Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
    Jako sekretarz (jakiegoś szczebla), przesłuchać w samochodzie z oficerem Milicji na zarekwirowanym Grundigu "Spytaj Milicjanta" Dezertera - bezcenne
    A to cały magnet? Dobrze nie pamiętam ale to chyba była tylko zarekwirowana kaseta
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sergioP
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      A to cały magnet? Dobrze nie pamiętam ale to chyba była tylko zarekwirowana kaseta
      W zasadzie nie jest powiedziane czy magnet z kasetą, czy tylko kaseta.
      Opcja Grundig i kaseta nie jest przecież nieprawdopodobna. Mi odpowiada i jest ... bardziej dramatyczna
      - Wiesz Luciu, co ci powiem?
      - ???
      - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
      Dzień dobry panu.
      Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Podobne nawiązania ma "Rewers", ale nie podszedł mi. W sumie fajny film, ale spodziewałem się po nim więcej...

Comment

• AYC
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.11
          • 51

A ja czekam na film "ciacho" %) Może być niezła ziucha %)

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

i taki mały bonus %)
          Last edited by AYC; 2009-12-23, 15:35.

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Avatar. Od strony fabuły to film, który się oglądało dziesiątki razy. Nie zaskakuje nic i można przewidzieć bardzo wiele. Pod tym względem film jest bezwartościowy całkowicie. Avatar to gigantyczne widowisko oparte na banalnej historyjce. Jeśli ktoś lubi mega efekty i nie przeszkadza mu, że jego mózg bezie mógł się wyłączyć na blisko 3 godziny, to zdecydowanie polecam. Ja takie filmy też lubię, wobec czego 3 godziny przeleciały mi nim się obejrzałem. Dobry relaks.
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
              Avatar. Od strony fabuły to film, który się oglądało dziesiątki razy. Nie zaskakuje nic i można przewidzieć bardzo wiele. Pod tym względem film jest bezwartościowy całkowicie. Avatar to gigantyczne widowisko oparte na banalnej historyjce. Jeśli ktoś lubi mega efekty i nie przeszkadza mu, że jego mózg bezie mógł się wyłączyć na blisko 3 godziny, to zdecydowanie polecam. Ja takie filmy też lubię, wobec czego 3 godziny przeleciały mi nim się obejrzałem. Dobry relaks.
              Oglądałeś 3D czy normalnie?
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• granat862
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.12
                • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                No to dodam następny fil o slamsach Rio.Tym razem "Elitarni",rzecz o elitarnych jednostkach policji które operują w slamsach.A wszystko to dzieje sie przed przyjazdem do Brazylii naszego papieża.

Świetny film, do tej pory filmowa Brazylia kojarzyła się z tandetnymi telenowelami. Jednak potrafią tam nakręcić dobry film.
                Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• becik
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Templariusze. Miłość i krew - szwedzka superpodukcja, która od wczoraj jest w naszych kinach. Recenzje nt filmu różne, że scenariusz chaotyczny, ze ledwo trzyma się kupy. Nie wiem czy to jest dopiero I część czy jest to kinowa wersja 4,5 godzinnej oryginalnej szwedzkiej wersji. Mam słabość do wypraw krzyżowych i mimo, że akcja filmu rozgrywa się zarówno w XII wiecznej Gotlandii jak i w Jerozolimie, obraz moim zdaniem jest świetnie zrobiony, który ogląda się lekko i przyjemnie.
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• MarcinKa
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2005.02
                    • 2736

Oglądałeś 3D czy normalnie?
                    3D. Technologia się rozwija. Widać postęp w stosunku do Beowulfa.
                    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Właśnie obejrzałem "Majora Dundee" Sama Peckinpaha. Dla miłośników poważnych westernów pozycja obowiązkowa - świetne kreacje aktorskie, galeria barwnych postaci, surowy klimat. Szkoda tylko, że jak wyczytałem w internecie (w ktorym, jak wiadomo, jest wszystko), obcięto budżet filmu i zamiast 3 godzin trwa on 2,5, co niestety widać po ździebko raptownym zakończeniu. Niemniej obejrzałem z przyjemnością.

Comment

• emes
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 4275

Muszę powiedzieć , że dawno takiego wrażenia nie zrobił na mnie żaden film, jak Avatar w 3D. Fantastyczne ujęcia, kolory, efekty. Dla tych powyższych zalet, wybiorę się na ten film jeszcze raz, za jakiś miesiąc, dwa. W wersji 2D nie warto tego filmu oglądać, chyba , że się ma 12 lat lub coś w okolicach. W przypadku ponownego oglądania wcale się nie muszę przejmować, że będę pamiętał fabułę i film będzie wtedy nudny, bo fabuła to rzecz marginalna, wręcz w wersji szczątkowej. Cameron w ogóle nie powinien tego filmu robić w 2D, gdyby chodziło tylko o sztukę i podziw, ale rozumiem, że chciał szybszego zwrotu kosztów, większych zysków i większej dostępności u widzów (bo kina 3D to na świecie mniejszość, a w wielu miejscach wręcz rzadkość), a i jeszcze pewnie puszczą w telewizji, nie mówiąc o DVD (oczywiście wszystko w 2D).

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Czego nauczył mnie "2012" - dobry wpis na forum FilmWeb. Zgadzam się w 100%.
                          Film beznadziejny, nawet efekty specjalne nie są w stanie przesłonić beznadziejnej i naiwnej fabuły

Comment

• Tomasz_FK
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.10
                            • 221

Frequently Asked Questions About Time Travel. Trafiłem na to zupełnym przypadkiem i film mnie oczarował. Nakręcony pewno za jakieś śmieszne pieniądze, akcja prawie w całości rozgrywa się w pubie
                            Ale uwaga, film będzie bawił głównie tych, którzy wiedzą, że naprawdę to Han strzelał pierwszy, a nie Greedo.
                            Tomasz
                            "Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.

Comment

• kiszot
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8108

Widzę,że niektórzy święta zamiast z rodzina w domu to wolą spędzać w kinie.
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Maggyk
                                Szara Adminiscjencja
                                🍼
                                • 2004.05
                                • 5617

Widzę,że niektórzy święta zamiast z rodzina w domu to wolą spędzać w kinie.
                                A masz z tym jakiś problem? Może nie mają rodziny, albo byli z rodziną na filmie w kinie. A może są innego wyznania lub niewierzący - to nie jest zakazane. Naprawdę nie masz się czego czepić.
                                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                                Piwo domowe -
                                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X