Zabrakło niewiele ale to z GKMem jednak baraż jechaliśmy, a w zeszłym sezonie awans raczej Wam nie groził... Pytanie jednak najważniejsze jest takie, czy w ogóle myśleliście o tym poważnie, bo nawet Grudziądz rok temu do końca sam nie wiedział czy chce awansować czy nie. Teraz awans zrobił Gdańsk i motanie się na lewo i prawo, bo nastała wolna amerykanka w składach, a w kasie jest jak jest i idą tam głównie żużlowcy którzy chcą nadal jeździć w Elidze, ale po reformie ligi nie mogli znaleźć drużyny która by ich chciała i oferowała dobre pieniądze.
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
No niby się cieszę, ale nie jestem pewien czy on prezentuje I ligowy poziom.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Częstochowa wzmocniła się Walaskiem i z drużyny skazywanej na walkę o utrzymanie od razu awansowali na jednego z kandydatów do play off. Trochę cieniem kładzie się sprawa z nierozliczeniem się z Emilem. Chociaż rozumiem że na Grega kasę wyłoży namówiony sponsor. Gdańsk więc wygląda na kandydata do spadku, choć jak wiadomo w sporcie różne rzeczy mogą się zdarzyć, vide Wrocław w tym rokuMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
W Lublinie skład seniorski zamknięty:
Miśkowiak
Woodward
Watt
Kurdiaszow
Lampart
Łukaszewski
Do tego "plankton" na kontraktach warszawskich. O juniorach cisza...
Zdecydowanie na plus powrót Miśkowiaka i Woodwarda, transfer Watta wypali jeżeli utrzyma w I lidze formę z 2012. Kluczowe będzie czy Lampart będzie potrafił odrodzić się w niższej klasie (dobrze czuje się na torze w Lublinie) i czy Kurdiaszow będzie potrafił zanotować postęp w stosunku do poprzedniego sezonu. Na Łukaszewskiego specjalnie nie liczę, pewnie dostanie szansę w wypadku jakichś (odpukać) kontuzji.
Do awansu (albo przynajmniej pierwszej czwórki) brakuje jednego dobrego seniora (już nawet zatrzymanie Karola Barana zmieniłoby sytuację) no i dobrych juniorów. Tym razem rzeczywiście zanosi się na walkę o utrzymanie, myślę jednak, że spokojnie się uda i obstawiam 5 miejsce.Comment
-
Miśkowiaka pamiętam jeszcze jako "talenta" we Wrocku. Gość w końcu 2 lata temu w końcu odpalił, ale trochę jak B.Pedersen unikał Ekstraligi i wydaje się że skończy jako solidny rzemieślnik zaplecza. A szkoda bo widziałem go jeszcze rok temu we Wrocku zanim Suchy dołączył. To jednak on ma być liderem. Watta jeszcze kojarzę, jak na 1 ligę solidny zawodnik. Woodward też swoje pkt powinien przywozić. Lampart na poziomie Watta zapewne, w Ekstralidze to był gość na którym inni podkręcali średnią, ale jednak liga niżej robi różnicę. Reszty nie kojarzę za dobrze, ale jak dzisiaj prześledziłem składy 1 ligi to Rzeszów, Bydgoszcz czy Grudziądz prezentują się całkiem dobrze. Wskutek zmniejszenia Ekstraligi sporo zawodników tzw. drugiej linii trafiło na zaplecze, dzięki czemu będzie bardzo ciekawie.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
-
Comment
-
No zobaczymy jak będzie, bez Watta w formie może być ciężko.
Sam już nie wiem jak oceniać naszego prezesa z jednej strony numery jak w rundzie finałowej z drugiej stabilność klubu, brak długów i problemów z licencją. Większość zawodników wie, że w Lublinie kasa "się zgadza".
Ja najbardziej chciałbym w drużynie oglądać wychowanków. Problem w tym, że w chwili obecnej na żużlu jeździ chyba tylko trzech. Jeleniewski się obraził za rundę finałową z zeszłego sezonu, Paweł Staszek jest raczej za słaby na I ligę a Oskar Bober powędrował za Jeleniewskim.
W składzie:
Miśkowiak
Jeleniewski
Woodward
Watt
Lampart/Kurdiaszow
Bober
Solidny junior gość
bylibyśmy jednym z faworytów ligi.Last edited by tomolek; 2013-12-17, 09:54.Comment
Comment