ma świetny sezon, na dobre mu wyszedł transfer do Leszna. Obok Golloba i Hampela mam nadzieję że będzie kolejną naszą pociechą w turniejach GP, bo dość już Ułamków, Walasków czy innych Protasiewiczów.
                                Oby tylko się gdzieś nie zagubił.Gollob wiecznie jeździł nie będzie,a następców ani widu ani słychu.

Comment

Przetwarzanie...