Nie tylko - mnie najbardziej przyciągała cała ta mistyczno-sataniczna otoczka, miecze Waylanda, te sprawy... Michael Praed akurat najmniej.
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet -
A my wczoraj łyknęliśmy film polski "Rezerwat" Jak dla mnie najlepszy film polski od jakiegoś czasu, no, może poza "U Pana Boga w ogródku"Comment
-
"Prawo i pięść" - o dzikich powojennych klimatach, z obsadą niemalże teatralną (świetny klimat opuszczonego miasteczka) i Holoubkiem w roli głównej. Czytałem książkę dawno temu i jest to chyba jeden z nielicznych przypadków ekranizacji lepszej od pisanego oryginału. Z drugiej strony sam oryginał nie powalał, więc może było łatwiej.
Końcowa piosenka i kadry z repatriantami niesamowite, choć wokalista ma ciekawą manierę:
"ziemia ciężka hod krwi"
"dzieci hurodzą się nowe nam"Comment
-
Tekst Agnieszki Osieckiej, a muzyka chyba Krzysztofa Komedy.
Bardzo fajna, rzekłbym nawet klasyczna, westernowa ballada- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
A jakby kto jeszcze nie wiedział o czym mowa to jest tutaj: http://mauro.wrzuta.pl/audio/sLiZLdV..._prawo_i_piescBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
A ja się ostatnio czuję , jak wariacja na temat inżyniera Mamonia...Oglądam po raz wtóry to, co już kiedyś widziałam. Tłumaczę sobie, że to aby się przekonać, czy pierwsze odczucia się przypadkiem po latach nie zmieniły. Wczoraj były to "Szczęki" nr 1. Zostały mi jeszcze nr 2, 3 i 4, których nie nie widziałam. Ba, ja nie wiedziałam, że one w ogóle istnieją.....Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
A ja się ostatnio czuję , jak wariacja na temat inżyniera Mamonia...Oglądam po raz wtóry to, co już kiedyś widziałam. Tłumaczę sobie, że to aby się przekonać, czy pierwsze odczucia się przypadkiem po latach nie zmieniły. Wczoraj były to "Szczęki" nr 1. Zostały mi jeszcze nr 2, 3 i 4, których nie nie widziałam. Ba, ja nie wiedziałam, że one w ogóle istnieją.....- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
W życiu!!! Od kiedy rzuciłam oglądanie horrorów, brakuje mi adrenaliny! Poza tym będzie się to wpisywało w nurt kinomaniactwa, który zaowocował obejrzeniem kilku filmów fantastycznych z lat 40. i 50. Wrażenia...ekhm...niezapomnianeLast edited by kot_z_cheshire; 2008-03-11, 01:34.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
-
Z horrami te dwa filmy niewiele mają wspólnego, a z adrenaliną jeszcze mniej.
Pewnie dlatego, że są takie, jakie są, nic o nich nie słyszałaś- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
Natomiast jeśli chodzi o adrenalinę: prawie zeszłam oglądając którąś z części Harry'ego Pottera, więc tutaj może być tylko lepiejMłode koty mają adhd, niestety.
-
Jeśli do "adrenalinowego szczęścia" tak niewiele Ci potrzeba, to polecam "Wallace i Gromit: Klątwa królika"- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
Młode koty mają adhd, niestety.
-
To w takim razie polecam w sobotnie poranki na TVP 1 "Baranek Shaun", twórców Wallace`a i Gromita. To jest dopiero jazda...- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
Comment