Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Coś czuję, że Zielonka może wskoczyć na podium. Czewa, mimo całej mojej sympatii dla Lwów, to drużyna łatana. A poza tym liga będzie na styku w tym roku.
    A Ty, Krzyżaku jeden, się tak nie napinaj. Jak Plech wyrzuci ze składu tego dywersanta Chrzanowskiego i Jonsson dojdzie do formy, to 6 miejsce spokojnie wyciągniemy. A wasz miszcz patykiem na Wiśle pisany.
    Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2009-04-27, 15:53.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3607

No, wreszcie! Jonsson się przebudził. Za to Chrzanowski powinien natychmiast z hukiem wylecieć ze składu - chyba nawet Jędzrzejewski lepiej byt pojechał (dwa lata temu w Częstochowie miał 2 oczka, a Okoniewski 6).
      Poza tym w tym roku wszystkie ligi będą w miare wyrównane. Brawa dla Rybnika za zwycięstwo nad Ostrowem.
      No i buków się udało

Też Was kocham.

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Spóźniony i mam łatwiej, ale typa dodam:
        1. Unia Leszno - mimo że zespół na razie w dość słabej formie, ale w trakcie sezonu powinni się przebudzić.
        2. Unibax Toruń - brak juniora na miarę Holdera, który załatwił im tytuł rok temu.
        3. Falubaz Zielona Góra - jak ktoś wyżej napisał, nigdy cały zespół nie może trafić z formą, ale wydaje się że Protaś i Iversen mogą mieć dobry sezon, a i Walasek z Lidgrenem powinni swoje zrobić.
        4. Stal Gorzów - Gollob, Karllsson, Holta i Zagar, wystarczy że u siebie będą wygrywać
        5. Włókniarz Częstochowa- brakuje Ułamka, pewne utrzymanie
        6. WTS Wrocław - chyba wyżej się nie da, ja wciąż wierzę że się przebudzą, ale po tym co pokazali w Gorzowie... Miało być 2 liderów, lider krajowy, dwóch solidnych z 2 linii i świetny junior, wychodzi że Crump i nic poza tym.
        7. Polonia Bydgoszcz - Jonsson i Sajfutdinov wspomagani przez Linbaecka powinni dać radę.
        8. Wybrzeże Gdańsk - Andersen klapa, a jak pojedzie, to Bjerre zawali, Skórnicki czasem kilka pkt przywiezie i tyle. Za mało.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

Ostatni bieg, ostatni wiraż i jedyne wyprzedzenie w całym meczu. Najważniejszy punkt Holdera w tym sezonie. A Miedziak jest wielki!
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Jedyne bo dalej nie zrobili remontu torowiska. Będzie remont po sezonie. Ale szok. Oglądałem transmisję mniej więcej do połowy meczu i potem musiałem wyjść, myślałem że dowiozą może nie tak wysoko jak wówczas prowadzili ale jednak. Jak oni to mogli przegrać... Nawet Crump widzę że słabo, 10 pkt u siebie to dla niego mało. Nicholls tradycyjnie słabizna. A pogrążył nas tak nielubiany Holder - gówniarz jeden za kasą zwiał do Torunia i wystawił się plecami nawet do swego mentora Crumpa. Nie ma sprawiedliwości...
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• zgroza
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2008.03
              • 3607

Obie Stale dostały po dupie, aż gwizdało. Ogólnie w lidze wygląda na to, że w Ekstralidze będzie walka... o utrzymanie. Bo to,. że Toruń idzie na misia, widać jak na dłoni.

Bydgoszcz pojechała bardziej niż kiepsko. Jeżeli w Gdańsku wykręcamy mniej niż 40 punktów, to jest źle. I ja się pytam: gdzie jest Siopek? Czy Chrzanowski nigdy nie jeździł w Gdańsku?
              Ogólnie, kol. Tillinger to jakaś porażka. Pamiętacie sezon 2004? Po upadku klubu zestawiliśmy skład desperacki: Jonsonn, Smith, Robacki, Krzyżaniak i w pięknym stylu utrzymaliśmy się w lidze. Potem jeszcze rok konia Sawiny i odkrycie Sajfutdinowa. Wszystko to dzięki Sawarskiemu. Przychodzi Tillinger i zaczynamy rzęzić. Kto widział, żeby kontraktować gracza po zupełnie nieudanym sezonie w 12 lidze do Ekstraligi? Kto widział, żeby drugą linię stanowiły dwie katastrofy i jeden młody gracz o umiejętnościach pierwszoligowych? Czemu nikt nie pomyślał o Słaboniach, Ferjanach, Miśkowiakach chociaż? Ręce opadają...

Też Was kocham.

Comment

• Gopher
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.10
                • 450

A jak tam głosowanie sms-owe w Toruniu? Można trąbić czy nie? Mam nadzieję że nie.
                Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• arcy
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.07
                  • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czy Chrzanowski nigdy nie jeździł w Gdańsku?
                  Chrzanowski ostatnio sprawia wrażenie, jakby dopiero zaczynał karierę. Nie chciał zostać w Gdańsku, i teraz w GKS-ie powinni skakać z radości.

Comment

• babalumek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1207

Zobaczyłem wynik 41:49 w Lesznie - pomyślałem wreszcie zaczęli jeździć !!! Wcześniej specjalne treningi, przyjazdy zagranicznych młodzików, mobilizacja, ale tuż przed meczem śmierć ojca Jeleniewskiego i wiadomo było że Jelenia zabraknie co w obecnej sytuacji kadrowej jest osłabieniem. Ale tylko 8 pkt straty! Wszystko się wyjaśniło po zdobyczach punktowych - 18 pkt Jasona... ja nie wiem ile on jeszcze będzie miał siły ciągnąć ten wózek nieudaczników za sobą. Chyba że tak jak mówił - jeździ tu bo dobrze mu pod względem wypłacalności, położenia, współpracy z klubem i trenerem. Wreszcie zaczyna jeździć Janowski, mam nadzieję że dla dobra naszego całego żużla - będzie tylko z nim lepiej. Ale reszta... no ludzie... Jędrzejak już chyba dno osiągnął, choć z jego charakterem kto wie ile to potrwa. Nicholls też zagadka, wygląda na to że albo ze sprzętem nie trafił albo z formą i cały sezon może mieć taki. Ten wynik to mimo wszystko porażka. Jedyny plus to postawa Janowskiego.
                    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3607

Jeżeli brać pod uwagę wyniki dzisiejszego GP (trzech polonistów w półfinałach, wygrana Emila, 3 punkty Adamsa) to jutro mielibyśmy zwycięstwo w kieszeni. Ale nasi pewnie będą zmęczeni po dzisiaj, Sajfutdinow pewnie się trochę poobijał w upadku i pewnie Davidsson i Chrzanowski pojadą dla Byków. Bladź.
                      A co do przebiegu biegu finałowego - Sajfutdinow wyraźnie pierwszy się złożył w zakręt. Nie znam na pamięć regulaminu, ale jeżeli to decyduje, to Grodzki miał rację. A występ Nichollsa może zwiastować spadek Sparty.

Też Was kocham.

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                        A występ Nichollsa może zwiastować spadek Sparty.
                        Nie kracz
                        Jadę dzisiaj zobaczyć na żywo co oni wyprawiają w tym sezonie. Zobaczymy, ale będzie ciężko. Crump po dobrym występie w GP może znowu trochę słabiej pojechać (czyli nie komplet), więc jak druga linia zawali to przy równej jeździe Falubazu polegniemy. Ale punkty dzisiaj po prostu trzeba zrobić, na dodatek liczę na tradycyjnie słabą postawę Zielonki na wyjazdach, głównie jej duetu Lindgren - Iversen oraz braku Zengoty.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

Dzisiaj może nastąpić pierwsza (i mam nadzieję, że jedyna) porażka Unibaxu - Kościecha jeszcze nie doszedł do siebie, Holder się zabawił w motokrosistę i złamał obojczyk... Ale jestem optymistą
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

Comment

• babalumek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1207

Ja pier.... pierwszy raz wybrałem się na mecz do Wrocka w tym sezonie i klamkę pocałowałem...
                            3 dni lało prawie całe dnie, wchodzę rano na neta spodziewając się że meczu nie będzie, ale co widzę - informacja oficjalna że wszystko ok, tor nie ucierpiał, nie panikować, przyjeżdżać. Dzisiaj na zmianę słońce, chmury i deszcz, ale lepiej jak było np wczoraj. Wystarczyło kilka minut ulewy ok. 14 i odwołali spotkanie, ale nie o 14 tylko jakoś później. A później już nie padało. Paranoja. Ile to razy padało cały dzień, trochę słońca się pokazało i już - szykujemy tor żeby mecz się odbył. A tu zrobiono ludzi w bambuko.
                            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

Byłem na meczu z Falubazem, wygranym 47:43 i nadal to samo: start i jazda gęsiego. Wczoraj nie mogłem niestety się wybrać na mecz z Lesznem ale miła niespodzianka: 49:41. Przełomu jakiegoś jednak nie było. Nadal Crump, no i Janowski się przebudził, chłopak zaczął naprawdę jeździć na miarę oczekiwań, w ogóle juniorzy to teraz nasza ostoja... No niech będzie 7 pkt Watta to też jakiś przebłysk. Poza tym na swoim niezłym poziomie Jeleniewski a reszta, czyli Ogórek i niejaki McGowan, wypożyczony w miejsce odstawionego, wygwizdywanego Nichollsa, cieniutko. Ale wyjazdów to ja w ogóle nie widzę. Przestaje jeździć Jeleń, i koniec. Na samym Crumpie i juniorze Janowskim wyniku się nie zrobi. Nie wiem czy ten McGowan to dobre wyjście. Podobno nieźle sobie radzi w Anglii i Szwecji, ale czy coś zdziałał w Ostrowie???
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• iommi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.07
                                • 1522

Myślałem że nic mnie już nie zaskoczy ze strony panów rządzących RKM Rybnik, a tu proszę - zakontraktowali Pawła Hliba. I ja już nie mam więcej pytań. Zastanawiam się tylko, czy tęsknota za Szombierskim, który tor zamienił na ławeczkę pod sklepem, jest tak wielka, że takie indywiduum trzeba do miasta sprowadzać?

Comment

Przetwarzanie...
                                X