Miejmy nadzieję że obejrzymy piękne wyścigi na naszym stadionie z klatkami,których wstydziłoby się najgorsze zoo.Na pocieszenie dodam,że piękny stadion to nie wszystko patrz Toruń i atmosfera na zawodach ligowych.
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
W Pradze nasza reprezentacja seniorów ponownie na najwyższym podium - tym razem już bez Golloba.
Comment
-
-
Dla mnie to jednak spore zaskoczenie. Poza Hampelem nie mieliśmy zawodniak z najwyższej półki. Fakt że defekt Nickiego na 2 pozycji i w pełni wykorzystany joker nam pomógł, ale mimo wszytko wielka sprawa.
Mnie jednak najbardziej interesuje liga a tu Sparta nadal heroicznie walczy. Dzisiaj mecz do 1 bramki i praktycznie spuszczamy Bydgoszcz do 1 ligi...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Dziś świetne i zaskakujące GP. Znów potwierdziło się, że jak Hampel nie poczołga się i nie ukradnie startu - to na dystansie jest kiepsko.Last edited by Rzeszowiak; 2013-08-03, 22:30.
Comment
-
-
Tak jak przeczuwałem zawody w Rzeszowie okazały się bardzo ciekawe.Piątka zawodników już na wejściu w pierwszy łuk robiła sporo zamieszania,tak że każdy z zawodników miał szanse przedrzeć się na prowadzenie na dojściu do prostej.Tor na moje oko był dosyć twardy mimo to było sporo mijanek.Walka trwała na całej szerokości i długości toru,co przy dzisiejszych realiach sportu żużlowego jest sporą atrakcją.Występ naszego rodzynka Stana Burzy był bardzo dobry, zważywszy że był to jego pierwszy występ na tego typu motocyklu(nie licząc piątkowego treningu). Ciekawostką był występ czeskiej nastolatki Krupnickowej.Na minus całej imprezy należy zapisać czas trwania turnieju i problemy z kosmetyką toru.Olbrzymim zaskoczeniem dla mnie była frekwencja na tych zawodach.Na trybunach zasiadła garstka fanów w tym grupki obcokrajowców z zachodniej i południowej granicy.Po przemyśleniu sytuacji doszedłem do wniosku że tego typu zawody nie mogą być atrakcyjne dla naszych rodaków, bo przecież nasi nie wygrywają pięć do jednego,nie zbluzga się kibiców gości i nie dołoży się ich drużynie tak że nie wyjdą z dwudziestki.A po powrocie do domku poprawi im się na Sportowych Faktach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans Wyświetlenie odpowiedziTak jak przeczuwałem zawody w Rzeszowie okazały się bardzo ciekawe.Piątka zawodników już na wejściu w pierwszy łuk robiła sporo zamieszania,tak że każdy z zawodników miał szanse przedrzeć się na prowadzenie na dojściu do prostej.Tor na moje oko był dosyć twardy mimo to było sporo mijanek.Walka trwała na całej szerokości i długości toru,co przy dzisiejszych realiach sportu żużlowego jest sporą atrakcją.Występ naszego rodzynka Stana Burzy był bardzo dobry, zważywszy że był to jego pierwszy występ na tego typu motocyklu(nie licząc piątkowego treningu). Ciekawostką był występ czeskiej nastolatki Krupnickowej.Na minus całej imprezy należy zapisać czas trwania turnieju i problemy z kosmetyką toru.Olbrzymim zaskoczeniem dla mnie była frekwencja na tych zawodach.Na trybunach zasiadła garstka fanów w tym grupki obcokrajowców z zachodniej i południowej granicy.Po przemyśleniu sytuacji doszedłem do wniosku że tego typu zawody nie mogą być atrakcyjne dla naszych rodaków, bo przecież nasi nie wygrywają pięć do jednego,nie zbluzga się kibiców gości i nie dołoży się ich drużynie tak że nie wyjdą z dwudziestki.A po powrocie do domku poprawi im się na Sportowych Faktach.
Przyglądając się filmikom w necie wydaje mi się, że technika pokonywania łuków jest delikatnie inna...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziTo napisz jeszcze jaka jest różnica w odbiorze klasycznego speedway a long tracku...
Przyglądając się filmikom w necie wydaje mi się, że technika pokonywania łuków jest delikatnie inna...
Comment
-
-
Na trybunach zasiadła garstka fanów
Prawdopodobnie zdecydowała pora dnia, dzień tygodnia, słabe rozkreklamowanie, mało znanie tej odmiany hasi itp. no i sam Rzeszów.
No i spadła Marma do I ligi,(nie wiadomo czy się śmiać czy płakać)
Może pójdę po sezonowej przerwie na jakieś zawody, bo coś czuję, że spora grupka "naszych wychowanków" powróci do swojego macierzystego klubu
Comment
-
-
NIGDY NIE SPADNIE ! HEJ SPARTA NIGDY NIE SPADNIE !!
A przed sezonem ogólna opinia była taka że spadnie Sparta, chyba Gniezno i nie wiadomo kto...
A jak się okazało ze Rzeszów spada to nie tylko we Wrocławiu ludzie skakali z radości...
Sezon najlepszy od lat, wiele meczów rozstrzyganych w ostatnich biegach, olbrzymia dramaturgia a na koniec ostatni bieg w Bydgoszczy który decydował o być albo nie być w Ekstralidze dla dwóch ekip... Niesamowity rok i aż żal że tak szybko to się skończyło...
A teraz znowu wszystko wywracają do góry nogami...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzibyło chyba raptem tysiąc ludzi
Prawdopodobnie zdecydowała pora dnia, dzień tygodnia, słabe rozreklamowanie, mało znanie tej odmiany hasi itp. no i sam Rzeszów.
No i spadła Marma do I ligi,(nie wiadomo czy się śmiać czy płakać)
Może pójdę po sezonowej przerwie na jakieś zawody, bo coś czuję, że spora grupka "naszych wychowanków" powróci do swojego macierzystego klubu
Comment
-
-
Witam,
co tu taka cisza, a....
Choć wydaje się to nieprawdopodobne - nie doszedł do skutku mecz rewanżowy finału Enea Ekstraligi. Goście odmówili wyjazdu na tor, więc sędzia "odgwizdał" walkower. Stelmet Falubaz mistrzem Polski!
Ale ja też w innej sprawie.
Jak już na pewno wiecie od dłuższego czasu walczymy o żużel w Poznaniu !!
Kto z Poznania może zagłosować TUTAJ
A pozostali proszenie są o pilne polubienie naszego filmiku reklamującego nasz projekt TUTAJ
Film który wygra będzie emitowany przez tydzień w lokalnej telewizji !
Dziękuję za poparcie i pomoc
Wasze
Comment
-
-
Kto z Poznania może zagłosować do 29-09-2013 tutaj
Comment
-
Comment