Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fans
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.04
    • 195

Miejmy nadzieję że obejrzymy piękne wyścigi na naszym stadionie z klatkami,których wstydziłoby się najgorsze zoo.Na pocieszenie dodam,że piękny stadion to nie wszystko patrz Toruń i atmosfera na zawodach ligowych.

Comment

• Maremali
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1955

W Pradze nasza reprezentacja seniorów ponownie na najwyższym podium - tym razem już bez Golloba.
      http://maremali.web-album.org/

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Dla mnie to jednak spore zaskoczenie. Poza Hampelem nie mieliśmy zawodniak z najwyższej półki. Fakt że defekt Nickiego na 2 pozycji i w pełni wykorzystany joker nam pomógł, ale mimo wszytko wielka sprawa.
        Mnie jednak najbardziej interesuje liga a tu Sparta nadal heroicznie walczy. Dzisiaj mecz do 1 bramki i praktycznie spuszczamy Bydgoszcz do 1 ligi...
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

O ile po czołgiście można spodziewać się było niezłego wyniku, to uważam, że bohaterem wieczoru był Janowski. Dudek jak na debiut w zawodach tej rangi też świetnie.

Comment

• Rzeszowiak
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2009.04
            • 1597

Dziś świetne i zaskakujące GP. Znów potwierdziło się, że jak Hampel nie poczołga się i nie ukradnie startu - to na dystansie jest kiepsko.
            Last edited by Rzeszowiak; 2013-08-03, 22:30.

Comment

• fans
              • 2010.04
              • 195

Dziś zawody Long Track na torze klasycznym w Rzeszowie.Trzeba się wybrać może być ciekawie.

Comment

• fans
                • 2010.04
                • 195

Tak jak przeczuwałem zawody w Rzeszowie okazały się bardzo ciekawe.Piątka zawodników już na wejściu w pierwszy łuk robiła sporo zamieszania,tak że każdy z zawodników miał szanse przedrzeć się na prowadzenie na dojściu do prostej.Tor na moje oko był dosyć twardy mimo to było sporo mijanek.Walka trwała na całej szerokości i długości toru,co przy dzisiejszych realiach sportu żużlowego jest sporą atrakcją.Występ naszego rodzynka Stana Burzy był bardzo dobry, zważywszy że był to jego pierwszy występ na tego typu motocyklu(nie licząc piątkowego treningu). Ciekawostką był występ czeskiej nastolatki Krupnickowej.Na minus całej imprezy należy zapisać czas trwania turnieju i problemy z kosmetyką toru.Olbrzymim zaskoczeniem dla mnie była frekwencja na tych zawodach.Na trybunach zasiadła garstka fanów w tym grupki obcokrajowców z zachodniej i południowej granicy.Po przemyśleniu sytuacji doszedłem do wniosku że tego typu zawody nie mogą być atrakcyjne dla naszych rodaków, bo przecież nasi nie wygrywają pięć do jednego,nie zbluzga się kibiców gości i nie dołoży się ich drużynie tak że nie wyjdą z dwudziestki.A po powrocie do domku poprawi im się na Sportowych Faktach.

Comment

• tomolek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak jak przeczuwałem zawody w Rzeszowie okazały się bardzo ciekawe.Piątka zawodników już na wejściu w pierwszy łuk robiła sporo zamieszania,tak że każdy z zawodników miał szanse przedrzeć się na prowadzenie na dojściu do prostej.Tor na moje oko był dosyć twardy mimo to było sporo mijanek.Walka trwała na całej szerokości i długości toru,co przy dzisiejszych realiach sportu żużlowego jest sporą atrakcją.Występ naszego rodzynka Stana Burzy był bardzo dobry, zważywszy że był to jego pierwszy występ na tego typu motocyklu(nie licząc piątkowego treningu). Ciekawostką był występ czeskiej nastolatki Krupnickowej.Na minus całej imprezy należy zapisać czas trwania turnieju i problemy z kosmetyką toru.Olbrzymim zaskoczeniem dla mnie była frekwencja na tych zawodach.Na trybunach zasiadła garstka fanów w tym grupki obcokrajowców z zachodniej i południowej granicy.Po przemyśleniu sytuacji doszedłem do wniosku że tego typu zawody nie mogą być atrakcyjne dla naszych rodaków, bo przecież nasi nie wygrywają pięć do jednego,nie zbluzga się kibiców gości i nie dołoży się ich drużynie tak że nie wyjdą z dwudziestki.A po powrocie do domku poprawi im się na Sportowych Faktach.
                  To napisz jeszcze jaka jest różnica w odbiorze klasycznego speedway a long tracku...
                  Przyglądając się filmikom w necie wydaje mi się, że technika pokonywania łuków jest delikatnie inna...
                  www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• fans
                    • 2010.04
                    • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                    To napisz jeszcze jaka jest różnica w odbiorze klasycznego speedway a long tracku...
                    Przyglądając się filmikom w necie wydaje mi się, że technika pokonywania łuków jest delikatnie inna...
                    Wielkich różnic nie zaobserwowałem.Trudno nawet uchwycić moment zmiany biegu,ale wydaje mi się że następuje on przed wejściem w łuk.Stąd też delikatnie inna technika pokonywania zakrętu.Do tego motocykle są dłuższe co też daje odczucie "inności" w stosunku do klasycznych wyścigów na szlace.

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

Na trybunach zasiadła garstka fanów
                      było chyba raptem tysiąc ludzi

Prawdopodobnie zdecydowała pora dnia, dzień tygodnia, słabe rozkreklamowanie, mało znanie tej odmiany hasi itp. no i sam Rzeszów.

No i spadła Marma do I ligi,(nie wiadomo czy się śmiać czy płakać)
                      Może pójdę po sezonowej przerwie na jakieś zawody, bo coś czuję, że spora grupka "naszych wychowanków" powróci do swojego macierzystego klubu
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

NIGDY NIE SPADNIE ! HEJ SPARTA NIGDY NIE SPADNIE !!

A przed sezonem ogólna opinia była taka że spadnie Sparta, chyba Gniezno i nie wiadomo kto...
                        A jak się okazało ze Rzeszów spada to nie tylko we Wrocławiu ludzie skakali z radości...

Sezon najlepszy od lat, wiele meczów rozstrzyganych w ostatnich biegach, olbrzymia dramaturgia a na koniec ostatni bieg w Bydgoszczy który decydował o być albo nie być w Ekstralidze dla dwóch ekip... Niesamowity rok i aż żal że tak szybko to się skończyło...
                        A teraz znowu wszystko wywracają do góry nogami...
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• fans
                          • 2010.04
                          • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                          było chyba raptem tysiąc ludzi

Prawdopodobnie zdecydowała pora dnia, dzień tygodnia, słabe rozreklamowanie, mało znanie tej odmiany hasi itp. no i sam Rzeszów.

No i spadła Marma do I ligi,(nie wiadomo czy się śmiać czy płakać)
                          Może pójdę po sezonowej przerwie na jakieś zawody, bo coś czuję, że spora grupka "naszych wychowanków" powróci do swojego macierzystego klubu
                          Uważam że, lokalizacja nie miała wpływu na ilość widzów,dla porównania zawody ice racing w Sanoku gromadzą sporą publikę.Mimo że jest to kraniec kraju i zima ,na trybunach mnóstwo ludzi z niemalże całej Polski.Po spadku foliowych na pewno kilku zawodników wróci do macierzy,niestety ze szkodą dla klubu z koziołkiem w herbie.W przerwie zimowej przewiduję spore kłopoty organizacyjne i finansowe w Rzeszowskim kubie czego kibicom Żurawi nie życzę.

Comment

• Audi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 1682

Witam,
                            co tu taka cisza, a....

Choć wydaje się to nieprawdopodobne - nie doszedł do skutku mecz rewanżowy finału Enea Ekstraligi. Goście odmówili wyjazdu na tor, więc sędzia "odgwizdał" walkower. Stelmet Falubaz mistrzem Polski!

Ale ja też w innej sprawie.

Jak już na pewno wiecie od dłuższego czasu walczymy o żużel w Poznaniu !!

Kto z Poznania może zagłosować TUTAJ

A pozostali proszenie są o pilne polubienie naszego filmiku reklamującego nasz projekt TUTAJ

Film który wygra będzie emitowany przez tydzień w lokalnej telewizji !

Dziękuję za poparcie i pomoc

Wasze

Comment

• Audi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 1682

Kto z Poznania może zagłosować do 29-09-2013 tutaj

Comment

• fans
                                • 2010.04
                                • 195

A tymczasem...
                                Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, Unibax Toruń domaga się ogłoszenia obustronnego walkowera w meczu rewanżowym Enea Ekstraligi ze Stelmetem Falubazem Zielona Góra.

Comment

Przetwarzanie...
                                X