W bydgoskim Kryterium Asów Polskich, po raz drugi z rzędu, zwyciężył Norweg z polskim paszportem Rune Holta drugi był K.Kasprzak a trzeci M.Staszewski. Pechowo skończyły się zawody dla Rafała Okoniewskiego, który w wyniku upadku doznał otwartego złamania kości podudzia i może już nie wystartować w tym sezonie.
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
-
Jeszcze się sezon nie rozpoczął a już pierwsi zawodnicy wypadają ze składów, być może na cały sezon. Zielonka straciła Okonia, a byki ( Unia Leszno) Dobruckiego. Na wczorajszym sparingu po upadku podano, że być może nie będzie jeździł przez miesiąc. Dzisiaj regionalne radio i telewizja mówią już, że być może nie pojeździ do końca sezonu. Okazało się, że musi mieć stabilizowane chirurgicznie dwa kręgi. Operację miał mieć robioną dzisiaj po południu. Oj ciężki będzie ten sezon."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
No właśnie, a jak oceniacie szanse ZKŻ po wpadce(.pl) Okonia? Ja jestem tym podłamany, bo sytuacja dla nas zmienia się diametralnie.Z walki o pierwszą czwórkę , trzeba się znów przstawić na walkę o utrzymanie Mimo wszytski kibice zawsze z Falubazem Cieszę się, że jest tu aż tylu fanów żużla. Pozdrawiam wszytskich kibiców z Zielonej Góry oraz innych ośrodków żużlowych (Leszno i Gorzów też pozdrawiam :P)„Piwo to dowód, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi" – Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiWie o tym na pewno Krzysiu Pecyna, którego działacze nie chcą puścić do innego klubu, a j... Wie też Krzysiu Cegielski, kltóry choć zdrowie na torze stracił i na wózku inwalidzkim wylądował, nie może się doprosić kasy z Wybrzeża. ...kac:
Comment
-
-
W dodatku, o ile z kolei ja pamiętam, nie był już wtedy zawodnikiem Wybrzeża. Oczywiście żal chłopaka i niedobrze, że mu nie zapłacili, ale łączenie tych faktów w świetle takich okoliczności jest manipulacją. Czy z racji tego, że miał wypadek, miałby być traktowany inaczej niż pozostali wierzyciele klubu, od sprzątaczek poczynając?
Comment
-
-
Kolejarz Opole pokonał w sparingu punktowanym Olimp Praga 47:43.
Jutro sparing z Masarną Avesta (Szwecja)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyW dodatku, o ile z kolei ja pamiętam, nie był już wtedy zawodnikiem Wybrzeża. Oczywiście żal chłopaka i niedobrze, że mu nie zapłacili, ale łączenie tych faktów w świetle takich okoliczności jest manipulacją. Czy z racji tego, że miał wypadek, miałby być traktowany inaczej niż pozostali wierzyciele klubu, od sprzątaczek poczynając?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyTo jest dokładnie ten sam model, jak z powstawaniem autonomicznych sekcji czy sprzedawaniem miejsca w lidze - i zgodzę się, że budzi to wątpliwości. Niestety, jest legalne.
Comment
-
-
Oczywiście, że nie. Tyle, że nie dotyczy to jednego Cegielskiego, ale tysięcy ludzi w całej Polsce. Akurat w tym wypadku jestem spokojny, on swoje pieniądze dostanie. Istnieje odpowiednia procedura prawna, a majątek Wybrzeża (nieruchomości) pozwoli na zaspokojenie wszystkich wierzycieli.
Zgadzam się z Tobą, że to nie jest normalna sytuacja. Ale weź też pod uwagę, że chyba większość klubów w Polsce ma mniejsze lub większe zadłużenie
Comment
-
-
Na stronce TŻ Lublin zobaczyć można projekt nowego plastronu.
"W zbliżającym się sezonie żużlowcy TŻ Sipma Lublin będą występować w nowych plastronach. Obok koziołka oraz logo Sipmy znajdzie się symbol Perły-Browarów Lubelskich.
Kilka dni temu została podpisana stosowna umowa dotycząca sponsorowania lubelskich żużlowców przez Perłę. Na jej mocy Browary Lubelskie będą szeroko reklamowane podczas zawodów, a logo sztandarowego produktu - piwa Perła znajdzie się na plastronach zawodników..Ostatnia zmiana dokonana przez Maremali; 2005-03-30, 11:18.
Comment
-
-
Informacja ze strony K.S. Unia Leszno z dnia wczorajszego:
"W dniu dzisiejszym w Kaliszu na oddziale neurochirugi Rafał Dobrucki przeszedł operację stabilizacji kręgosłupa.
Jak poinformował dr. Gryczka, opiekujący się zawodnikami Unii Leszno - Operacja przebiegła planowo, trwała około 4h, poległa na scaleniu połamanych kręgów. Najważniejsze jest to, że Rafał nie ma zaburzeń czucia. Za 2 dni będą przeprowadzone kontrolne zdjęcia, które mają potwierdzić pozytywny wynik operacji.
Przypomnijmy, że Rafał Dobrucki podczas ostatniego biegu poniedziałkowego sparingu z KM Intar Ostrów, nie chcąc uderzyć w upadającego Mariusza Węgrzyka z całym impetem uderzył w bandę. Leszczyński żużlowiec doznał wieloodłamowego złamania dwunastego kręgu piersiowego, oraz pierwszego i czwartego kręgu lędźwiowego."
Tak więc potwierdziły się złe doniesienia lokalnych mediów.
Tak na marginesie, sparing wygrała Unia 54:30"Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
Jeszcze jedna informacja dotycząca K.S. Unia Leszno.
Przedwczoraj została podpisana umowa sponsoringowa pomiędzy Unią a sponsorem strategicznym Zakładami Mięsnymi Duda S.A. Nie ujawniono wysokości sponsoringu, lecz jak powiedział prezes klubu, suma jest kosmiczna. Może wreszcie skończą się kłopoty finansowe, które byki, podobnie jak inne kluby, też mają."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960Jeszcze jedna informacja dotycząca K.S. Unia Leszno.
Przedwczoraj została podpisana umowa sponsoringowa pomiędzy Unią a sponsorem strategicznym Zakładami Mięsnymi Duda S.A.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotCzy to są może te zakłady mięsne z Sosnowca?
Wcześniej sponsorowali pojedyńczych zawodników, teraz klub."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
Comment