Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

W dzisiejszych eliminacjach do przyszłorocznego cyklu GP, awans uzyskało trzech zawodników gorzowskiej Stali, a wygrał Krzysiek Kasprzak
    http://maremali.web-album.org/

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Bardzo mnie cieszy awans Zagara, im więcej młodych walecznych, tym mniej nudne będzie to skostniałe grand prix. Szkoda tylko, że Vaculik nie awansował, ale może dostanie dziką kartę.

Comment

• Maremali
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
        Bardzo mnie cieszy awans Zagara, im więcej młodych walecznych, tym mniej nudne będzie to skostniałe grand prix. Szkoda tylko, że Vaculik nie awansował, ale może dostanie dziką kartę.
        Też trzymałem kciuki za Martina ale cóż trochę punkcików mu brakło, szkoda też młodego Jensena, który wykręcił olimpiadę.

Czy ktoś z forumowiczów wybiera się do Rydzykowa na sobotnie GP? Planuję po imprezce piwko w Olbrachcie.

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

Zagar jeszcze ujdzie, ale Kasprzak moim zdaniem niewiele tam zdziała, choć niby przeżywa drugą młodość. Iversen to samo. W ogóle GP oraz to co się dzieje z regulaminem w polskiej lidze (a często jest to ze sobą powiązane) odpycha od żużla. Teraz znowu niby będzie powrót do dwóch zawodników z GP, ale KSM przestawiają, chcą wprowadzić dodatkowy bieg juniorski (czternasty) oraz ograniczony budżet (za czym optuje m.in. mój biedny Wrocław). A ja bym proponował:

1. Zostawić 1 bieg juniorski ale nie jako pierwszy gdy tor jeszcze nie jest dobrze poznany (co naraża na upadki dzieciaki przecież), ale np. bieg 5 lub 10.
          2. Dwaj juniorzy razem muszą przejechać minimum 4 biegi - kompromis między tym aby juniorzy nie byli trzymani tylko na 1 bieg w meczu i tym jak jest teraz - każdy po 3 biegi. To tak jakby w meczach naszej Ekstraklasy na boisku musiało przebywać co najmiej 2 młodzieżowców. I w ramach promocji naszych niech 1 junior ma polską licencję.
          3. Brak ograniczeń - żadnych KSMów (skutek KSM - obniżenie poziomu poprzez górną liczbę i jaja jak niedawno w play off Tarnów - Toruń), żadnych ograniczonych budżetów (czy gdziekolwiek indziej to występuje?? Paranoja - masz kasę, chcesz wydać - to płać), żadnych ograniczeń z zawodnikami z GP (to nobilitacja- tak jakby w innych dyscpyplinach ograniczać np liczbę reprezentantów krajów w klubach). W zamian na pewno trzeba by pomyśleć o zmianach prawnych dotyczących chorych sytuacji gdy kluby zadłużają się na potęgę, walczą o mistrza płacąc grube miliony, potem plajtują i zaczynają jako nowe twory start... dwie ligi niżej. Czyli 2 lata i nowy twór znowu walczy o mistrza.
          4. Co należy rozważyć do powyższych propozycji oprócz powyższego: czy wprowadzać minimum w klubach dla seniorów z naszego kraju oraz trzeba pomyśleć nad obecną patologią z preparowaniem torów - ja wiem że Wrocław jest tutaj jednym z liderów, ale dlaczego obecnie w Polsce powszechne jest narzekanie na coraz mniejsze emocje na meczach poprzez właśnie przygotowywanie kopców lub betonów pod gospodarza.
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Rzeszowiak
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2009.04
            • 1597

Iversen będzie z pewnością lepszy niż Ljung, B. Pedersen czy Harris. W Kasprzaka też nie wierzę.

Comment

• Maremali
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 1955

Dryml również w GP

Z ostatnich niusów czwarty zawodnik tegorocznego challenge tj. Ales Dryml również się załapie do cyklu zamiast odchodzącego Crumpa.

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

Lubię Holdera i mu kibicowałem, nie znoszę Pedersena ale:

1. W półfinale Chris powinien być wykluczony, sędzia podjął politycznie poprawną decyzję.
                2. Późniejszą sytuację sprowokowali ludzie z teamu Holdera.

Gratulacje dla mistrza!!!
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

A ja mam do niego jakiś uraz bo to dla mnie jeden z tych co się wypromowali we Wrocławiu i uciekli za kasą gdzie indziej. Ja rozumiem że to praca itp. ale on to uczynił w sposób mało przyzwoity. Niemniej powiało świeżością że ktoś młodszy został mistrzem świata a nie kolejna stara wyga w postaci np. Pedersena. Dodam że w tym roku nie oglądałem ani jednego GP...
                  Dzisiaj ostatni mecz w tym roku (i tak nieźle że październik i jeszcze jadą choć wolałbym o mistrza hehe). 12 pkt z Grudziądzem wydaje się do odrobienia. Utrzymać ekstraligę i zająć się remontem stadionu...
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1207

Przed meczem typowałem 60:30 i tak też się skończyło. Grudziądz bez Ljunga i Watta nie miał szans. Jedynie Andersen i Kościuch prezentowali poziom Ekstraligowy, reszta słabo. Zaciekawił mnie Woelbert bo wyskoczyli z nim nagle jak Filip z konopii i pierwszy raz widziałem tego zawodnika na torze. Pojechał dużo lepiej niż się spodziewałem (a spodziewałem się z jego strony max 2 pkt). Niezły startowiec tylko taki nieopierzony trochę i widać że niezgrany z kolegami z drużyny, z którymi często się ścigał na torze zamiast współpracować a bodajże Karpova to w ogóle zahaczył że ten mało się nie wywrócił na prostej. Chłopak chyba chciał się za wszelką cenę wypromować. Ostatni mecz w tym sezonie przy niezłej jak na Wrocław frekwencji ok 5 tys ludzi mimo że Śląsk grał o 17 z Polonią Warszawa. Gości nawet sporo, dominowały chamskie przyśpiewki, bo podobno nasi w Grudziądzu też dym robili, ale głównie byli to kibice Wybrzeża. Spotkanie było jednostronne, ale liczy się to że utrzymano Ekstraligę bo już każdy się bał że jak spadniemy to klub się rozleci. A tak to chyba za rok będzie to samo bo dochodzą słuchy że Częstochowa i Rzeszów chcą się zbroić i tylko Bydgoszcz może dołować...
                    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1955

Po siedmiu latach Emil żegna się z Polonią ciekawe kto za niego trafi na Sportową?

Comment

• Rzeszowiak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2009.04
                        • 1597

Zapewne Pedersen.

Comment

• babalumek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.02
                          • 1207

Wolne żarty. Pedersen chce ok. 2,5 mln za sezon a Emil ponoć chciał zostać w Bydgoszczy za ok 1 mln mniej i jak się to skończyło wiadomo. Polonia oprócz Buczka i niezłych młodzieżowców nie ma nikogo konkretnego, ale jeszcze sporo zawodników jest do wzięcia. Rozchodzi się oczywiście o pieniądze. Obniżony KSM powoduje że nawet słabeusze z tzw. potencjałem rzucają kwoty niewiele mniejsze od liderów. Niby postanowiono zrobić porządek z regulaminem i ustalić zasady na dłuższy okres niż rok ale wyszło jak zwykle. Teraz obniżają KSM, by za rok go zlikwidować, razem z nieograniczoną ilością zawodników z GP. Akurat Wrocławia to najmniej dotyczy bo wszystko to idealnie wpasowuje się w tradycyjną już od kilku lat politykę klubu - nie przepłacać i o ile się uda, zatrzymać tych co są. A ci co są idealnie wpisują się w KSM. Ma dojść jakiś słaby junior żeby w ogóle była rywalizacja z Malitą i Dolnym oraz wróci prawdop. Świderski, którego KSM przez stracony poprzedni sezon jest odpowiednio niski. Jest jeszcze opcja Ljunga który niby chce spróbować sił w Ekstralidze i wypromować się za rozsądne pieniądze, czym idealnie pasuje do możliwości WTS, ale to chyba opcja jakby z Lindgrenem nie udało się dogadać.
                          Natomiast fatalny pomysł to zmniejszenie ligi do 8 zespołów. Dla większości drużyn sezon będzie trwał od kwietnia do sierpnia.
                          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zapewne Pedersen.
                            raczej nie - żurawie tego nielota przygarnęły.

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Niezłe wyniki osiąga ten nielot. Zwłaszcza w naszej lidze.

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Jason Crump zakończył karierę. Ciekawe czy na zawsze...
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...
                                X