Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Mówili o tym TV. To dość spore osłabienie Leszna, wszak mimo że Mały raczej liderem drużyny nie był, to zawsze te 7-12 pkt robił... No i koniec występów w GP w tym sezonie ale nie wiem czy ktoś będzie jechał za niego regularnie oraz czy wobec takiej sytuacji już wiadomo że w przyszłej edycji go nie zobaczymy.
    Ja wylądowałem teraz w Szczecinie więc żużel to w gazetach śledze... Zaskoczyli mnie nasi z tym DPŚ, ale Polacy u siebie wiadomo że jeżdżą lepiej jak powinni, 2 lata temu we Wrocławiu też było złoto, a jak wyjadą poza granicę Polski to jest kompletna porażka. Taka "drużyna własnego boiska"
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• iommi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1522

Kamil Cieślar, 15-letni zawodnik Rybek Rybnik 4. zawodnikiem Pucharu Europy w Miniżużlu! Dwa półfinały i finał odbyły się w sobotę i niedzielę w Rybniku. Kamil naprawdę jeździł fantastycznie walcząc z najlepszymi w tej dyscyplinie sportu Duńczykami i Szwedami jak równy z równym.
      Jego czwarte miejsce to najlepszy wynik w historii udziału Polaków w tej imprezie. Dwa lata temu Mateusz Kowalczyk z Częstochowy był 9.
      Dodam że na rybnickim torze mieliśmy okazję oglądać m.in. Lasse Bjerre, młodszego brata Kennetha startującego we Wrocławiu.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

I jeszcze jedno - Kamil wiosną będzie robił licencję Ż. Już dziś ma trzy motocykle na duży tor i w zasadzie więcej czasu spędza trenując właśnie tam. Jeździ w Świętochłowicach, Częstochowie, Rybniku, ostatnio dostał zaproszenie z Wrocławia od Marka Cieślaka. WTS chce nawet pokrywać koszty dojazdów i treningów...
        Jednak licencję zrobi jako zawodnik Rybek. I nie podpisze żadnego kontraktu z "dużym" klubem polskim. Zapewnimy mu w pierwszym sezonie regularne starty w lidze czeskiej, będzie też startował we wszystkich możliwych imprezach młodzieżowych w Polsce. Jest szansa także na pojedyncze starty w Danii i Anglii. Jestem pewien, że dzięki temu przez cały rok nauczy się więcej, niż choćby Piotrek Korbel wypożyczony do WTS Wrocław...
        A co potem? Zobaczymy, ale dla klubu najważniejsze jest żeby chłopak nie skończył jak inni młodzi, którzy w składzie drużyn ligowych są tylko dlatego, że zespół musi mieć juniora.
        Zapamiętajcie to nazwisko: Cieślar. Kamil Cieślar!

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

Chcecie pójść podobną drogą jak Maciek Piaszczyński? Może warto by, żeby pojeździł w polskiej II lidze - Piaszczyński pokazał się w niej z bardzo dobrej strony i zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz regularnie startuje w I lidze.

Comment

• iommi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.07
            • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
            Chcecie pójść podobną drogą jak Maciek Piaszczyński? Może warto by, żeby pojeździł w polskiej II lidze - Piaszczyński pokazał się w niej z bardzo dobrej strony i zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz regularnie startuje w I lidze.
            Nie, w pierwszym sezonie to nie wchodzi w rachubę. Niech trochę pojeździ po Europie i startuje na różnych torach. Liga to uniemożliwia, poza tym koszty są spore. A moim zdaniem lepiej odjechać turniej indywidualny w Danii, niż tułać się do Daugvapils. Odległość podobna, a poziom nieporównywalny. Poza tym lepiej otrzaskać się w nieco silniejszym gronie w lidze czeskiej, niż łamać kości w Krośnie czy w Opolu. A potem zobaczymy...
            Piaszczyńskiego i Pytela widziałem wczoraj w Rybniku. Bardzo pozytywne wrażenia – waleczni, ambitni i dobrzy technicznie. Myślą na torze.

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Piaszczyński sprawia wrażenie bardziej dojrzałego w tej parze, choć wyniki nie zawsze to potwierdzają. Obu przydałoby się częściej jeździć - ale na to trzeba kasy.

Comment

• mr-perez
                † 1971-2008 Piwosz w Raju
                • 2005.09
                • 514

Piaszczyński sprawia wrażenie bardziej dojrzałego w tej parze, choć wyniki nie zawsze to potwierdzają. Obu przydałoby się częściej jeździć - ale na to trzeba kasy.

Arcy, jak Ty to robisz, że na wszystkim się znasz? Też bym chciał być taki mądry .
                RTS WIDZEW
                www.kapsle.piwko.pl

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedzi
                  Arcy, jak Ty to robisz, że na wszystkim się znasz? Też bym chciał być taki mądry .
                  Nie na wszystkim. Nie znam się zupełnie na Widzewie, nie potrafiłbym pewnie wymienić więcej niż pięciu jego grajków.

Pójdź na żużel raz, potem drugi, potem tak z 10 lat wpadaj na stadiony, to i w tej dziedzinie się staniesz mądrzejszy.

Comment

• mr-perez
                    † 1971-2008 Piwosz w Raju
                    • 2005.09
                    • 514

Pójdź na żużel raz, potem drugi, potem tak z 10 lat wpadaj na stadiony, to i w tej dziedzinie się staniesz mądrzejszy.
                    Byłem raz i drugi, wpadam na stadiony żużlowe od 20 lat. Mam nawet czapkę od Grześka Walaska. Spoko Arcy , tak tylko zagadałem .
                    RTS WIDZEW
                    www.kapsle.piwko.pl

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Zuzla to mi bedzie w Warszawie bardzo brakowalo.

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

To prawda nawet w knajpach na TV nie cieszy się popularnością. Kiedyś przyszło mi oglądać jakąś transmisję z GP w jednym z warszawskich lokali. Ludzie patrzyli na mnie jak na jakiegoś odmieńca z innej planety dobrze, że chociaż większość towarzystwa Krzyszaka rozpoznawała dzięki czemu nikt zbyt głośno nie optował za przełączeniem kanału na jakąś transmisję golfa lub tenisa.
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Zawsze mozemy pojechac na mecz do Torunia

Comment

• Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

Miałbym obawy z parkowaniem samochodu w okolicy stadionu
                            http://maremali.web-album.org/

Comment

• mluk
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.01
                              • 778

Nie interesuję się, więc nie wiem. Ale spytam: a na Gwardii już nie ma?
                              "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• pirackamuza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1908

Ależ zapraszam, po meczu możemy nawet uczcic kolejne zwycięstwo Apatora w fajnej mordowni
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali Wyświetlenie odpowiedzi
                                Miałbym obawy z parkowaniem samochodu w okolicy stadionu
                                E tam...podaj mi tylko numer rejestracyjny, a powiem chłopakom, żeby Twój oszczędzili...

A tak na poważnie - bez przesady. Poza tym jak przyjedziesz autem, to nici z piwa (przynajmniej dla Ciebie).
                                Toruń przeprasza za Radio Maryja
                                www.bobofruty.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X