Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiKiszocie, powiedzmy sobie szczerze - miejsce Polonii Bytom jest co najwyżej w trzeciej lidze. Ten klub jest finansowo przygotowany na taki wysiłek...
Tak samo jest zresztą z moim RKM - jesteśmy w Ekstralidze, a kasę mamy pierwszoligową. I dlatego nasz pobyt w Elidze skończy się prawdopodobnie tak, jak wasza gra w II lidze. Choć trzymam kciuki za utrzymanie.
I bez narzekań proszęLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotDlaczego przerazi i dlaczego sądzisz,że Kiszot o tym nie wie?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chMyślę , że Kiszot o tym wie , a przerazi to taka mała aluzja do naszej dyskusji o kibicach i przywiązaniu do barw klubowych. ( Bez urazy twoje )Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
W zasadzie to zdziwiłem się czemu Rybnik dali do ekstraligi zamiast Gdańska. Bez obrazy, ale według mnie bardziej by się nadawała Zielona Góra albo Ostrów. Rybnik to typowa ekipa na 1 ligę - zarówno pod względem składu jak i finansowym...
Budżet Bytomia 1 mln - mało jak na 2 ligę. Gdy moja Kuzienka jeszcze jakiś rok temu rywalizowała w 4 lidze z Gawinem Królewska Wola, to oni właśnie mieli budżet 1 mln i był to chyba najbogatszy klub 4 ligi. Ale teraz grają już w 3. No ale np. Polar Wrocław budżetu w ogóle praktycznie nie ma (jeden wielki dług), piłkarze grają za darmo, a z powodzeniem gra w 3 lidze z potentatami.
Garfunkel - waszą szansę widzę w niedzielę gdy Rudy i Mały byliby zmęczeni po GP. U was jak to zwykle na początku sezonu dobrze jeździ Hancock, który dobrze zna Wrocławski tor przecież, ale nie ma bata - nie wygracie!!MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek(...)
Garfunkel - waszą szansę widzę w niedzielę gdy Rudy i Mały byliby zmęczeni po GP. U was jak to zwykle na początku sezonu dobrze jeździ Hancock, który dobrze zna Wrocławski tor przecież, ale nie ma bata - nie wygracie!!"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekBudżet Bytomia 1 mln - mało jak na 2 ligę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekGdy moja Kuzienka jeszcze jakiś rok temu rywalizowała w 4 lidze z Gawinem Królewska Wola, to oni właśnie mieli budżet 1 mln i był to chyba najbogatszy klub 4 ligi. Ale teraz grają już w 3.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Dlaczego zgroza i pośmiewisko?
Jest w Europie kilka klubów ktore nie są z wielkich miast a potrafiły błysnąć w pucharach.Comment
-
Dzisiaj Tomuś G. stanął na pudle w GP w Krsko. Ciekawe jaką formę jutro w lidze zaprezentuje. Pepe zdobył aż jeden punkcik - chyba gorzej być nie może.Comment
-
Rzczywiście Tomek pojechał ( zwłaszcza w półfinale ) jak za dawnych dobrych lat , oby tak dalej . Jest pewna szansa bo najbliższe SGP we Wrocławiu. Ale wcale nie wyglądało to tak wesoło w pierwszych wyścigach . Tomek w wywiadach całą winą obarczył swoją Jawę i rzeczywiście na GM radził sobie o wiele lepiej. Natomiast Protasiewicz i Hampel , no cóż wyniki mówią same za siebie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotBo piłkarz czy żużlowiec to takie "dziwki" sportu.Podą zawsze tam gdzie lepiej płacą.Mają w dupie swój klub.Jedynym chyba takim przykładem "dziwki"ale przywiązanej do klubu jest Majdan z Pogonii.Dla niego od zawsze nr 1 jest Pogoń.Nosi ja w sercu i nawet na.Comment
-
No to Arzy oraz Garfunkel - ukłony głębokie dla Wrocławia. 53:37 - pewne zwycięstwo, spodziewałem się szczerze cięższego spotkania, no ale jeśli Richardson i Sulliwan przywożą łącznie niecałe 10pkt to wygrać nie mogliście. Jedynie u was Hancock dobrze jechał, no ale u nas w odpowiedzi Crump komplet walnął i do widzenia.MRKS Kuźnia Jawor
-
W Bydgoszczy dość emocjonujące widowisko. Tarnów w trójkę (T.Gollob, J.Kołodziej i S.Nicholls) dokopała młodzieżówce znad Brdy. Bo nasi liderzy byli zbyt zmęczeni podróżą ze Słowenii, aby nawiązać walkę (Andreas zasłabł w parkingu po trzech startach). Nie wiem co się stało z Sawką, gdzie się podział facet z poprzedniego sezonu a Kostek stracił najlepszy silnik i w decydującym biegu zamykał stawkę.Comment
-
Byłem za Polonią bo Tarnowa nie lubię, ale mimo wszystko cieszę się z postawy Sawiny. Wreszcie ten mały zakłamany kurdupel jeździ tak jak powinien jeździć cały czas. Jonsson zasłabł z jakiegoś przemęczenia czy to efekt jakiegoś starcia na torze?MRKS Kuźnia Jawor
Comment