Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
-
Ależ beznadzieja dziś na jedynce - aż się pośmiać można z głupoty twórców scenariusza. Rzecz się zowie "Niebo w błyskawicach".Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ależ beznadzieja dziś na jedynce - aż się pośmiać można z głupoty twórców scenariusza. Rzecz się zowie "Niebo w błyskawicach".fANIAtic www.faktoria-ukraina.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perłyfanOstrzegam przed filmem "Zejście". Większość akcji odbywa się w jaskinii i niewiele widać. Z tego co da się zobaczyć wnioskuję, że film jest obrzydliwy i bez sensuLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTo ja Cię nie rozumiem - przeraża Cię, że nie zrobiło mi się żal Hitlera? Że film nie wzbudził we mnie emocji? Z ostatniego zdania wynika, że wręcz odwrotnie. Przyjrzyj się tekstowi, zanim wyślesz.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireA czy chała? Kwestia rozumienia pojęcia "chała". Dla mnie chałą np. jest "American Pie" albo "Młode wilki"
Masz rację, zbyt skrótowo ujęłam swoją mysl, bo nie chcialo mi się rozpisywać. Chodziło mi o niesmaczność tematu, jeśli serio takie komentarze słyszałaś po wyjściu z kina to jest to wyraźną oznaką, że film ten powinien byc dozwolony dla ludzi o odpowiedniej znajomości tematu i o zdrowym poczuciu moralności. Chyba Twoja sugestia poprzedzenia (albo moze lepiej zakończenia) filmu filmową notką dokumentujacą obszar zbrodni hitlerowskich by tu pomogłaComment
-
Nie do końca na temat bo tym razem w TV (a nie kinie) Kultura - Czarny Piotruś.
Ahoj, ahoojTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Bo nie dla akcji czy scenariusza ten film jest wielki ale dal scen właśnie. No i rodzice PiotrusiaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
wydział rosja
wczoraj po raz kolejny i z przyjemnością obejrzałem film w TV pt. "Wydział Rosja" (Russia House). po raz kolejny, bo TVP jak i inne komercyjne stacje nużą mnie ciągle tymi samymi, powtarzanymi bez końca bzdurnymi filmami, perełki zostawiając na bardzo późne godziny wieczorne a czasem nocne. z przyjemnością, gdyż każde podejście do niego odkrywa przede mną inny aspekt odbioru. inny, gdy parę lat temu (prawie na bieżąco) pisałem recenzję tego filmu jako pracę na egzaminie wstępnym do szkoły średniej, inny dziś kiedy na sfilmowane wydarzenia patrzy się z perspektywy czasu, będąc na innym poziomie dojrzałości społecznej.
film poza ukazaniem kulis wywiadowczych machinacji czasów zimnej wojny porusza jakże bardzo ważną kwestię granic zdrady - zdrady ojczyzny, własnych przekonań, zasad, bliskich sobie osób. film bez amerykańskiej kiczowatości, efektów specjalnych, za to trzymający w napięciu, chwilami tyleż ciepły, sentymentalnyny co zabawny. na plus można zapisać doborową obsadę Sean Connery i Michelle Pfeiffer w rolach głównych, czy Roya Scheidera (szef CIA), Jamesa Foxa (MI6) oraz mało udzielającego się aktorsko Kena Russella. polecam jeśli ktoś nie widział.Comment
-
Ja wczoraj sobie obejżałem bardzo fajny film.Inny niż wszystkie naokoło.Film nazywa sie "Dróżnik".polecam bardzo.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
"Tokio dekadence". Nie wiem o co chodzi. Zupełnie.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
"Klan", "Na Wspólnej", "M jak miłość" - czy czegoś jeszcze brakComment
Comment