Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
    Przecież Pedersen zawsze dojeżdża do bandy tylnym kołem blokując atak po dużej i taki doświadczony zawodnik jak Jonsson, który jezdzi tyle lat powinien to wiedzieć. Ja akurat lubię Pedersena, rzecz jasna jestem świadomy jego bezwzględnej jazdy, ale wydaje mi się, że akurat w tym przypadku jego manewr nie był chamski. Jechał swoim torem jazdy, ani się nie oglądał, ani nie wykonywał nagłych ruchów w lewo. AJ powinien zamknąć gaz i by jechał dalej cały i zdrowy.
    To, że zawsze dojeżdża do bandy nie znaczy, że to jest ok. Większość zawodników zostawia jednak zawsze trochę miejsca w tej sytuacji. Zamknięcie gazu to nie zaciągnięcie hamulca, AJ już w tej sytuacji nic nie mógł zrobić. Poza tym to GP tu się gazu tak łatwo nie odejmuje.
    Nie zgodzę się, że jechał swoim torem jazdy. Wiedział, że Jonsson idzie "po dużej" i gwałtownie od krawężnika wyniósł się aż pod samą bandę. To nie był naturalny tor jazdy...
    Nikuś zawsze jest nie winny, nigdy nie widziałem żeby się do czegoś przyznał. Jego samego wystarczy deflektorem musnąć i jak zobaczy, że go ktoś wyprzedza teatralnie kładzie się na torze. A te jego napady furii są wyjątkowo żenujące. To nie jest sport dla psychopatów.
    Na koniec jeszcze taka refleksja, że w mało której drużynie się Nikuś przydaje. Drugiego tak samolubnego zawodnika nie widziałem, jazda parą brzydzi go jak niepełnosprawni Korwina A i atmosferę w drużynie też potrafi spieprzyć.

A ja wczoraj oglądałem jak Motor zlał Grudziądz, Watt z juniorami przegrywał Niestety awans a nawet baraże mało realne... A wydaje mi się, że lepiej byśmy powalczyli ze Spartą niż GTŻ.
    Last edited by tomolek; 2012-09-10, 16:25.
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Od wielu lat Rzeszów nie był tak blisko medalu jak w sezonie gdy Nickuś u nas jeździł. Nawiasem mówiąc Watt wtedy miał sezon życia

Comment

• tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

Ja nie twierdzę, że to zły zawodnik, on ma tylko źle w głowie.
        Swoją drogą to Nikuś jakieś medale z DMP ma?
        www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Nie wiem. Może z Zielonej Góry z dawnych lat.

Comment

• fans
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.04
            • 195

Pewnie myślicie o tym najcenniejszym złotym.Wydaje mi się że nie.Też myślę że facet ma troszkę zryty beret.Przykład,ostatnio byliśmy na memoriale Nazimka i Richardsona,zawody spokojne żeby nie powiedzieć dosyć nudne tylko Pedersen woził kolegów po płotach.

Comment

• babalumek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
              Na koniec jeszcze taka refleksja, że w mało której drużynie się Nikuś przydaje. Drugiego tak samolubnego zawodnika nie widziałem, jazda parą brzydzi go jak niepełnosprawni Korwina A i atmosferę w drużynie też potrafi spieprzyć.

A ja wczoraj oglądałem jak Motor zlał Grudziądz, Watt z juniorami przegrywał Niestety awans a nawet baraże mało realne... A wydaje mi się, że lepiej byśmy powalczyli ze Spartą niż GTŻ.
              Ja akurat wrażenie mam nieco inne, tydzień temu pomagał Sucheckiemu jak mógł i innym też, blokując nawet naszych zawodników aby kolega z tyłu zmniejszał dystans, o co zresztą były do Nickiego pretensje po biegach.
              A czy ze Spartą byście lepiej powalczyli... Kto wie, ale ja obstaje jednak przy Ekstraligowych drużynach
              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
                Ja akurat wrażenie mam nieco inne, tydzień temu pomagał Sucheckiemu jak mógł i innym też, blokując nawet naszych zawodników aby kolega z tyłu zmniejszał dystans, o co zresztą były do Nickiego pretensje po biegach.
                A czy ze Spartą byście lepiej powalczyli... Kto wie, ale ja obstaje jednak przy Ekstraligowych drużynach
                No w sumie każdy może się zmienić :-)

Zgadzam się, że faworytem jest drużyna z ekstraligi, ale uważam, że mamy szansę osiągnąć lepszy wynik niż Start. Za godzinę, dwie będzie wszystko wiadomo...
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• tomolek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 1752

A tym czasem w Toruniu niezłe jaja...
                  www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• fans
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.04
                    • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
                    A tym czasem w Toruniu niezłe jaja...
                    Czasami zastanawiam się dla kogo jest ten sport.Dla działaczy Pzm/Gksż,działaczy klubowych,sędziów,zawodników bo czy dla kibiców to mam wątpliwości.Apator -Unia 6 minut.

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans
                      Czasami zastanawiam się dla kogo jest ten sport.Dla działaczy Pzm/Gksż,działaczy klubowych,sędziów,zawodników bo czy dla kibiców to mam wątpliwości.Apator -Unia 6 minut.
                      Masz całkowitą rację. Takie skandale rujnują ten wspaniały sport. 15 tys ludzi przychodzi na mecz który się nie odbywa, bo jeden z zawodników spóźnia się 6 minut... W piłce też się czasem zdarza że jakaś (cała) drużyna spóźnia się na mecz i jakoś się czeka i gra (choćby te 15 min). Niedawno przepychanki związane ze śmiercią Richardsona, teraz to. Pomniejszych rzeczy można by dużo wymieniać, że wspomnę teraz tylko o pomyśle 6 drużyn w Ekstralidze na który ostatnio się natykam, jak rok temu zwiększano liczbę drużyn do 10.
                      Sparta cudem dalej walczy o Ekstraligę. Miałem wątpliwości po pierwszej części zawodów o wynik, jednak w porę odnalazł się głównie Lindgren i wynik uratowali. Uffffff..... Brak walecznego Woffindena to chyba jednak osłabienie. Chociaż jakby w Gdańsku Jonasson jechał zdrowy to... dobrze że się tak skończyło.
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1955

Dzisiaj w Vojens młody Duńczyk M.J.Jensen najpierw Golloba pozbawił występu w półfinale, a w biegu finałowym swojemu rodakowi 3-krotnemu mistrzowi świata na ostatnim łuku pokazał plecy. Gratulacje dla młodzieży
                        Jeśli chodzi o szopkę w Toruniu to nie dość, że sędzia i kierownik drużyny Aniołów nie potrafią dodawać. Ciekawe, gdzie kończyli szkoły to jeszcze ta sytuacja pokazuje, że nie ważni są kibice zgromadzeni na stadionie, transmisja TV (czytaj sponsorzy, reklamodawcy) i reputacja polskiej ekstra-ligi ponoć najlepszej na świecie - najważniejszy dla zarządu klubu jest występ w finale. Druga sprawa zastanawiające jest, że Gregowi nigdy nie zdarzyło się spóźnić na zawody rangi GP a na ważne mecze w Polsce to nie pierwszy raz.
                        Last edited by Maremali; 2012-09-22, 21:41.
                        http://maremali.web-album.org/

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Ta szopka w Toruniu ma też inny wymiar. Cieślak zachował się wyjątkowo sprytnie i z wyrachowaniem.

Z pewnością był świadomy, iż jego KSM drużyny wynosi nieco ponad 34 punkty.Wyczuł, że sędzia tematu nie ogarnia i da walkower.Nie protestował gdyż wiedział, że wtedy mecz będzie jechał bez Grega Hancocka.A co się stało ? Rozpłakał się podczas wywiadu, fotoreporterzy z SF.pl narobiły zdjęć załamanego Mareczka, aż tutaj nagle - Hmmm ... przecież ja nie liczyłem KSM! O i jest ! Spełnialiśmy minimum ! Ale szczęście! Trzeba mecz powtórzyć ... tyle, że z Gregiem Hancockiem.

Comment

• tomolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
                            Dzisiaj w Vojens młody Duńczyk M.J.Jensen najpierw Golloba pozbawił występu w półfinale, a w biegu finałowym swojemu rodakowi 3-krotnemu mistrzowi świata na ostatnim łuku pokazał plecy. Gratulacje dla młodzieży
                            Zobaczyć minę Nikusia - bezcenne. Ale młodego na podium jeszcze podczas hymnu opieprzał Trzeba jednak mu przyznać, że całe zawody jeździł świetnie i o dziwo czysto. Ale to chyba dlatego, że nikogo nie musiał wyprzedzać i nikt go nie gonił aż do finału

Ta szopka w Toruniu ma też inny wymiar. Cieślak zachował się wyjątkowo sprytnie i z wyrachowaniem.
                            Naprawdę myślisz, że Cieślak jest aż tak sprytny?

Ps: Lublin przeprasza za sędziego Lisa...
                            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Cieślak to stary lis Jeśli chodzi o fachowość, znajomość kruczków regulaminowych, umiejętne reagowanie na sytuację w trakcie meczu, chyba nie ma i długo nie będzie lepszego od niego.

A co do Grand Prix, zabawnie będzie dopiero jak Nickiemu zabraknie 2 pkt do zwycięstwa w generalce

Comment

• tomolek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 1752

A co do Grand Prix, zabawnie będzie dopiero jak Nickiemu zabraknie 2 pkt do zwycięstwa w generalce
                                Daj Boże! Czas na młodzież.
                                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

Przetwarzanie...