Speedway czyli żużel :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • babalumek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1207

Tak, wielkie derby. Naprzeciw siebie wywożące w płot Sawiny i inne Protasiewcze kontra bazujące na kontaktach w GKSŻ Wibratory
    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Maremali
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
      Tak, wielkie derby. Naprzeciw siebie wywożące w płot Sawiny i inne Protasiewcze kontra bazujące na kontaktach w GKSŻ Wibratory
      Czy mógłbyś mi odświeżyć pamięć i przytoczyć sytuację gdzie i kiedy Protas kogoś w dechy wywiózł
      http://maremali.web-album.org/

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
        Czy mógłbyś mi odświeżyć pamięć i przytoczyć sytuację gdzie i kiedy Protas kogoś w dechy wywiózł
        Tak, babalumek lubi upraszczać sobie sportową rzeczywistość...
        A swoją drogą inteligentni inaczej działacze RKM zarządali w niedzielę, żeby PePe dmuchał w balonik. Marzyło im się, że jest na bani i zdobyte przez niego punkty przepadną. Kretynizm skrajny i tylko wstyd, że jest się kibicem klubu rządzonego przez idiotów pozostał...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• babalumek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1207

Sawiny i inne Protasiewicze - chodziło mi o to że Sawina wywozi, a Ptotasia po prostu nie darzę sympatią, bo jest trochę przereklamowany - tak jak np. według mnie Hampel...
          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• ierzy
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.07
            • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
            Sawiny i inne Protasiewicze - chodziło mi o to że Sawina wywozi, a Ptotasia po prostu nie darzę sympatią, bo jest trochę przereklamowany - tak jak np. według mnie Hampel...

Hampel jest przereklamowany? bez komentarza - a niby gdzie on się przereklamował? I czy na pewno on czy z niego już 2 lata temu zrobili mistrza świata?

Comment

• Audi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 1682

Zapraszamy na wyjazd do Gdańska

Zapraszamy na wyjazd do Gdańska 7 05 2006

Fan Club "Skorpiony" po raz drugi organizuje wyjazd kibiców z Poznania na zawody, tym razem do Gdańska, koszt wyjazdu tylko 40,00 zł bilet na mecz za darmo !!

Więcej informacji http://www.fanclubskorpiony.pl/wyjazd2.html

Comment

• ragcrow
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.05
                • 3

hmmmmmmmmmmmm 50 lat w extraklasie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

i co ????????????????? Ty na to ??????????????

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ragcrow
                  hmmmmmmmmmmmm 50 lat w extraklasie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

i co ????????????????? Ty na to ??????????????
                  Nie wiem co on, ale ja widzę, że niektóre klawisze ci się zacinają. Czas wymienić klawiaturę na lepszy model.
                  Last edited by Maggyk; 2006-05-03, 12:25.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• babalumek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ierzy
                    Hampel jest przereklamowany? bez komentarza - a niby gdzie on się przereklamował? I czy na pewno on czy z niego już 2 lata temu zrobili mistrza świata?
                    Źle mnie zrozumiałeś. Według mnie to jeden z najsympatyczniejszych i najiinteligentniejszych żużlowców w Polsce, w dodatku jeździ we Wrocławiu. Ale na siłę porównuje się go do Golloba, nawet wyśmiewając tego ostatniego. A prawda jest taka że Jarek jeszcze musi się dużo uczyć, bo często nawet nie wywiązuje się z roli lidera krajowego w Sparcie. Przecież tam najbardziej się liczy na Andersena i Crumpa, a Hampel przywozi 8-11 pkt. To że wystartował dobrze w GP 3 czy 4 razy jeszcze o niczym nie świadczy, w tym roku może wspólnie z Protasiem ogony robić i mnie by to nie zdziwiło. Presja co do niego jest trochę zbyt duża. Ale za kilka lat może razem z Kołodziejem stanowić o sile Polskiego żużla, czego jemu, sobie i wam życze.
                    MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• babalumek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1207

No i po Grand Prix. Jest co wspominać, klimat super! Kilka wrazeń po tej edycji:
                      1. kwestie sportowe: nie zgadzam się z ogólną opinią że zawiódł Gollob. Tor nie był pod niego, wiadomo że jak nie "ciągnie" po zewnętrznej, to jest mu ciężko, tak też było wczoraj. W półfinale był przyblokowany i odpadł. Zawiódł to kolejny już raz Protasiewicz. Od początku pisałem że starty w GP to dla niego za wysokie progi i powinien jeździć Kołodziej, albo Kasprzak. No właśnie, Kasprzka wszyscy skreślali a przywiózł 6 pkt i jeździł całkiem dobrze. Gdyby nie pech z Nicholsem i więcej doświadczenia, na pewno byłby w półfinale. Nieźle jechał Pedersen (po kontuzji), ale w półfinale mu nie poszło i koniec. Hancock i Crump w sumie najlepsi byli i zasłużenie zajęli 2 pierwsze miejsca. Zawiódł Adams, wielu stawiało że bedzie w finale, no i oczywiście Rickardsson - klapa kompletna. Hampel dał z siebie wszystko, zrobił najładniejszą akcję trnieju w półfinale, ale spalił się psychicznie chyba w finale i wyraźnie spóźnił start. A że tor we Wrocku jest jak zwykle nie do walki na dystansie, to nie mógł już przegonić Zagara, który był czarnym koniem. Ten koleś jeździ coraz lepiej i zobaczymy co pokaże dalej, dla mnie to naprawde wielki talent...
                      2. kwestie organizacyjne: znowu porażka z piwem. Nie rozumiem dlaczego nie mogę sobie usiąść na 4 godziny z kubkiem piwa. I na meczach ligowych jest to samo. Paranoja! Tor niby był dopieszczony, ale i tak mało mijanek, ale to już chyba taka jego specyfika. Nagłośnienie jak zwykle do bani, ja nie słyszałem ani słowa. Wie ktoś co to za "śpiewaczka" występowała przed turniejem? Ekran ok, mógłby być ciut większy, ale spełnił zadanie. Pokaz sztczucznych ogni super.
                      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Audi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 1682

W imieniu Fan Clubu Skorpiony zapraszam Was na derby Wielkopolski 21 mja 2006 godz.15:00 PSŻ Poznań vs Kolejarz Rawicz
                        Attached Files
                        Last edited by Audi; 2006-05-12, 21:30.

Comment

• Audi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 1682

I następne zaproszenie na ćwierć finał IMP w dniu 25 maj 2006 godz.17:30
                          Poniżej przedstawiam listę startową ćwierćfinału IMP w Poznaniu:
                          1. Piotr Dym - KM Intar Lazur Ostrów Wlkp.
                          2. Mariusz Puszakowski - Adriana Toruń
                          3. Mirosław Jabłoński - Start Gniezno
                          4. Sebastian Ułamek - CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa
                          5. Andrzej Huszcza - PSŻ Poznań
                          6. Bartosz Kwiatkowski - KŻ Orzeł Łódź
                          7. Piotr Świst - TŻ Lublin
                          8. Łukasz Romanek - RKM Rybnik
                          9. Zbigniew Suchecki - ZKŻ Kronopol Zielona Góra
                          10. Andrzej Głuchy - Stal Gorzów Wlkp.
                          11. Marcin Jędrzejewski - Budlex Polonia Bydgoszcz
                          12. Paweł Miesiąc - Marma Polskie Folie Rzeszów
                          13. Rafał Dobrucki - Unia Leszno
                          14. Karol Ząbik - Adriana Toruń
                          15. Krzysztof Jabłoński - Lotos Gdańsk
                          16. Mariusz Węgrzyk - KM Inatr Lazur Ostrów Wlkp.

Rezerwowi:
                          R1. Daniel Pytel - PSŻ Poznań
                          R2. Marcin Liberski - KM Intar Lazur Ostrów Wlkp.

Attached Files

Comment

• Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

Dzisiejszego wieczora Tomuś G. załapał się na pudło. Na najwyższym podium stanął Crump a rewelacyjnie dziś jeżdzący jankes z Cze-wy zainkasował tylko srebro. Hampel w półfinale nie podjął walki a Protas raptem uzbierał 3 punkciki w pięciu startach.
                            http://maremali.web-album.org/

Comment

• babalumek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1207

Gollob coraz lepiej jeździ i może się załapać na pudło w generalce. Bo złoto pewnie Crump zgarnie. Hampel może w pierwszej 5 nie będzie, ale do pierwszej ósemki powinien się na koniec sezonu załapać. Protaś wiadomo, już o nim pisałem i cały czas potwierdzają się moje przepowiednie. Pomyłka.
                              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

Jako kibic żużla, jeżdżący na mecze dość nieregularnie ale od 9-10 lat, bardzo się cieszę, że i w Poznaniu mam teraz co oglądać. Martwi mnie tylko, że jeżeli wszystkie mecze będą wyglądały tak jak z Miskolcem i Rawiczem, ciężko będzie zapełnić trybuny.

Natomiast cholera mnie bierze na myśl o tym, że swojego piwa przynosić nie można, a na stadionie jest tylko Warka
                                Last edited by arcy; 2006-05-27, 11:46.

Comment

Przetwarzanie...
                                X