Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

Tarnów w Ekstraklasie to była zupełna pomyłka. Oni by z pierwszej ligi nie wyszli.
    Pierwsza była ciekawe, 3 drużyny ostro rywalizowały, Poznań też nieźle, Grudziądz po niezłym początku będzie jeździł w barażach (kłopoty Kuntera pewnie też na to wpłynęły), Rawicz to też jakaś pomyłka.
    Podobno zabierają się za reaktywację żużla w Pile...
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• babalumek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1207

No i Crump zostaje we Wrocku, i to na 2 lata ! Powodem takiej szybkiej i bezproblemowej decyzji były: dobre połączenia lotnicze i korzystne umiejscowienie Wrocławia, zadowolenie z hoteli, pełna i terminowa wypłacalność klubu, a także dobrze układająca się współpraca z trenerem Cieślakiem. Podobno planuje się pozyskanie 2 dobrych "wspomagaczy" dla Australijczyka i walkę o coś więcej niż tylko utrzymanie. Może Ułamek? Może Kołodziej?
      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Szkoda, szkoda szkoda... że Jędrzejak sensacyjnie nie wszedł do przyszłorocznej edycji GP... Miałbym komu serio kibicować, a tak kolejny cykl raczej tak z dostawki sobie pooglądam. Ułamek to raczej będzie Kasprzak - bis, a Walasek według mnie będzie jeździł w kratkę. Do tego dziwne że wszedł Bjerre, po takim sezonie mało kto się tego spodziewał. W ogóle ciekawe są dywagacje prasy, komu tak naprawdę zależało a komu nie... Szkoda też Sulliwana.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

No, dzidku1960... jeszcze parę godzin
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

• arzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 2814

Gratulacje dla Torunia
            Było parę momentów, ale ogólnie mecz nudny, Kto wygrywał start wygrywał bieg.
            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            Bractwo Piwne
            Skład Piwa
            Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

Gratulacje dla Pirackiejmuzy i wszystkich Torunian!
              W tym roku karta się odwróciła, ale za rok kto wie jak będzie.
              Arzy, może dla Ciebie mecz był nudny bo stałeś z boku, ale dla nas Leszczynian (nie Lesznian jak to mówią w TVP) i Torunian taki nie był.
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• pirackamuza
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1908

Gratulacje dla LeszCZYnian za wspaniały doping do końca! To buduje!!!
                www.bobofruty.pl

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedzi
                  (...)
                  Arzy, może dla Ciebie mecz był nudny bo stałeś z boku, ale dla nas Leszczynian (nie Lesznian jak to mówią w TVP) i Torunian taki nie był.
                  Pewnie masz rację, ale musisz przyznać że mijanek nie było za wiele.
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3605

No, ale w przyszłym roku Bydgoszcz mistrzem Polski.
                    Zjednoczony dolar robi swoje, i mistrz w tym roku się Toruniowi należał. Dla mnie sezon praktycznie katastrofalny: Grudziądz, Częstochowa, Gorzów poniżej oczekiwań. Znacznie. Tylko moja Bydzia zrobiła swoje.
                    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• pirackamuza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                      No, ale w przyszłym roku Bydgoszcz mistrzem Polski.
                      A słonie są zielone, rosną na drzewach i noszą stringi
                      www.bobofruty.pl

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Może i mijanek nie za wiele, ale mimo wszystko ktoś kto narzekał w tym meczu na brak takich atrakcji na pewno nie był na ani 1 meczu we Wrocławiu... Według mnie kluczem do sukcesu w całym sezonie była, oprócz silnego i wyrównanego składu, postawa Holdera, który mimo że w wieku juniorskim w niektórych meczach był liderem drużyny. Podkupiliście go nam z Wrocka, podobnie jak skusiliście kasą Andersena... Ten już tak dobrze nie jeździ, ale zawsze można na 10 pkt u niego liczyć. Unii brakowało jeszcze 1 zawodnika solidnie punktującego, jak zawodził Kasprzak to o wynik już było ciężko, a jak Kościecha słabo jechał to w zamian dzień konia miał Jaguś, Holder czy Andersen, a często cała trójka więc ciut lepszy jednak Toruń. Zdziwił mnie spadek Rzeszowa. Mając takich zawodników jak Bjerre, Zagar czy Nicholls, do tego młody zdolny Lampart i przegrać z 1 ligowcem w barażu to trochę wstyd. Ciekawe czy Bjerre wróci do Wrocławia. Nie ukrywał że tor jak i wszystko inne mu u nas pasuje a w Rzeszowie czuł się źle przez co sezon praktycznie miał stracony. Próbowano rozmawiać z Kołodziejem, ale on nie wiem czemu podpisał kontrakt z Tarnowem i zamiast się rozwijać, będzie objeżdżał różne Kuciapy...
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• iommi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.07
                          • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)Zdziwił mnie spadek Rzeszowa. Mając takich zawodników jak Bjerre, Zagar czy Nicholls, do tego młody zdolny Lampart i przegrać z 1 ligowcem w barażu to trochę wstyd. Ciekawe czy Bjerre wróci do Wrocławia. Nie ukrywał że tor jak i wszystko inne mu u nas pasuje a w Rzeszowie czuł się źle przez co sezon praktycznie miał stracony. Próbowano rozmawiać z Kołodziejem, ale on nie wiem czemu podpisał kontrakt z Tarnowem i zamiast się rozwijać, będzie objeżdżał różne Kuciapy...
                          Żaden wstyd. Lotos mocno poukładał skład w ostatnich tygodniach i efektem tego jest wygrana w barażu. Na dodatek rzeszowianie strzelili sobie samobója z przygotowaniem toru i niespodzianka (mimo wszystko) gotowa. Ja cieszę się z udanej końcówki sezonu Renata Gafurova i mam nadzieję że za rok zobaczę go w Ekstralidze.
                          A Jasiu Kołodziej w Tarnowie został, bo sponsorzy z tego miasta zapewnili mu 100 procent budżetu na 2009 rok. Proste. A z tego co wiem, WTS proponował mu tylko pewną kwotę na przygotowania do sezonu i pomoc w poszukiwaniu sponsorów.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• arcy
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.07
                            • 7538

A co z Rybnikiem?

Comment

• iommi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.07
                              • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                              A co z Rybnikiem?
                              Ponad milion złotych długu na chwilę obecną i raczej mizerne perspektywy na ich spłatę. Są pewne miśki, które chcą przejąć żużel w tym mieście i robić go po swojemu, ale jeśli ktoś swoje działanie zaczyna od pomysłu wyemitowania cegiełek na pomoc dla rybnickiego żużla (20 zł sztuka), to ja już nie mam więcej pytań...
                              Z tego co słyszałem ostatnio, stowarzyszenie RKM ma wejść do SSA, przekazać zawodników i zespół ma startować w pierwszej lidze na licencji RKM. Znów panom pogratulować pomysłu należy - biorą do SSA stowarzyszenie, które chce przekazać kilkunastu bezwartościowych juniorów (bo przecie rynek młodych zawodników w tym kraju nie istnieje praktycznie), wycenionych ładnie żeby wyglądało że aport jest... Nie mówię już o paradoksie takim, iż w SSA miałoby być Stowarzyszenie które w tym roku złamało wszelkie możliwe zapisy kontraktowe ze wszystkimi swoimi zawodnikami (nie płacąc im praktycznie od maja), a więc jak na razie nie dostałoby nawet licencji na sezon kolejny.
                              Tak więc jakieś ściganie w tym Rybniku będzie, ale cienko to wygląda.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

Długi ma też Poznań i zapowiada, że będzie je spłacał. A to miałoby oznaczać np. skromniejszą kadrę w przyszłym roku. W sumie to nic złego, bo na obecnym poziomie organizacyjnym i finansowym PSŻ nie jest w stanie walczyć o awans, a dotychczasowe wysiłki nie pozwalały na nic więcej niż awans do "czwórki". I od razu wiadomo było, że nawet o 3. miejscu nie ma co marzyć. Różnicy między 4. a 5. czy 6. miejscem nie ma aż takiej wielkiej w sensie sportowym, ale w finansowym to i owszem.

Problemem może być zatrzymanie Skórnickiego, którego akcje po IMP i drużynowym tytule w Anglii poszły w górę. Choć pojawił się też pomysł, aby przyszłoroczną kadrę oprzeć na Skórnickim i Świderskim + paru przeciętnych seniorach. Zostaną pewnie Pytel i Dziatkowiak (koniec wieku juniora). Trzeba też pozyskać choć jednego sensownego juniora - być może po kiepskim sezonie w Ostrowie będzie szansa na powrót Piaszczyńskiego. Do tej pory Poznań nie miał najlepszych doświadczeń z obcokrajowcami, ale teraz ze względów finansowych być może będą musieli się lepiej rozejrzeć.

Comment

Przetwarzanie...
                                X