Trzeba być wypoczętym. Żałuję, że nie zaczęłam od "Requiem dla snu", bo po "Źródle" dochodzę do wniosku, że albo jestem za mało wypoczęta na kolejne spotkanie z Aronofskim, albo lubię jazdę w innym kierunku...Ale co się odwlecze, to nie uciecze
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Jedynka puściła w niedzielny wieczór świetny film o przyjaźni znanego pisarza z młodym koszykarzem o literackich zdolnościach."Szukając siebie" polecam z czystym sercem.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Na Jedynce właśnie leci niesamowita i zmysłowa "Czekolada" Lasse Hallströma z Juliette Binoche.
Przecudowny film.
I do tego jeszcze - mniam.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Na Jedynce właśnie leci niesamowita i zmysłowa "Czekolada" Lasse Hallströma z Juliette Binoche.
Przecudowny film.
I do tego jeszcze - mniam.
Piszesz na forum i oglądasz film? I jeszcze twierdzisz,że film jest przecudny?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Piszesz na forum i oglądasz film? I jeszcze twierdzisz,że film jest przecudny?
Nie napisałem, że oglądam, a że "leci".
Miałem nieodpartą przyjemność obejrzeć go już wcześniej.
Chciałem go polecić innym, bo jest tego wart.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Chciałbym zauważyć, ze jeszcze są wakacje, a przynajmniej lato i jeśli ktoś chciałby odpocząć od ambitniejszego repertuaru to polecam "Gang dzikich wieprzy". Proste, nieskomplikowane i niesamowicie rozrywkowe kino. W sumie jak trochę pomyśleć, to okazuje się , że nawet nie głupie, ale to jedynie "przy okazji", bo tak naprawdę chodzi o to , żeby wyjść z kina ze łzami w oczach i brzuchem bolącym od śmiechu. Jedna uwaga - nie wychodzić z kina dopóki nie wyłączą projektora!
A my w niedzielę obejrzeliśmy sobie "Testosteron" i nie powiem, setnie się ubawiliśmy
Ja i Slavoy też się setnie ubawiliśmy Co nas o tyle zaskoczyło, że czytane wcześniej recenzje nie nastrajały zbyt pozytywnie.
Okazało się, że recenzenci po prostu poszukiwali w tym filmie treści, których nie było oraz na pewno dokuczała im nabyta poprawność polityczna w ocenie tego filmu
Chętnie obejrzę jeszcze nie raz, żeby pozapamiętywać co lepsze tekściory, pamiętam taki (mniej więcej):
- zapraszasz panienkę do kina, potem na dyskotekę, stawiasz jej parę drinków i już!
- no i co z tego masz?
- no jak to co - SEKS!
- ale ona też to ma. Tylko za darmo
Tak, tez widziałam. Parę razy sie uśmiechnęłam....Poprawna politycznie rzadko bywam, więc może dlatego. A metoda z cukrem może jednak dobra jest......Trzeba potestować
Ostatnia zmiana dokonana przez kot_z_cheshire; 2007-08-14, 15:05.
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Witam
Jakiś czas temu uwarzyłem witbier-a ale po fermentacji burzliwej zaówarzyłem że na jego powierzchni pojawiła się smuga, jakby coś tłustego. Wygląda jak delikatny korzuch bezbarwny. Czasem jak zbyt długo parzy się herbatę pojawia się coś takiego na powierzchni. Piwo jest już...
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Comment