Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Zatwierdzono kalendarz GP na przyszły rok, wreszcie termin bydgoskiego GP nie koliduje ze zlotemComment
-
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Last edited by ART; 2008-10-28, 21:07.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Dla studentów wakacje są też we wrześniu - przynajmniej dla tych pilnych A poważniej - nie oglądałem kalendarza GP, po prostu zwróciłem uwagę iż zlot może odbyć się w pierwszy weekend września w 2009 bo trzeba będzie to zgrać z Koźlakami.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Znany jest już skład Atlasu Wrocław na następny sezon. Lider Jason Crump będzie miał, mam nadzieję, solidne wsparcie w osobie Scotta Nichollsa. ja liczę u niego na 10-12 pkt u siebie i 7-10 na wyjeździe. Do tego drugi nowy nabytek z Rzeszowa, Davey Watt. Ten to wielka zagadka jak sobie poradzi. Skład uzupełnią Tomasz Jędrzejak i Daniel Jeleniewski, czyli taka jak dla mnie niezła 2 linia, która może nie zawsze, ale czasem może fajnie zaskoczyć. Do tego juniorzy - wychwalany wszem i wobec Maciek Janowski i Ben Barker, który co prawda zaprezentował się w tym sezonie w ilościach śladowych, jednak pozostawił po sobie dobre wrażenie. Nowy klub znalazł już sobie Słaboń, chyba wciąż jeszcze szukają Sitera i Węgrzyk. Może nie jest to drużyna na mistrza, ale powinni się włączyć do walki choćby o brązowy medal.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Węgrzyk z dużą dozą prawdopodobieństwa zostanie w WTS. I powalczy o skład, a jeśli mu się nie uda odejdzie na mały kontrakt. Tak sytuacja wyglądała na końcówkę grudnia przynajmniej...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Przez te święta trochę mi pamięć przewietrzała, ale na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda z nim tak, że zamierzał walczyć o miejsce w składzie tak jak to zrobił rok temu, ale Cieślinho nie bardzo się to uśmiecha, bowiem podpisano kontrakt z kolejnym podobno zdolnym Szwedem - juniorem - Anderssonem i w razie jakichś kontuzji wolałby stosować ZZ albo postawić jak nie na Szweda to na Madsena - juniora z Danii który za rok przechodzi do seniorów a nie miał okazji się pokazać. Tak więc Węgrzyk ma w zasadzie 3 tyg na znalezienie sobie klubu. Powinno mu się udać, według mnie jest to solidny zawodnik na 1 ligę.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Węgrzyk jednak w Rybniku. To efekt orzeczenia GKSŻ w sprawie Petera Ljunga - RKM podpisał z nim kontrakt,l który jednak okazał się nieważny. A jako że rybniczan nie stać na płacenie za wypożyczenie go z Tarnowa (a zapłacić trzeba), postawiono na Węgorza.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
-
Comment