Jabłecznik

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2801

Co do Andrew's Cider z Andy Sp. z o.o. to produkcja głównie na eksport. Na butelkach opisy po angielsku. Większość wyrobów zdaje się że trafia do UK.
    Polski cider na Wyspach

Co do ATA wszystko wskazuje, że to firma rodzinna starająca się o wyszukanego konsumenta i tworząca wizerunek producenta "zdrowej, tradycyjnej i regionalnej żywności".

Comment

• Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
      Co do ATA wszystko wskazuje, że to firma rodzinna starająca się o wyszukanego konsumenta i tworząca wizerunek producenta "zdrowej, tradycyjnej i regionalnej żywności".
      piłem ich wino jabłkowe i jest wyśmienite - tyle, że 24zł za wino owocowe to trochę przesada (wina z firmy Vinkon z Konina stoją po 14-16zł); cydr mi natomiast nie smakował - tyle, że nigdy wcześniej cydru nie piłem, więc może mi po prostu tego typu napój nie podchodzi
      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
        Co do Andrew's Cider z Andy Sp. z o.o. to produkcja głównie na eksport. Na butelkach opisy po angielsku. Większość wyrobów zdaje się że trafia do UK.
        Polski cider na Wyspach
        Jeszcze niespotkalem sie z cydrem z Polski, ale prawde mowiac nie czesto zerkam na polke z cydrem.Jak z rynkiem piwa, w wiekszosci opanowany przez korporacje sprzedajace cydropochodne napoje. Co do tego artykulu, to glownie chodzilo o knajpe i impreze w niej zorganizowana (polski pub) zreszta niedaleko odemnie .
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2801

No tak. Powinienem najpierw zapodać link dystrybutora polskiego cydru na rynek UK.
          Ale gdzieś mi się ten odnośnik zapodział w trakcie edytowania poprzedniego posta.
          Alcohtrading Limited

Comment

• zgroza
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2008.03
            • 3606

Zakupiłem dziś Fizz Cherry Taste z browaru Cesu. Na decyzję wpłynął fakt, że lubię Łotyszy, bo cena średnio konkurencyjna, a w składzie siarczany. Mam w związku z tym pytanie: czy jak wypyję ww., to powinienem wrzucić na forum? Wiem, że pod Wielką Brytanią jest już kilka cydrów, a na ratebeer są odpowiednie kategorie, ale jednak to nie jest piwo.
            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

W sklepach "Makro" pojawł się w ofercie polski Cider (firma Andy) w cenie 3,53zł za butelkę 0,5l. Wystepuje w trzech wersjach jabłkowym, gruszkowym i wieloowocowym, każdy o tych samych parametrach (5% alko.)
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• michalpn
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.04
                • 62

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                W sklepach "Makro" pojawł się w ofercie polski Cider (firma Andy) w cenie 3,53zł za butelkę 0,5l. Wystepuje w trzech wersjach jabłkowym, gruszkowym i wieloowocowym, każdy o tych samych parametrach (5% alko.)
                Czy miałeś okazję skosztować? Szukam i szukam, ale znaleźć nie moge...

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2801

Kiedyś widziałem wyroby Andy Sp. z o.o. w Makro Cash&Carry w dziale z winami (przez wiele lat bowiem ta firma była znana pod marką Cin&Cin).

Cydr Andy jest sprzedawany w butelkach 0,5l i w butelkach 0,75l.

Comment

• nieznajomy
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.02
                    • 76

dzisiaj przypadkiem natrafiłem w sieci Alma na shade cider apple od royal unibrew (producent łomży). But 0,33, dość drogi 4,19zł zapłaciłem. zdjęcie niżej
                    Attached Files
                    Last edited by nieznajomy; 2011-03-04, 18:16.

Comment

• iwonmaupa
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.01
                      • 9

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nieznajomy Wyświetlenie odpowiedzi
                      dzisiaj przypadkiem natrafiłem w sieci Alma na shade cider apple od royal unibrew (producent łomży). But 0,33, dość drogi 4,19zł zapłaciłem. zdjęcie niżej
                      Przeszłam Almę wzdłuż i wszerz i nie znalazłam... na jakim dziale udało Ci się to dorwać?

Comment

• nieznajomy
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.02
                        • 76

z piwem, nie stało to na półce z piwami, były wystawione kilkanaście kartonów obok regału

Comment

• jsdk_racer
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.02
                          • 3

Ciekawe jak to zrobili, że wstawili go do almy bez banderoli.
                          Przecież w polskim prawie cydr podchodzi pod wina i musi mieć banderolę na wino.

Musieli coś nieżle przykombinować ze składem, żeby ominąć akcyzę na wino.
                          Więc podejrzewam że tak się to ma do cydru jak "cola hoop" do "coca-coli"

Ale widać, że cydry zaczynają zaleważ polskę powoli - http://krainacydru.pl .
                          http://krainacydru.pl

Comment

• nieznajomy
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.02
                            • 76

z głownych składników to woda, fermentowany sok z jabłek, kwas cytrynowy i 3xE
                            Last edited by nieznajomy; 2011-03-05, 08:35.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jsdk_racer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ciekawe jak to zrobili, że wstawili go do almy bez banderoli.
                              Przecież w polskim prawie cydr podchodzi pod wina i musi mieć banderolę na wino.

Musieli coś nieżle przykombinować ze składem, żeby ominąć akcyzę na wino.
                              Więc podejrzewam że tak się to ma do cydru jak "cola hoop" do "coca-coli"

Ale widać, że cydry zaczynają zaleważ polskę powoli - http://krainacydru.pl .
                              Bardzo proszę promować stronę wyłącznie za pomocą swego podpisu.
                              Last edited by ART; 2011-03-05, 12:02.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• hudzitson
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2009.12
                                • 36

Dziś będąc w Makro znalazłem coś takiego:

Jest też druga strona tego producenta, jednak na niej są inne cydry, nie rozumiem tego.

Jakby nie patrzeć są to cydry.

A tu fotka zakupionych produktów:
                                Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                                X