Dzisiaj w Terenzano Karol Ząbik młodzieżowiec z Torunia zdobył pierwsze miejsce w Indywidualnych Mistrzostwach Świata Juniorów
Speedway czyli żużel :-)
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekJak tam Maremali po dzisiejszym meczu??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaremaliNiestety tylko słuchałem relacji w radio podczas powrotu do domu. Jutro popatrzę na ten blamaż w telewizornię. Miało być 20 punktów i było tyko nie dla tej drużyny jeszcze raz gratuluję mistrzostwa i zapraszam do Bydzi na GP."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
No sezon praktycznie za nami, srebro dla Częstochowy, 3 miejsce dla Bydgoszczy, złoto dla Wrocławia.
Jak go podsumujecie?? Było przecież wiele zmian które miały sprawić że nasza liga będzie królowała. Chodzi oczywiście o dopuszczenie obcokrajowców. Liga na pewno jest przez to silniejsza, ale jakoś ludzi za dużo na mecze nie chodzi, szczególnie we Wrocławiu, gdzie ostatnio na mecze chodzi po 5-7 tys widzów. Wpływ według mnie mają na to wakacje, leczne remonty i połozenie Olimpijsiego - ciężko tam teraz dojechać. Ale z drugiej strony jest mistrz po ponad 10 latach, a w tym sezonie wprowadzili na wszystkie sektory bilety ulgowe dzięki czemu za tą samą kasę jeszcze piwko jest...
Według mnie powinny te zmiany być utrzymane, ograniczenia są bez sensu. Nawet mi się nie podoba ten przepis o 2 zawodnikach z GP. Przez to w Częstochowie nie jeździł np. Zagar. Jedyne słuszne dla mnie ograniczenie to 1 Polak junior.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Dzisiaj w Rybniku polscy juniorzy w składzie: Hlib, Buczkowski, Ząbik, Miedziński i Miesiąc obronili tytuł drużynowego mistrza świata. Srebro zdobyli Szwedzi a brąz Duńczycy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaremaliDzisiaj w Rybniku polscy juniorzy w składzie: Hlib, Buczkowski, Ząbik, Miedziński i Miesiąc obronili tytuł drużynowego mistrza świata. Srebro zdobyli Szwedzi a brąz Duńczycy.
A reszta skisi się pewno w swoich polskich, dobrze płacących za ligowe punkty klubach...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Dzisiaj w GP Polski - ostatnim z cyklu - Gollob zajął 3 miejsce, Jaguś 4, a Hampel i Protasiewicz nie weszli do półfinałów. Gollob tym samym zajął na koniec roku 8 miejsce i obok Jagusia będzie jeździł w GP za rok. Hampel i Protasiewicz muszą liczyć na dziką kartę, przy czym jakiekolwiek szanse ma ten pierwszy... Maremali pewnie złoży obszerniejszą relację...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekDzisiaj w GP Polski - ostatnim z cyklu - Gollob zajął 3 miejsce, Jaguś 4, a Hampel i Protasiewicz nie weszli do półfinałów. Gollob tym samym zajął na koniec roku 8 miejsce i obok Jagusia będzie jeździł w GP za rok. Hampel i Protasiewicz muszą liczyć na dziką kartę, przy czym jakiekolwiek szanse ma ten pierwszy... Maremali pewnie złoży obszerniejszą relację...
Oficjanie nie można było wnosić na stadion alkoholu podwójna zapora ochroniarska ale jakoś kibice sobie radzili.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaremaliLudzi na trybunach full, sporo Szwedów i Angoli o dziwo nie spotkałem rzadnego kibica z Danii. Szkoda, że na tegorocznej imprezie tylko na otwarcie mazurka grali . Bardzo dobrze zaprezentował się Wiesiek Jaguś, beznadziejnie wypadł Hampel i Protas. Poinformowano również, że od 2008 roku GP odbywać się będzie w Lesznie, ciekawe które miasto otrzyma prawo organizacji drugiej imprezki w Polsce.
Oficjanie nie można było wnosić na stadion alkoholu podwójna zapora ochroniarska ale jakoś kibice sobie radzili.
A z alkoholem to u nas nawet z piwkiem w plastiku na mecz ligowy nie wejdziesz, nie mówiąc o GP. Debilny przepis, pisałem już o tym. Sam byłem świadkiem wiele razy kłótni ludzi z ochroniarzami. Bo ktoś wchodzi na trybuny trzeźwy z 1 piwkiem w plastiku to nie może, a nawalonych kiboli przemycających wódę to wpuszczali, zresztą wiele osób i tak przemycało szkło bo to łatwiej. Niejeden raz koło mnie polewano...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Unia Leszno wygrała wczorajszy mecz o uniknięcie baraży z KS Toruń 54:36 i tym samym zajęła 5 miejsce. Niestety radość ze zwycięstwa zakłóciła tragedia na torze. W 9 biegu Bali przeszarżował, wyrwało mu maszynę i ta walnęła w Karola Ząbika. Żużlowiec z Torunia aktualnie przebywa na oddziale neurotraumatologii. Doznał urazu czaszkowo-mózgowego, ma złamaną podstawę czaszki i załamaną twarzoczaszkę. Jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo, ale prawdopodobnie leczenie będzie długotrwałe. Nawet leszczyńscy kibice mają o to żal do Baliego. Wszyscy życzą Ząbikowi powrotu do zdrowia.
Więcej informacji oraz galeria zdjęć z tego meczu, w tym i z samego wypadku, możecie znaleźć na portalu elka.pl"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekGP w Lesznie to porażka, przecież to nawet 100 tys nie ma, jaki sens jest tam przenościć GP (pewnie z Wrocławia) to ja nie wiem.
Leszno nie ma 100 tys. mieszkańców, to prawda. Leszno jest jednak miastem o bogatych tradycjach żużlowych, powiem że może jest polskim miastem o największych tradycjach. Lecz to nie jest najważniejsze przy organizacji takich imprez. Najważniejsza jest infrastruktura i kibice. Jedno i drugie jest w tej chwili na bardzo wysokim poziomie. Zarówno klub jak i miasto włożyło dużo pieniędzy w rozbudowę stadionu. Stadion został wyposażony w plastikowe siedziska, oświetlenie toru, jako jeden z pierwszych w Polsce w dmuchane bandy, pełen monitoring zarówno samego stadionu jak i najbliższej okolicy itd. Leszczyńscy kibice często wypełniają ten jeden z największych żużlowych stadionów w Polsce prawie pod same brzegi. Jeżeli chcesz się przekonać jak to wygląda to wejdź na stronę podaną w moim poprzednim poście i obejrzyj galerie, choć by z ostatniego meczu. Wiem, że Ci żal bo najprawdopodobniej będzie to kosztem jak piszesz Twojego Wrocławia. Mogę Ci zagwarantować, że stadion będzie pełny a i doping gorący."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
-
Gwoli ścisłości Leszno na najbliższe lata ma przyznane jeszcze inne imprezy międzynarodowe.
W 2007 roku Unia Leszno będzie organizatorem barażu i finału Drużynowego Pucharu Świata, a w latach 2008, 2009 do Leszna zawita Grand Prix. To jednak nie wszystko, bo za dwa lata będziemy mieli półfinał DPŚ, w który wystartuje reprezentacja Polski, a za trzy ponownie baraż i finał Drużynowego Pucharu Świata. W sumie 7 światowych imprez w ciągu 3 lat.
Jest to bardzo dużo jak na jedno miasto. Babalumek, wiem że Cię to z pewnością irytuje, jak "to" coś mogło dostać tyle imprez. Recepta jest prosta, zarówno włodarze miasta jak i klubu muszą włożyć prace w starania o imprezę oraz kasę w infrastrukturę. Skoro jednak niektórzy myślą, że już osiągnęli wszystko to mówi się trudno."Ma jednak kraj polski napój warzony
wybornym smakiem"
Comment
-
Comment