Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Zawirowań z Rybnikiem ciąg dalszy. 4 zawodnik IMP zeszłego roku, Daniel Jeleniewski, jednak trenuje z WTSem. A był już po słowie z RKMem. I Rybnik nie chce tego odpuścić. A właśnie tam przechodzi nasz walczak Piotr Świderski. Swego czasu Iommi coś pisał że by go widział w drużynie. Zobaczymy jak to wyjdzie, o Świdrze od jakiegoś czasu mówi się że ma talent i możliwości, tylko ciągle nie jest odpowiednio przygotowany ze względu na skromne środki finansowe. Ostatnio był wypożyczony za dość dużą kasę do Zielonej Góry, ale zawiódł. Poza tym dołączył do Wrocławian Michael Max. Kiedyś gwiazda, po poważnej kontuzji 2 lata temu cień zawodnika. Ostatnio jeździł w 1 lidze. Zobaczymy czy w końcu się odblokuje.
    Na wrocławski tor ma być rozprowadzone 200 ton granitu. Zobaczymy jak to wpłynie na widowiskowość meczy. Prasa uważa że główny problem to geometria toru i zbyt wąskie wyjścia z łuków ale jest wielu co uważa to za bzdurę.
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Gopher
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.10
      • 450

Jeleniewski był 3.
      Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
        Do Wrocławia ma zawitać Australijczyk polecony przez Crumpa (jak rok temu Holder) Rory Schlein. Jako że przychodzi z Rybnika gdzie miał bodajże 3 średnią to są obawy czy sobie poradzi w extralidze w roli lidera pary. Jest tu kolega z Rybnika na forum, więc może by napisał kilka zdań jak widzi ten transfer????
        P.S. jak tam Szombierski?
        Rory to fajny chłopak, ale przez cały rok spędzony w Rybniku nie potrafił się przełożyć na polskie tory. Kiedy wygrał start, przywoził trójki, po przegranym praktycznie nie istniał na torze. Ale ja żałuję jego odejścia, bo moim skromnym zdaniem w tym roku mogło być już tylko lepiej. I sądzę, że w Ekstralidze stać go na 7-8 oczek. Tym bardziej, że będzie jeździł pod czujnym okiem Crumpa.
        A odszedł od nas, bo pokłócił się o kasę. Jego paszcza była na billboardach promujących współpracę Warki z RKM, ale nie dostał za to ani złotówki. Cóż, czasami trzeba patrzeć, jaką umowę się podpisuje...
        A Szumina? Wrócił z Niemiec niedawno. Tradycyjnie spędza sporo czasu na baletach, tradycyjnie oleje pewno zimowy okres przygotowawczy. W zasadzie nikt nie wie, czy on jeszcze chce jeździć na żużlu, czy woli się poświęcić sprowadzaniu samochodów z zachodu...
        Last edited by iommi; 2007-12-07, 09:00.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• iommi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.07
          • 1522

Zawirowań z Rybnikiem ciąg dalszy. 4 zawodnik IMP zeszłego roku, Daniel Jeleniewski, jednak trenuje z WTSem. A był już po słowie z RKMem. I Rybnik nie chce tego odpuścić. A właśnie tam przechodzi nasz walczak Piotr Świderski. Swego czasu Iommi coś pisał że by go widział w drużynie. Zobaczymy jak to wyjdzie, o Świdrze od jakiegoś czasu mówi się że ma talent i możliwości, tylko ciągle nie jest odpowiednio przygotowany ze względu na skromne środki finansowe. Ostatnio był wypożyczony za dość dużą kasę do Zielonej Góry, ale zawiódł. Poza tym dołączył do Wrocławian Michael Max. Kiedyś gwiazda, po poważnej kontuzji 2 lata temu cień zawodnika. Ostatnio jeździł w 1 lidze. Zobaczymy czy w końcu się odblokuje.
          Na wrocławski tor ma być rozprowadzone 200 ton granitu. Zobaczymy jak to wpłynie na widowiskowość meczy. Prasa uważa że główny problem to geometria toru i zbyt wąskie wyjścia z łuków ale jest wielu co uważa to za bzdurę.
          Z pozyskania Świdra bardzo się cieszę, bo faktycznie już rok temu widziałem go u nas. A kwestia Jelenia jest dosyć nieprzyjemna - faktem jest, że uzgodnił warunki kontraktu z RKM, ogłosił wszem i wobec że będzie jeździł w Rybniku.
          Ale Cieślak miał mocne argumenty – Śledzia w WTS i... dosyć zaskakujące powołanie go do szerokiej kadry. Ja mam jednak pretensje tylko do Jelenia, bo postąpił nieprofesjonalnie.
          Czy RKM wygra walkę o niego? Nie, bo dla GKSŻ liczy się umowa pisana, a nie ustna. A ta pisana, będzie z WTS. Działacze mogą wystąpić przeciwko niemu do sądu z powództwa cywilnego, co trochę skomplikuje mu życie. Ale nie będzie miało wpływu na jego przynależność klubową.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• pirackamuza
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1908

No i zaczęliśmy sezon ligowy. I to udanie
            Toruń przeprasza za Radio Maryja
            www.bobofruty.pl

Comment

• dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
              Masz rację. Udanie!
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi

Noo, mecz odwołali.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Liga ruszyła i już widać kto będzie rządził. Toruń i Leszno mają najmocniejsze i najrówniejsze składy, Częstochowa z Pedersenem też namiesza, ale jak Hancock z Ułamkiem będą jeździli nierówno, a Gapiński przynajmniej u siebie nie będzie zbierał tych 8-9 pkt to będą raczej o brąz się bić z ZKŻ. Zieloną niby wszyscy na czarnego konia typują, ale dla mnie to oni mogą co najwyżej o brązie pomarzyć. Chyba że Lindgren z Walaskiem zaliczą świetny sezon, a Protasiewicz nie obniży formy.
                  Wrocław to chyba największa zagadka. Crump i długo nic. Max sobie pojeździł na słabej Bydgoszczy, ale już z Czewą nic nie pokazał, Jeleniewski jakby zagubiony, Słaboń jak zwykle ma wolne motory, a Schlein też porażka, zresztą do niego nigdy przekonany nie byłem. W tej sytuacji nieźle wypada niechciany w Ostrowie Węgrzyk, który podpisał umowę grzecznościową i miał nie być brany przy ustalaniu składu na ligę. Wiele na to wskazuje, że skład będzie po prostu 1 ligowy + samotny Crump. Czyli z Rzeszowem walka o 6 miejsce...
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1955

Pierwsza liga również ruszyła, trochę obawiałem się wyjazdowego spotkania Polonistów z Rekinami a to ze względu na brak objeżdzenia i kontuzję lidera, ale na szczęście poszło gładko.
                    Bydgoskiej drużynie już nie sponsoruje marka Kujawiak - GŻ wspaniałomyślnie zamieniła sponsora na Warkę
                    Last edited by Maremali; 2008-04-07, 21:39.
                    http://maremali.web-album.org/

Comment

• iommi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.07
                      • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pierwsza liga również ruszyła, trochę obawiałem się wyjazdowego spotkania Polonistów z Rekinami a to ze względu na brak objeżdzenia i kontuzję lidera, ale na szczęście poszło gładko.
                      Gładko to mało powiedziane. Gdyby wasi zawodnicy jechali na 100 procent możliwości do końca zawodów, RKM nie wyszedłby z 32 punktów.

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Ale Świder szaleje... Ciekawe jak długo, choć ja zawsze twierdziłem że ten koleś ma potencjał.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• iommi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.07
                          • 1522

Ale Świder szaleje... Ciekawe jak długo, choć ja zawsze twierdziłem że ten koleś ma potencjał.
                          Świder jest inteligentnym facetem, który, choć brylantowego talentu nie ma, dzięki swojej pracowitości ma szanse coś osiągnąć w tym sporcie. Ja mam cichą nadzieję, że nasi młodzi zawodnicy choć trochę się w niego zapatrzą i wezmą przykład. Niech on będzie jakąś odtrutką na mizerię Chromika i głupotę Szombierskiego. I ogólną rybnicką dupowatość, która opanowała ten sport w naszym mieście...

Comment

• babalumek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1207

W gazecie czytałem że jest jakiś konflikt w Rybniku na linii kibice - zarząd????
                            Wrocław zgodnie z przewidywaniami poległ w Gorzowie. Crump wygląda na to że powalczy poważnei w tym roku z Pedersenem o mistrza świata. 20 pkt robi wrażenie. Niestety reszta słabo, no na swoim poziomie pojechał Jędrzejak. Max obudził się pod koniec, Jeleniewski słabo, Sitera beznadziejnie, Schlein dno. Zamiast Schleina może by Węgrzyka spróbować jutro??
                            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

W Bydgoszczy wygrana z Wybrzeżem meczyk na styku przez całe spotkanie przewaga zaledwie kilku punktów, Emil Sajfutdinow prawie komplecik. Jonssonowi po dwóch biegach odnowił się ból ręki.
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• kiszot
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8108

Ciekawe czy kibice Rybnika,o ile tacy są,pojechali na ligowy mecz za granicę?
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X