Jaguś, B. Pedersen i kto tam jeszcze jest??
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekJaguś, B. Pedersen i kto tam jeszcze jest??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekTo chyba on poleci bo coś słabo w tym sezonie mu idzie i w ogóle z GP pewnie też go wywalą. Więc chyba z 3 zrobi się 2.
Dzisiaj Polonia bez kontuzjowanego Jonssona rozjechała klan Gollobów 53-36 połowę punktów dla Tarnowian zdobył młodszy z braci Gollobów.
Nie wiem kto wybiera mecze na transmisje w Polsacie Sport ale wybór meczu z Bydgoszczy to pomyłka mając do wyboru możliwość transmitowania meczyku na szczycie z Cze-wy. Gratulacje dla Wrocławia za zdobycie czwartego tytułu DMP.
Comment
-
-
No mieli najpierw transmitować Włókniarz - Sparta, ale zmienili na Bydgoszcz - Tarnów, nie wiem po co. Pomijając, że ten pierwszy mecz miał decydujące znaczenie o mistrzostwie ligi w tym roku, to w Tarnowie teraz jeździ tylko T. Gollob praktycznie i z góry było wiadomo że Bydgoszcz spokojnie ich pojedzie. A Wrocław ma mistrza już praktycznie. A przecież rok temu mieli bodajże 6 miejsce - ostatnie przed spadkiem, przegrali dwumecz z Lesznem. Teraz doszedł tylko Crump i 17 letni Klindt i z 6 miejsca zrobiło się pierwsze. I to z dużą przewagą, przecież nie przegrali wysoko żadnego meczu, a głównego konkurenta w walce o tytuł rozbili 3 razy (w tym 2 na wyjeździe). 3 zawodników jednak będzie startowało w GP 2007 (Hampel "raczej na pewno") i zobaczymy co wykombinują. Na dzień dzisiejszy jednak cieszę się z mistrzostwa.
P.S. zauważyłem że w polsacie sport jakoś faworyzują Tarnów. Często pokazują ich mecze a ten ich specjalista który swoimi komentarzami to chyba usypia nawet chorych na bezsenność, to on wyraźnie według mnie sympatyzuje z Unią. Jeździł tam kiedyś czy jak??MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek(..)
P.S. zauważyłem że w polsacie sport jakoś faworyzują Tarnów. Często pokazują ich mecze a ten ich specjalista który swoimi komentarzami to chyba usypia nawet chorych na bezsenność, to on wyraźnie według mnie sympatyzuje z Unią. Jeździł tam kiedyś czy jak??
Dzisiaj J.Crump zapewnił sobie tytuł indywidualnego mistrza świata na dwie imprezy przed końcem cyklu GP. W finale dzisiejszej GP wystąpił Hampel, który po starcie zajmował drugie miejsce niestety przeszarżował i wylądował poza podium . Wygrał rewelacyjny w tym sezonie Hans Andersen - występujący w zastępstwie Tony Rickardssona, który zaskończył karierę.Ostatnia zmiana dokonana przez Maremali; 2006-08-26, 22:16.
Comment
-
-
Ja niestety znam tylko wyniki, nic nie widziałem. Ale Hampelek już 3 raz z rzędu jedzie tam w finale minmo że rzutem na taśme dostał się do półfinałów. Ostatnio w lokalnej gazecie była mała analiza, z której wynika że raczej... nie powinniśmy kibicować Hampelowi. Bo jak zapewni sobie start w GP to ktoś z wielkiej trójki będzie musiał z Wrocławia odejść, ale jak Hampel skończy na niższym miejscu, to wcale nie jest pewne czy dostanie pozwolenie na starty w przyszłym roku.
Dzisiaj mecz Wrocław - znowu Tarnów. Do 1 bramki. Tarnów z tego co słyszałem bez Nichollsa, oczywiście Rickardssona, a Kołodziej pewnie po 1 biegu zrezygnuje. Nasi na sprzęcie z GP rozjadą ich aż żal będzie patrzeć.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Właśnie wróciłem z meczyku 20 punkcików zaliczki to niezły wynik przed rewanżem w Częstochowie gdyby nie taśma Protasa w 14 biegu mogłoby być jeszcze lepiej.
Comment
-
-
A ja liczę na to, że Jaguś jednak coś zdziała w przyszłorocznej edycji GP. Zasłużył na to przez te wszystkie lata...
No i Apator (i tak dla wszystkich fanów żużla zawsze pozostanie Apatorem) też nieźle zamiesza w przyszłym sezonie.
Zbyt optymistyczneToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
No a ja w większości oglądnąłem ten hit Wrocław - Tarnów. Co się działo?? Zgadliście - Gollob stwierdził że tor nie nadaje się do jazdy i po zadymie z rónaniem toru i kolejnym marudzeniu sędzia jednak zdecydował że mecz się odbędzie. Gollob zaliczył 3 słabe biegi, Kołodziej 1 i tyle ich widziano. Walczył tylko Hlib i w sumie Jacek Gollob też trochę. W sumie to wszyscy mogli zobaczyć Tarnów "w akcji" i potem ktoś zadaje pytanie dlaczego Unia generalnie w Polsce nie jest lubiana. Nie ma co więcej pisać, wynik mówi sam za siebie. Dzisiaj zostało przpieczętowane to co w sumie wiadomo było od dawna - w tym roku Wrocław ma mistrzaMRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Dzisiaj w regionalnych Faktach wrocławskich pokazywali mistrzowską fetę, po meczu. Pojawił się nawet były prezez Sparty a teraz Ekstraklasy S.A. Andrzej Rusko, którego ostro potraktowano szampanem. Dobrze, że po dziesięciu latach WTS znowu mistrzem, tytuł im się należał .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekZgadliście - Gollob stwierdził że tor nie nadaje się do jazdy i po zadymie z rónaniem toru i kolejnym marudzeniu sędzia jednak zdecydował że mecz się odbędzie. Gollob zaliczył 3 słabe biegi (..)
Comment
-
-
Gollob to już zniechęcony jest chyba jazda. Narzekał niedawno że w GP liczy się tylko sprzęt i kasa, w lidze to się stara tylko u siebie jak wiadomo że tor swój i można coś powalczyć. We Wrocku wiedział że to się dużą porażką skończy dlatego nie chciało mu się jeździć. Twierdzi zresztą że żużel będzie traktował już jako formę przygody i rozrywki a nie jak pracę. No cóż, szkoda tylko np. takiego Hliba że musiał sam walczyć bo reszcie nie chciało się jechać.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekGollob to już zniechęcony jest chyba jazda. Narzekał niedawno że w GP liczy się tylko sprzęt i kasa, w lidze to się stara tylko u siebie jak wiadomo że tor swój i można coś powalczyć. We Wrocku wiedział że to się dużą porażką skończy dlatego nie chciało mu się jeździć. Twierdzi zresztą że żużel będzie traktował już jako formę przygody i rozrywki a nie jak pracę. No cóż, szkoda tylko np. takiego Hliba że musiał sam walczyć bo reszcie nie chciało się jechać.
Comment
-
Comment