Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Jestem już po trzecim sezonie "Walking Dead", serial dla mnie jest fenomenalny, na równi z "Grą o tron"
    Z tym fenomenem Walking Dead, to chyba lekka przesada Ale zgodzę się, że serial mooocno wciąga. Ja i Piotry oprócz Walkingów jesteśmy jeszcze bardziej wciągnięci w Homeland.
    Natomiast z ostatnio obejrzanych filmów, mogę polecić "Whisky dla aniołów". Nic wybitnego, ale ogląda się go b. przyjemnie.

Comment

• CyboRKg
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 594

Ogladaliscie komedie Beerfest? Nie polecam. A przynajmniej nie na trzezwo
      "Jedno pivo ne vadi!"
      "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Gringo
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2007.07
        • 2160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg
        Ogladaliscie komedie Beerfest? Nie polecam. A przynajmniej nie na trzezwo
        Nie ma różnicy czy na trzeźwo czy nie. Film dla wielbicieli klimatów "Ciacho" czy "Kac Wawa".

Comment

• slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

[B]Jestem już po trzecim sezonie "Walking Dead", serial dla mnie jest fenomenalny, na równi z "Grą o tron"
          Chyba po połowie trzeciego, chyba że masz wtyki gdzie trzeba i oglądałeś to, co w telewizji będzie dopiero od lutego
          Ja dojechałem do początku drugiego sezonu i dałem spokój. Sztampa, dłużyzny, postacie i sytuacje widziane już dziesiątki razy. Do tego lokowanie produktów (wypastowany, lśniący i pasujący jak gwóźdź do oka w danej sytuacji samochód marki X), piękni, młodzi, z kwadratowymi szczękami i takimiż umiejętnościami aktorskimi. A mogło być tak pięknie.
          A co ja się tam znam. Opisy, recenzje, zwiastuny i zachwyty "Gry o tron" nie zachęciły mnie do sięgnięcia nawet po jeden odcinek.
          Dick Laurent is dead.

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik
            Z tym fenomenem Walking Dead, to chyba lekka przesada Ale zgodzę się, że serial mooocno wciąga. Ja i Piotry oprócz Walkingów jesteśmy jeszcze bardziej wciągnięci w Homeland.
            Natomiast z ostatnio obejrzanych filmów, mogę polecić "Whisky dla aniołów". Nic wybitnego, ale ogląda się go b. przyjemnie.
            Homeland również bardzo mi się podoba

Slavoy - masz rację, połowa 3 sezonu

Z seriali jeszcze namiętnie oglądam "Zakazane Imperium" i "Sons of Anarchy"
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

cudowny dokument "Samsara", przepiękny film, jeszcze piękniejsze zdjęcia no i muza Dead Can Dance

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• emes
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 4275

Byłem ostatnio na polskim filmie "Mój rower" i się nie zawiodłem. Trochę sztuczna gra Michała Urbaniaka, ale do zaakceptowania przy przepięknej muzyce i eteryczności tego filmu. Niezłe dialogi, klimatyczny i wzruszający film.
                Last edited by emes; 2013-01-12, 18:28.

Comment

• Basik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1308

Oglądaliście już może Życie Pi ? Czytałam kiedyś książkę i strasznie mi się podobała. Nie wyobrażam sobie jednak przeniesienia jej na ekran. Zastanawiam się w związku z powyższym, czy warto wybrać się do kina.

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Też jestem ciekaw, książka była miejscami magiczna w klimacie.

Comment

• emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

Oglądałem zwiastun Życia Pi na dużym ekranie i w 3d(przed seansem innego filmu też 3d), wygląda to imponująco, tylko fabuła trochę dziecinna. Podkreślam piszę tylko o zwiastunie, nie o całym filmie.

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik
                        Oglądaliście już może Życie Pi ? Czytałam kiedyś książkę i strasznie mi się podobała. Nie wyobrażam sobie jednak przeniesienia jej na ekran. Zastanawiam się w związku z powyższym, czy warto wybrać się do kina.
                        Mimo bajeczki film bardzo mi się podobał, zdjęcia świetne choć zdaję sobie sprawę, że komputerowe.

Rózne opinie słyszałem o nowej ekranizacji "Anny Kareniny", raz - ile razy można wałkować tą sama powieść, dwa - forma teatralna nie każdemu może się podobać.
                        Mi nowa wersja, w tej wersji bardzo się podobała, scenografia moim zdaniem fantastyczna.

Comment

• CyboRKg
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2010.04
                          • 594

Nominacje do Oscara

Oscary 2013 - Filmweb.pl. Nagrody Amerykańskiej Akademii Filmowej: nominacje, ceremonia rozdania Oskarów 2013, relacja, laureaci i nominowani do Oscara.

"Django Unchained" i "Argo" juz obejrzalem. Pozostale chyba tez zdaze wsztystkie zaliczyc przed gala oscarowa
                          A "Anne Karenine" moze obejrze dzis wieczorem, bo czeka w kolejce juz dosc dlugo...
                          "Jedno pivo ne vadi!"
                          "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Zostałem fanem Michaela Haneke, "Miłość" bardzo mi się podobała, Po "Białej wstążce" obejrzałem "Ukryte" - dla mnie też super. W kolejce jeszcze "Pianistka".

"Django" - obejrzeć można ale na dłuższą metę Tarantino zaczyna mnie już nużyć

"Wiedźma wojny" - dobry ale raczej nie na Oscara

"Kochanek królowej" - bardzo dobry film kostiumowy, szczególnie odkrywający ciekawe i mało znane fakty z historii Danii (przynajmniej dla mnie)

"Lot" - super film, świetna gra Denzela

"Bestie z południowych krain"
                            - rewelacyjna opowieść, super zdjęcia, muzyka, film z typu tych "magicznych", doskonała gra głównej bohaterki

"Resident Evil: Retribution" - ku(...)wa, kto to ogląda, pierwszy film od wielu lat, który od 20 minuty oglądałem w przyspieszeniu....

Comment

• yaro74
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2012.09
                              • 2089

Zostałem fanem Michaela Haneke, "Miłość" bardzo mi się podobała, Po "Białej wstążce" obejrzałem "Ukryte" - dla mnie też super. W kolejce jeszcze "Pianistka".
                              Lubię filmy tego reżysera. Dwóch ostatnich filmów jeszcze nie oglądałem, "Pianistka" trochę nudna, "Funny Games" dobre, a najlepsze jak dla mnie "Ukryte" i "Kod nieznany".

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

"Operacja Argo" - moim zdaniem przereklamowny, nie podszedł mi do końca
                                "Zakochani w Rzymie" - charaktersytyczny klimat Woody Allena, dobry, podobał mi sie choć bez zachwytów
                                "Kroniki Opetania" - temat oklepany ale trzymal w napięciu i to nieźle, w roli głównej duch żydowski Dybuk mówiący po polsku
                                "Sinister" - thriller/horror, również wepchnął w fotel

Comment

Przetwarzanie...