Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Odnośnie tematu filmów przy piwie, a raczej piwa do filmów, popełniłem ostatnio krótki tekst na blogu.
Pozwolę sobie zaspamować, chociaż pewnie ART mnie zaraz ochrzani.
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
"- film drogi – jakieś piwo z Widawy"
Comment
-
Odnośnie tematu filmów przy piwie, a raczej piwa do filmów, popełniłem ostatnio krótki tekst na blogu.
Pozwolę sobie zaspamować, chociaż pewnie ART mnie zaraz ochrzani.
http://malepiwko.wordpress.com/2013/...mami-poradnik/Comment
-
Czasem ma człowiek ochotę obejrzeć coś krótszego, żeby nie siedzieć do późna, no i w poszukiwaniu takich rzeczy trafiłem na kanał futureshorts na YT. O ile się zdążyłem zorientować, kanał jest angielskojęzyczny, a filmy nieangielskie są z angielskimi napisami.
Tu film brazylijski z cokolwiek zaskakującym zakończeniem (może nie dla dziewczyn ) http://www.youtube.com/watch?v=cnGURbbtTlc
PS Oczywiście i tak będę siedział do późna.Comment
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
"Ludzie z pociągu" Kutza, 1961 r. Świetne polskie kino wojenne: z powodu awarii dwóch wagonów pasażerowie zostają wysadzeni na jakiejś zapyziałej stacyjce i nie wiadomo, kiedy znowu pojadą. Kolejny osobowy jest następnego dnia, ale zawiadowca kombinuje, żeby zatrzymać mający niebawem przejechać towarowy i w nim upchnąć ludzi. Jest tylko problem z bahnschutzem, którego za namową jednego z okupacyjnych "orientmenów", dysponującego bimbrem i wałówką, zawiadowca postanawia zmiękczyć poczęstunkiem.
Galeria postaci, klimat, muzyka i fabuła z dreszczykiem. Czegóż chcieć więcej.Comment
-
Wilk z Wall Street
Film kapitalnie zrobiony, ale postać głównego bohatera i jego kolegów, jesli chodzi o realne postacie, to jakaś żenada. Nie rozumiem jak taka banda prymitywów dostała się na giełdę i mieli jakieś certyfikaty maklerskie. Mam w rodzinie maklerów, to w Polsce jest bardzo trudne do zdobycia, odsiew jak w najbardziej obleganej wyższej uczelni, takie prymitywy jak w tym filmie nie zostały by w Polsce maklerami. Żenujące też jest , że z oszusta i gościa z kompletnym brakiem jakiś zasad robi się gwiazdę, celebrytę mediów. Główny bohater , żeby dostać mniejszy wyrok, zaczął sprzedawać przyjaciół, których wciągnąl w ten interes, zaprowadził ich do więzienia.
Dobry film, ale żenujący bohaterzy. Oglądałem występy pierwowzoru bohatera tego filmu w różnych występach, nie wiem czy to przez narkotyki, ale gość jest dość prymitywny i niewiarygodny, jak on może być teraz w realnym życiu czyimś coachem, trenerem osobistym, prowadzić szkolenia dla firm ? Ten film, to niestety promowanie oszusta, widownia się podnieca chwilowym bogactwem, przepychem, a główny bohater zrujnował życie wielu osobom, dosłownie ich zrujnował, a to , że pójdzie siedzieć , to tylko była kwestia czasu, tylko taki idiota jak główny bohater mógł myśleć, że mu to ujdzie na sucho.Last edited by emes; 2013-12-27, 23:07.Comment
-
Film mówi o gieldzie w USA - być może tam standardy są niższe i każdy może być maklerem? U nas też idzie się w kierunku "uwolnienia" zawodów więc standardy też będą się obniżać.
To tyle na marginesie a teraz wio do tematu Wczoraj z wielką przyjemnością obejrzałem Hobbita Pustkowie Smauga i przy okazji wypiłem świetnego portera z Kormorana oraz AIPę z Kormorana także
Film mija bardzo szybko, dużo się dzieje, plastyka podobna do I części. Przyczepić się muszę tylko do zupełnie zbędnego dodania, nie występującej w książce, elfki Tauriel. Dodany na siłę aby zadowolić feministki wątek i postać kompletnie nic nie wnosi do filmu, a przedłuża go niepotrzebnie. Jest jeszcze kilka momentów i zmian charakterystyki postaci (w stosunku do książki ale i w stosunku do przedstawienia ppstaci także we Władcy - postać Legolasa jest znacznie mniej pozytywna, generalnie też niepotrzebny wątek).
Film z pewnością warto obejrzeć ale trochę irytuje rozciąganie go na 3 części i wyciąganie kasy od ludzi."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Muszę nadrobić zaległości. Jeszcze go nie widziałem ale przy przez to przypomniałeś mi o filmie z podobną sytuacją z koleją w tle, Bal na dworcu w Koluszkach z 1989 roku.
Pasażerowie podczas zimy stulecia muszą spędzić noc sylwestrową na dworcu z powodu unieruchomienia pociągów. Przypadkowi pasażerowie z różnych grup społecznych na własną rękę organizują bal.
Kilka dni temu obejrzałem film Pętla z 1957 roku. Mroczny film w mrocznej atmosferze ukazujący problemy i staczanie się człowieka utopionego w alkoholiźmie. Świetna gra Gustawa Holoubka, wstrząsający i jednocześnie dobry film.Comment
-
"Pętla" już jest w kolejce.
A tymczasem obejrzałem "THX 1138" George'a Lucasa z 1971 r. Duszne, sterylne, orwellowskie do kwadratu sci-fi z lat '70 w najlepszym wydaniu. Totalitarne i totalnie skomputeryzowane państwo-miasto z przenikającą wszystko kontrolą i kilka jednostek, które chcą się wyrwać. W tym zdominowanym przez cyferki świecie jedna rzecz jest pozytywna - teraz uwaga, nastąpi element aerodynamiczny, czyli tzw. spojler, kto chce obejrzeć, niech nie czyta dalej. Każdy zbieg ma przypisany budżet na złapanie i jeśli podczas ucieczki go przekroczy, akcja zostanie zawieszona przez system.Comment
-
Tak czytam i widzę, że część z Was ma ogromne zaległości w klasyce klasyk. Taką Pętlę oglądałem jak 15 letni chłopiec, zresztą mocno zaczytując się wtedy w Hłasce
Dzisiaj obejrzę za to zaległość - Wymyk, w TVP Kultura. A może i wtskoczę na Kamerdynera do kina."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
"Pętla" już jest w kolejce.
A tymczasem obejrzałem "THX 1138" George'a Lucasa z 1971 r. Duszne, sterylne, orwellowskie do kwadratu sci-fi z lat '70 w najlepszym wydaniu. Totalitarne i totalnie skomputeryzowane państwo-miasto z przenikającą wszystko kontrolą i kilka jednostek, które chcą się wyrwać. W tym zdominowanym przez cyferki świecie jedna rzecz jest pozytywna - teraz uwaga, nastąpi element aerodynamiczny, czyli tzw. spojler, kto chce obejrzeć, niech nie czyta dalej. Każdy zbieg ma przypisany budżet na złapanie i jeśli podczas ucieczki go przekroczy, akcja zostanie zawieszona przez system.
Polecicie jakieś inne typowo dystopijne filmy? Bardzo lubię ten klimat.Last edited by WojciechT; 2014-01-05, 12:05.Comment
Comment