Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
    To właśnie miałem na myśli i jeszcze poziom kibiców...
    Rozumiem że macie na myśli mecz Falubazu ze Stalą, ale może więcej konkretów? Bo ja nie widziałem, byłem w trasie, ale rozumiem że chodzi Wam o kontynuowanie meczu po wiadomości o śmierci Lee?
    A wcześniej byłem na feralnym meczu Sparty ze Stalą Rzeszów i widziałem upadek Richardsona na żywo. Będąc na meczu myślałem że to efekt koleiny lub dziur na wyjściu z pierwszego łuku, bowiem widać było wyraźnie w meczu że coś jest nie tak na tym kawałku toru i oprócz Anglika były tam jeszcze co najmniej 2 upadki, a w każdym biegu ktoś się ratował przed kraksą. Widać było że przywalił w bandę na jej odcinku "drewnianym", ale wydawało się wszystkim że skończyło się na ogólnych potłuczeniach - może jakieś złamanie, wstrząs mózgu... Odwieziono go do szpitala na badania - taki był komunikat i każdy zajął się meczem. Wieczorem jadę autem i nagle słyszę w wiadomościach Radia Wrocław że Lee Richardson zmarł na stole operacyjnym... szok... Dzisiaj oglądałem na necie filmik z wypadku, rzeczywiście jednak zahaczył o inne motory i raczej w tym wypadku stan toru nie miał nic do rzeczy... W piątkowej Wrocławskiej czytałem zapowiedź wczorajszego meczu. Gazeciany znawca, red. Koerber śmiało stawiał tam tezę że Anglik powinien udać się do... psychiatry, ponieważ jego słaba postawa w tym sezonie miała rzekomo podłoże psychiczne- bał się odkręcać manetkę z gazem aby wyprzedzać robiących błędy rywali... Od razu przyszło skojarzenie że już coś z nim było nie tak ostatnio i jakby bał się czegoś i coś złego przeczuwał... Spoczywaj w pokoju Lee[*]
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedzi
      Rozumiem że macie na myśli mecz Falubazu ze Stalą, ale może więcej konkretów? Bo ja nie widziałem, byłem w trasie, ale rozumiem że chodzi Wam o kontynuowanie meczu po wiadomości o śmierci Lee?
      Nie chodzi już nawet o to, że nie przerwali meczu ale o zachowanie żużlowców, działaczy, kibiców i przede wszystkim sędziego. Zgroza...

Po niemal godzinie gorszących scen w parkingu stadionu w Gorzowie sędzia Marek Wojaczek zdecydował się na przerwanie spotkania Stal z Falubazem.

Ciężko to opisać to trzeba było oglądać.

A tor we Wrocławiu, moim zdaniem był niebezpieczny, przynajmniej tak to wyglądało w tv.
      Ostatnia zmiana dokonana przez tomolek; 2012-05-14, 21:33.
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

Usłyszeć jak Krzysiu Kasprzak mówi po angielsku - bezcenne...
        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• fans
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.04
          • 195

Rafał Wilk zdobył złoty medal igrzysk paraolimpijskich.Piszę to w tym temacie z premedytacją,wszak jest z naszej żużlowej familii.

Comment

• Jowit
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.07
            • 12

niedziela

Falubaz- Stal już w niedzielę.! Jakie typowanie na dwumecz?

Comment

• tomolek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 1752

Po kontuzji Zmarzlika - Morawski
              www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Jowit
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.07
                • 12

Taką mam nadzieję, chyba że znowu Holta pojedzie "swoje" czyli słabizna

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

A ja siłą rzeczy wybieram się na Sparta - Wybrzeże. Dwumecz, ale o utrzymanie...
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• tomolek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 1752

A ja wciąż liczę na awans...
                    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• fans
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2010.04
                      • 195

Drugi medal Rafała Wilka.

Comment

• tomolek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Po kontuzji Zmarzlika - Morawski
                        Po dzisiejszym przykrym wydarzeniu nie jestem taki pewien... Swoją drogą Pedersena należałoby się pozbyć zanim kogoś zabije.
                        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

A co niby takiego wczoraj zrobił Pedersen?

Comment

• tomolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                            A co niby takiego wczoraj zrobił Pedersen?
                            To co zwykle, pojechał bez szacunku dla rywala. Wiózł w płot Jonsona...
                            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Przecież Pedersen zawsze dojeżdża do bandy tylnym kołem blokując atak po dużej i taki doświadczony zawodnik jak Jonsson, który jezdzi tyle lat powinien to wiedzieć. Ja akurat lubię Pedersena, rzecz jasna jestem świadomy jego bezwzględnej jazdy, ale wydaje mi się, że akurat w tym przypadku jego manewr nie był chamski. Jechał swoim torem jazdy, ani się nie oglądał, ani nie wykonywał nagłych ruchów w lewo. AJ powinien zamknąć gaz i by jechał dalej cały i zdrowy.

Comment

• babalumek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1207

Ja wczoraj oglądałem szalonego Nickiego z trybun Stadionu Olimpijskiego we Wrocławiu. Zaliczka 14 punktowa nie jest zła i przed spotkaniem wziąłbym coś takiego w ciemno. Jednak mogło być lepiej. Zaskakująco dobrze zaprezentował się Monberg, który szczególnie popisał się w jednym z biegów szarżą mijając na pierwszym łuku dwóch rywali. Juniorzy, mimo że słabo punktowali, to jednak i tak nieźle w porównaniu z tym co wyczyniają przez cały ten sezon. Jędrzejak poza ostatnim biegiem zrobił swoje, na plus mający niebywale szybkie motory Woffinden. Lindgren nierówno, tak jak Ułamek. U gości poza Pedersenem sami statyści. Zaskoczył Suchecki, który jednak punkty robił wyłącznie w parze z Nickim. W rewanżu powinni obronić zaliczkę, a potem ciekawe starcie z wiceliderem I ligi.
                                MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

Przetwarzanie...
                                X